Άρθρα Απόψεις Επιστολές Καταγγελίες | Τρίκαλα | trikalanews.gr

Άρθρα - Απόψεις

Υπόμνημα φορέων Τ.Δ. Μαλακασίου προς Εγνατία οδό Α.Ε.

Παρακαλούμε να φροντίσετε για την αποκατάσταση και ανάπλαση περιοχών του Χωριού μας εντάσσοντας συγκεκριμένα έργα στα συνοδά έργα της Εγνατίας ...

Προτάσεις ανάπτυξης της περιοχής του έχει καταθέσει στα αρμόδια Υπουργεία το Μυρόφυλλο.

Οι δράσεις αφορούν τα ΟΠΑΑΧ και το Πρότυπο Καινοτόμο Σχέδιο Ανάπτυξης (ΠΚΣΑ) της Πίνδου.  Ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργος Ράπτης τονίζει ότι ...

Υψηλής τάσης… συλλαλητήριο από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

«…θα τους αλλάξουν τα φώτα» μέσα στην Αθήνα οι της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Την Τετάρτη 1 Απρίλη 2009, διοργανώνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο, έξω από το ...

Βαρύτατες οι ευθύνες της κυβέρνησης για τις δυσμενείς εξελίξεις στο ασφαλιστικό των γυναικών.

Ανακοινώθηκε χθες και έγινε δεκτή με απογοήτευση και θύελλα αντιδράσεων η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου...  ...η οποία υποχρεώνει τη χώρα ...

Κράτος με χαρακτήρα

Η έννοια του κράτους με χαρακτήρα επιδέχεται πολλών αναγνώσεων και απόψεων. Συνήθως οι έντιμοι πολίτες ζητούν ένα κράτος σοβαρό, καλοοργανωμένο,.

Δαρβίνος και μάθημα θρησκευτικά

Οι άνθρωποι, έχουν ανάγκη, μιας θρησκείας. Δημοσιογράφος, μεγάλης εφημερίδας των Αθηνών, σε άρθρο του γράφει, πως ο μαθητής αντί για το βιβλίο των.

Στον ρου των μηνυμάτων της 25ης του Μάρτη 2009.

(…θάλασσες χωρίς λιμάνια κι ορίζοντες…!) Α φ ι έ ρ ω μ αΑπό το αρχείο του Πολίτη Βάιου Φασούλα (Διαχρονικές αντιπαραθέσεις του παρελθόντος με.

Χαιρετισμούς για την 25ης Μαρτίου του Συνδέσμου Αναπήρων Τρικάλων

Σήμερα ολόκληρος ο Ελληνικός λαός εορτάζει την μεγάλη επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου του 1821. Την ημέρα αυτή η μνήμη όλων.

Ο νταής...

Με έκλπληξη, οργή και αγανάκτηση άκουσα ως Μεσοχωρήτης, ...την 20-3-09 τη δημόσια απειλή που εκστόμισε με θράσσος ο συγχωριανός κ.Γιώργος Χονδρός, Γεν..

Ανοιχτή επιστολή για την διασταύρωση καρμανιόλα Πύργου – Μετεώρων

Kαθώς και για το δρόμο Πύργου – Γέφυρα Βαλομανδρίου. Αποδέκτες: Βουλευτές του Νομού Τρικάλων, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Νομαρχιακό συμβούλιο,.

Στο χορό των δημοσκοπήσεων.

Σκεφτήκαμε να σχολιάσουμε την επικαιρότητα, όσο αφορά τις δημοσκο-πήσεις που στις μέρες μας (Μάρτης του 2009) δεν έχουν μήτε το θεό τους, μήτε αρχή και.

Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Το στοίχημα στο διάλογο για την παιδεία είναι η αναζήτηση ενός νέου οράματος για τη νέα γενιά που θα ενσωματώνει την ελπίδα των νέων για ένα.

Αναμετρώνται με τις Ερινύες τους

Οι πλέον ήπιες αντιδράσεις συνετών πολιτών της χώρας μας εκφράζονται ως ειλικρινής απορία. Με αδυναμία κατανόησης του μέτρου … της.

Ο κλήρος στον αγώνα - Αρχιερείς κατά την επανάσταση του '21.

Σε μια αναμέτρηση λοιπόν και αντιπαράταξη θυσιαστικά δύο θρησκειών και δυό κόσμων οι Ορθόδοξοι Έλληνες κληρικοί και μάλιστα οι αρχιερείς όχι μόνο.

Στον ρου της εγκληματικότητας και στην έξαρση της κοινωνικής αθλιότητας…

Ανεργία και φτώχεια, συντάξεις και μισθοί… έξω-ευρωπαϊκοί, ακρίβεια για τον Πολίτη και παράλληλα ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία, κρατική χρεοκοπία.

Ύψωμα 731, η δόξα της Ελλάδας της Θεσσαλίας, των Τρικάλων - Του Περικλή Βασιλού

Στην πετυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο για το ύψωμα 731, η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση δικαιούται των συγχαρητηρίων όλου.

Η «Αχελώου Ρους» για το νομοσχέδιο Μεσοχώρας

Από την 28 Ιανουαρίου ο νόμος για την Μεσοχώρα είναι σε ισχύ, ΦΕΚ 8, νόμος 3734/2009. Οι προθεσμίες του άρχισαν ήδη να τρέχουν. Αυτός προφανώς είναι και ο.

Εντυπώσεις και παρατηρήσεις από την έκθεση ντοκουμέντων του Βασίλη Τσιτσάνη

Η έκθεση ντοκουμέντων του Βασίλη Τσιτσάνη που έχει οργανώσει ο Δήμος Τρικκαίων στο μύλο Ματσόπουλου, με υλικό που παραχώρησε ο κ. Χατζηδουλής,.

Ένα αντίο στη Λίλη Παπαθανασίου - Παρθένη

Καλό μου Λιλάκι στα λίγα χρόνια της ζωούλας σου τι πρόλαβες και είδες, τι κατάλαβες, τι χάρηκες και έφυγες γρήγορα - γρήγορα και εμείς να μην.

«Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν … δεν πεινούσαν»!

Μια έξυπνη παραφθορά της γνωστής παροιμίας, που ταιριάζει «γάντι» στους Έλληνες (;) τραπεζίτες και τα «τακίμια» τους στην κυβέρνηση Για την.

Τέρμα τα δίφραγκα

Φράση γοητευτική, «μάγκικη», με προέλευση εκ… Θεσσαλονίκης: Η σημασία της ανάλογη της αγγλικής “game over”, τέλος παιχνιδιού ή τέλειωσε το.

Στη δυτική παράκαμψη Τρικάλων… Ανοιχτή επιστολή προς τους αρμόδιους των Τ. Α.

Γράφει ο συμπολίτης Βάιος Φασούλας Την αφορμή για το σχόλιο που ακολουθεί την πήραμε από τον Τρικαλινό Τύπο και συγκεκριμένα μέσα από το.

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης