Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μήνυμα Αθανασίου Μπαταγιάννη, υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου με το συνδυασμό Ν. Τσιλιμίγκα

Αγαπητοί συμπολίτες, σκέφτηκα να ζητήσω την ψήφο σας, πρώτον από εκτίμηση προς τον επικεφαλής του συνδυασμού: Νίκο Τσιλιμίγκα, διακεκριμένο καρδιοχειρουργό, καταξιωμένο σαν επιστήμονα, αλλά, κυρίως σαν άνθρωπο. Θέλω να πιστεύω ότι η ανθρώπινη αξία του θα είναι η καλύτερη εγγύηση για τη χρηστή διοίκηση της Θεσσαλίας.

Κατά δεύτερον, γιατί πιστεύω ότι η περιφέρεια χρειάζεται αλλαγή – όχι, γιατί η προηγούμενη διοίκηση δεν εκτέλεσε σωστά τα καθήκοντά της – αλλά γιατί η πολύχρονη άσκηση εξουσίας δημιουργεί καθεστωτική νοοτροπία, υπεροπτική δράση, ενώ δε δίνει τη δυνατότητα να δοκιμαστούν κι άλλοι πολίτες στις διοικητικές θέσεις. Άλλωστε «εχθρός του καλού» είναι το καλύτερο, αυτό που δεν έχουμε δει ακόμη. Προσωπικά, είμαι, σχετικά, νέος υποψήφιος – ίσως, όχι ηλικιακά, αν και η νεότητα δε συμβαδίζει πάντα με τη νεωτερικότητα – σε αυτό το επίπεδο πολιτικής εκπροσώπησης. Δε διαθέτω κομματικό μηχανισμό ή ισχυρούς, κοινωνικά, φίλους, κάτι που δεν επιδίωξα ποτέ, γιατί πιστεύω ότι η πολιτική είναι για τον καθένα μας – όχι, μόνο για τους κοινωνικά (οικονομικά) ισχυρούς – ανεξαρτήτως μορφώσεως, επαγγέλματος, περιουσίας, όπως στην αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία, όπου όλοι οι πολίτες συμμετείχαν στα κοινά.

Θα αναρωτηθείτε, ίσως, για το πρόγραμμα του συνδυασμού ή τις θέσεις μου: στο άμεσο μέλλον θα δημοσιεύσω κάποιες – μην περιμένετε κάτι το εξαιρετικά πρωτότυπο ή ξεχωριστό. Δεν υπάρχουν «μάγοι» ούτε «μαγικές λύσεις» κι ασφαλώς η Θεσσαλία δεν μπορεί να γίνει Ολλανδία ούτε Σουηδία μέσα σε λίγα χρόνια, όπως διατείνονται κάποιοι άλλοι συνδυασμοί, χωρίς μάλιστα να διαθέτει ανάλογες υποδομές. Η διοίκηση της περιφέρειας χρειάζεται όραμα, ηθική κι όχι μεγαλεπήβολα προγράμματα – «copy paste» – που αντιγράφονται σε προεκλογικά φυλλάδια και «πετιούνται», όταν τελειώνουν οι εκλογές.

Πιστεύω ότι στο συνδυασμό μας θα βρείτε ανθρώπους σαν κι εσάς, που γνωρίζουν τα προβλήματά σας καλύτερα από πιθανούς επαγγελματίες της πολιτικής, που «χτίζουν» την πολιτική καριέρα τους με την ψήφο σας. Σας προτρέπω να ψηφίσετε κι όχι να απέχετε, όσο κι αν σας έχουν πληγώσει οι πρόσφατες πολιτικοοικονομικές εξελίξεις. Μην ψάχνετε ειδικούς – δεν υπάρχουν «specialists» – βρείτε έντιμους πολίτες με δημοκρατικό ήθος , δώστε την ευκαιρία σε πρόσωπα που δεν έχουν διοικήσει – κανείς δεν γεννήθηκε με εμπειρία, όλοι στην πράξη μαθαίνουμε και γινόμαστε διαχρονικά καλύτεροι σαν άνθρωποι και σαν πολίτες.
 
Σύντομο  βιογραφικό
Γεννήθηκα στα Τρίκαλα (25-09-1961), όπου μεγάλωσα και τελείωσα το Β΄Λύκειο Αρρένων (τότε !). Σπούδασα Οικονομικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (1987 : Τμήμα Δημόσιας – Οικονομικής Διοίκησης), ενώ προηγουμένως  είχα αποφοιτήσει  τη Μαράσλειο Παιδαγωγική  Ακαδημία (1982).
 
Εργάζομαι στα Τρίκαλα, επί 30 χρόνια διευθύνοντας οικογενειακή επιχείρηση (είμαι δεύτερης γενιάς επιχειρηματίας) με αντικείμενο την εμπορία λιπαντικών – δομικού σιδήρου και τη  μεταφορά υγρών καυσίμων.

 Έγγαμος με τρία ενήλικα παιδιά, εκ των οποίων  το πρώτο εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση (τρίτη γενιά), το δεύτερο σε ιδιωτική επιχείρηση στην Αθήνα (αναλυτής δεδομένων), ενώ το τρίτο σπουδάζει Λογοθεραπεία.

""

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή