Η καραμέλα του φασισμού | trikalanews.gr

Η καραμέλα του φασισμού

Ένας συνάδελφός μου (μακαρίτης εδώ και 19 χρόνια) συνήθιζε να λέει : «Εμείς οι Δεξιοί είμαστε αδέξιοι». Νομίζω ότι είχε δίκιο. Τόσα χρόνια οι Αριστεροί καλλιεργούν την ιδεολογία τους με ποιήματα, τραγούδια, μουσική, λογοτεχνία. Και οι Δεξιοί σχεδόν τίποτα. Ρώτησε κάποιος τον άγιο Νικόλαο Βελιμίροβιτς «πως έγινε και δέχθηκαν τόσοι απλοί πολίτες στην Ρωσία (επί κομμουνισμού)την αθεΐα ;». Του απάντησε : «Για 200 χρόνια υπήρχε διαμάχη θρησκευόμενης και άθεης διανόησης. Και νίκησε η άθεη διανόηση».

Ένα από τα πολλά τραγούδια της Αριστεράς ενάντια στον φασισμό είναι το τραγούδι «ο φασισμός» που περιλαμβάνεται στον δίσκο «τραγούδια της λευτεριάς» (1978).Το τραγούδι με απλά λόγια λέει ότι ο φασισμός δεν είναι κάτι καινούργιο, ότι έρχεται γελαστός για να μας ξεγελάσει, ότι αλλάζει μάσκες αλλά εμάς σταθερά μας μισεί, ότι έχουμε χρέος να τον καταλάβουμε βαθιά και να τον τσακίσουμε γιατί δεν πεθαίνει μόνος του, ότι είναι εντελώς αντίθετος με μας που χαιρόμαστε ανέμελα την ζωή, τη νιότη, τον ήλιο, τον αέρα και καταλήγει ότι θα μας νικήσει ο φασισμός αν χάσουμε τα ταξικά γυαλιά μας.

Τι όμορφα λόγια ! Εμείς χαιρόμαστε την αγάπη, την ειρήνη, την χαρά, την ισότητα, την δημοκρατία και οι κακοί φασίστες που μας μισούν θέλουν να μας τα στερήσουν. Βέβαια λίγο το χαλάει αυτό για τα ταξικά γυαλιά, αλλά οι Αριστεροί βλέπουν μάζες και όχι πρόσωπα. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι υπάρχουν και κακοί εργάτες, ότι υπάρχουν και καλοί εργοδότες. Εδώ για το 1821 δεν μπορούν να καταλάβουν ότι υπήρχαν πάμπλουτοι Έλληνες Κοτζαμπάσηδες που χωρίς να έχουν κανένα ζόρι θυσίασαν τα πλούτη τους και την ζωή τους για τον Αγώνα.

Το πρόβλημα στο τραγούδι είναι τα λόγια που τα αναφέρουν συχνά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον». Με την τύφλα που έχουμε, πολύ συχνά ενώ νομίζουμε ότι τσακίζουμε τους φασίστες, στην πραγματικότητα εμείς είμαστε οι φασίστες !

Γιατί στην πρώην Σοβιετική Ένωση οι «δημοκράτες» Κομμουνιστές σκότωσαν πάνω από 100 εκατομμύρια πολίτες μόνο και μόνο επειδή διαφωνούσαν μαζί τους ; Γιατί στον εμφύλιο πόλεμο 1946-49 οι «απελευθερωτές» και «δημοκράτες» έκαναν χειρότερα εγκλήματα απ’ αυτούς που ονόμαζαν φασίστες ; Γιατί στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα οι «δημοκράτες» έπνιξαν στα χημικά εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών ; Γιατί οι «δημοκράτες» ονομάζουν φασίστες το 70 % των Ελλήνων που διαφωνούν με την συμφωνία των Πρεσπών ;

Γιατί οι «δημοκράτες»ονομάζουν φασίστες και ρατσιστές τους Έλληνες που διαμαρτύρονται για την αλλοίωση του πληθυσμού της Ελλάδας που στοχεύουν να κάνουν με τους λαθρομετανάστες ;Δηλαδή πάει ο κλέφτης να κλέψει τον νοικοκύρη κι επειδή ο νοικοκύρης τον εμποδίζει, τον ονομάζει φασίστα. Ο λαός μας το λέει: «Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης»!

Μπορούμε να έχουμε μήλα αν δεν υπάρχουν μηλιές ; Μπορούμε να έχουμε κεράσια αν δεν υπάρχουν κερασιές ; Καταλάβατε λοιπόν γιατί η ισότητα, η δικαιοσύνη, η ειρήνη, η ενότητα, η αγάπη, η δημοκρατία, που διακηρύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ (και πολλοί άλλοι) είναι μόνο λόγια ; Επειδή, ενώ θέλουν τους καρπούς, δεν θέλουν το δέντρο που παράγει αυτούς τους καρπούς, και είναι ο Χριστός. «Χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν» (Ιωαν.15,5). Για παράδειγμα, ποιος κήρυξε την ενότητα των Ελλήνων πιο πολύ από τον κ. Τσίπρα ; Και ταυτόχρονα, ποιος δίχασε πιο πολύ τους Έλληνες από τον κ. Τσίπρα ;

Ποιο πολιτικό σύστημα μπορεί να δώσει υποσχέσεις για πέρα από τον τάφο ; Ποιος από εμάς είναι σίγουρος ότι θα ζει και αύριο ; Και όμως, πόσες φορές χαλάσαμε τις σχέσεις μεταξύ μας για τα πολιτικά ; Μόνο ο Χριστός μπορεί να υποσχεθεί ότι θα αναστήσει τα σώματά μας κατά την Δευτέρα Του Παρουσία, και θα είναι σώματα άφθαρτα και ένδοξα, όπως και το δικό Του αναστημένο σώμα. Χριστός Ανέστη !

Χαράλαμπος ΠαπαδόπουλοςΕπιχειρείν

Lekkas Clean

Lekkas Clean

Με καθαριότητα και οργάνωση, η καθημερινότητα σας ομορφαίνει!
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
 Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία με οικόπεδο 202 τμ
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
Παναγιώτα Φιλίππου

Παναγιώτα Φιλίππου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Βελονισμός Παχυσαρκία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Παχυσαρκία και Βελονισμός
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου

Δημοφιλέστερα

Φυλακισμένος

Δυο χρόνια φυλακή σε γνωστό γυναικολόγο-μαιευτήρα των

Σε φυλάκιση δυο ετών, καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το

Καλπάζοντας προς την νίκη

Καλπάζοντας προς την νίκη

Την καλύτερη περίοδο διανύει ο Χριστόφορος Ρόμπος σε ότι αφορά

Υποδοχή του κ. Μητσοτάκη στα Τρίκαλα

​Υποδοχή του κ. Μητσοτάκη στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.

Τρίκαλα - περιπατος - 01

Περιπατητική διαδρομή Κάστρου Τρικάλων: Ο δρόμος με τα

Η καθημερινότητα χωλαίνει στην πόλη των Τρικάλων. Γεγονός που

«Οι νέοι μπροστά», το νέο βίντεο του Μικέλη

«Οι νέοι μπροστά», το νέο βίντεο του Μικέλη

Στον δημοσιότητα έδωσε ο Μικέλης Χατζηγάκης και το δεύτερο

Λουκέτο στον Πολιτισμό χωρίς προειδοποίηση έβαλε ο Δήμος Τρικκαίων

Λουκέτο στον Πολιτισμό χωρίς προειδοποίηση έβαλε ο Δήμος

Οι «μπίζνες» του δημάρχου «έφαγαν» ευθαρσώς την

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης