Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Γυναίκα ούτε ψηλά, ούτε χαμηλά, αλλά δίπλα στον Άντρα

Δεν υπάρχει γένος γυναικών, ούτε γένος ανδρών.  Ο άντρας δεν είναι αντίπαλος της γυναίκας. Η γυναίκα δεν είναι αντίπαλος του άντρα. Υπάρχει ανθρώπινο γένος .

Δεν χρειάζεται αμυντική στάση ανάμεσα στα δυο φύλα. Πολλά κατακτήθηκαν απ΄τις γυναίκες.

Ο Σεβασμός  δεν  αποδίδεται. Κατακτιέται.  Και πολλά χρειάζεται ακόμα να κατακτηθούν.

Συνηθίζεται να λέγεται  ότι «πίσω από ένα πετυχημένο άντρα κρύβεται μια σημαντική γυναίκα». Λιγότερο όμως ακούγεται, ότι  πίσω  από  μια  πετυχημένη  γυναίκα, κρύβεται ένας  σημαντικός  άντρας.

Πλάι, πλάι, ισότιμοι στη ζωή. Γυναίκα και άντρας. Άντρας  και  γυναίκα .

Πετυχημένη  δεν  είναι  μια  γυναίκα απομίμηση  ενός άντρα και μόνο όταν έχει θέση ηγεσίας. Πετυχημένη μπορεί να είναι ακόμη και μέσα  στην  κουζίνα της. Φτιάχνοντας  ντολμαδάκια  ή  μακαρόνια   με  κιμά  ή  με αλευρωμένα   χέρια, ανοίγει   φύλλο  για  χωριάτικη  πίτα.

Τι δουλειά, κάνεις; ρωτάς κάποιες γυναίκες σήμερα και αισθάνονται  αμηχανία, ντρέπονται, να πούνε: Είμαι νοικοκυρά. Δεν δουλεύω… Άκου εκεί, δεν δουλεύει…

Από την άλλη,  οι σύγχρονοι άντρες  αισθάνονται  συχνά, ηττημένοι.

Όπως οι γυναίκες,  πληρώνουν κι εκείνοι  το τίμημα των επαγγελματικών σταδιοδρομιών που το οικονομικό σύστημα έχει επιβάλλει.

Όπως έχει επιβάλλει την διαστρέβλωση της έννοιας του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Ο  κόσμος  της εργασίας  και το σύστημα οικονομίας στο ατέρμονο κυνήγι του κέρδους, αφενός δεν προάγει τη γυναικεία φύση, αφετέρου, επηρεάζει με δραματικό τρόπο την ποιότητα των  σχέσεων  γυναικών  και  αντρών.

Ακόμη και βραβεύσεις, στήνονται την Ημέρα της Γυναίκας, στη λογική ενός αγώνα,  η Γυναίκα Ψηλά. Πανηγυράκια για να "τιμήσουν" γυναίκες, με χορηγούς, προβολείς και ιλουστρασιόν περιτυλίγματα, χρησιμοποιώντας τες για να αποκομίσουν, άλλοι πολιτικά οφέλη, άλλοι κέρδη και άλλοι προσωπική προβολή!

Τι σημαίνει ψηλά και τι χαμηλά;

Γυναίκες   και  άντρες,  συχνότατα  ξεχνούν,  ότι οι ευτυχισμένοι και πετυχημένοι άνθρωποι, σε οποιοδήποτε επίπεδο, είτε της ζωής, είτε της επαγγελματικής καταξίωσης – στους δυο μεγαλύτερους δηλαδή πυλώνες της ανθρώπινης ύπαρξης –  περπατούν  πλάι, πλάι και μαζί.
 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή