Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στην Δικαιοσύνη Τρικαλινή ηλεκτρονική εφημερίδα από τον διοικητή του Γ. Ν. Τ.

Επειδή δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό το περιεχόμενο του δελτίου Τύπου  που έστειλε  χθες, η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων,  σε όλα  τα  ΜΜΕ των Τρικάλων – εκτός από την Ηλεκτρονική Εφημερίδα Trikalanews – μέσω e-mail,  σχετικά  με σειρά  ρεπορτάζ  και  δημοσιευμάτων  του trikalanews.gr για την λειτουργία  του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων,  καθώς  ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ,  πλην ελαχίστων ΜΜΕ, το trikalanews.gr παίρνει την πρωτοβουλία  ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  ΣΤΟ Γ. Ν. Τ. και δημοσιεύει το συγκεκριμένο  δελτίο Τύπου, το οποίο είναι το ακόλουθο:
 
«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

    Σχετικά με σειρά διαδικτυακών δημοσιευμάτων, τα οποία αναρτώνται σε τακτική βάση από την ιστοσελίδα www.trikalanews.gr , αναφορικά με την εν γένει λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων καθώς επίσης και αναφορικά με τις αποφάσεις του κ. Διοικητού και του Δ.Σ. αυτού, το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων θέλει να επισημάνει για την ορθή και έγκυρη ενημέρωση των ασθενών, των οικογενειών τους, των κατοίκων του Νομού Τρικάλων, που εξυπηρετούνται από το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, καθώς και κάθε ενδιαφερομένου, τα εξής:

1. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων και – κυρίως – σκόπιμης στρέβλωσης του έργου,που συντελείται στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, για λόγους, τους οποίους μπορούμε να υποθέσουμε και οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με το δημοσιογραφικό καθήκον ενημέρωσης.   

2. Όσα αναφέρονται στα ανωτέρω δημοσιεύματα είναι συκοφαντικά, δυσφημιστικά και βάναυσα προσβλητικά της προσωπικότητας μας ως μεμονωμένων ατόμων και ως μελών του Δ.Σ του ΓΝΤ. Περαιτέρω, στα δημοσιεύματα αυτά, είτε αφήνεται σκόπιμα να εννοηθεί, είτε αναφέρεται ευθέως, ότι υφίσταται σειρά ζητημάτων κακοδιαχείρισης και παρανομιών στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, κάτι το οποίο είναι απολύτως ψευδές.

3. Όλες οι αποφάσεις, οι οποίες λαμβάνονται από τη Διοίκηση του ΓΝΤ, είναι σύννομες και στα πλαίσια της χρηστής Διοίκησης, κινούμενες αποκλειστικά και μόνο με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Αδιάψευστη απόδειξη των ανωτέρω, αποτελούν τα ίδια τα στατιστικά του Γενικού  Νοσοκομείου Τρικάλων, από τα οποία προκύπτει ότι τα τελευταία έτη έγινε τεράστια προσπάθεια εξορθολογισμού της λειτουργίας του Νοσοκομείου, η οποία πλέον είναι μετρήσιμη.

Συγκεκριμένα, από το έτος 2016 και μέχρι και σήμερα, σημειώθηκε στο ΓΝΤ αύξηση του αριθμού των κλινών, αύξηση του αριθμού των νοσηλευθέντων, μείωση χρήσης των αντιβιοτικών, μείωση της δαπάνης φαρμάκου, αύξηση των χειρουργικών επεμβάσεων, αύξηση των ασθενών που εξυπηρετούνται από το αιμοδυναμικό εργαστήριο.

Περαιτέρω, το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο ΓΝΤ, έχουν λάβει και συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα:

-προσλήψεις επικουρικού και μόνιμου ιατρικού προσωπικού,

-επανέναρξη λειτουργίας νευρολογικού και νευροχειρουργικού ιατρείου.

-διεξαγωγή επιμορφωτικών σεμιναρίων με ευρωπαϊκή πιστοποίηση για επαγγελματίες υγείας.

-μαθήματα ψυχοπροφύλαξης και ανώδυνου τοκετού.

-προμήθεια υπερσύγχρονων ιατρικών μηχανημάτων (laserλιθοτρίπτης για αναίμακτη διουρηθρική αφαίρεση λίθων, οφθαλμολογικό laserwag για την αναίμακτη αντιμετώπιση δευτερογενούς καταρράκτη, οξέος γλαυκώματος κ.α. σοβαρών οφθαλμολογικών παθήσεων, γαστροσκόπιο, κολονοσκόπιο, βρογχοσκόπιο)

-οδοντοθεραπεία σε ΑΜΕΑ

-δημιουργία αυτοτελούς και ανεξάρτητου τμήματος παιδιατρικού τακτικού ιατρείου και ανεξάρτητου τμήματος παιδιατρικών επειγόντων περιστατικών.

-λειτουργία παιδιατρικής κλινικής σε καθημερινή 24ωρη βάση

-διενέργεια εμβολιασμών παιδιών.

-υπηρεσία κατ’ οίκον νοσηλείας με κάλυψη στη γεωγραφική περιοχή των Δήμων Τρικκαίων, Καλαμπάκας και Πύλης για περιστατικά ασθενών υπό κατάκλιση που αδυνατούν να προσέλθουν στο νοσοκομείο.

-σύστημα HACCP στα μαγειρεία του Νοσοκομείου για τη διασφάλιση ποιότητας των τροφίμων.

-αλλαγή στέγης και τοποθέτηση μόνωσης στο κτίριο του παλαιού νοσοκομείου, βαφή εξωτερικής όψης κτιρίου παλαιού νοσοκομείου.
-σταδιακή αλλαγή δαπέδων των κλινικών του νοσοκομείου.

5. Το Δ.Σ. του ΓΝΤ, μέχρι σήμερα, ουδόλως απάντησε δημόσια στα ανωτέρω απολύτως αναληθή και συκοφαντικά δημοσιεύματα, θεωρώντας  ότι η αποστολή του είναι εντελώς διαφορετική και εξαντλείται στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του ΓΝΤ για τους συμπολίτες μας και τους εργαζομένους σε αυτό και την αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών υγείας κατά τα ανωτέρω.
Για τον λόγο αυτό, δεν έκρινε σκόπιμη την έναρξη δημοσίου διαλόγου με το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μέσο. Όμως, αφενός λόγοι προστασίας της τιμής και της υπόληψης των φυσικών προσώπων, μελών της Διοίκησης του ΓΝΤ, αφετέρου λόγοι προστασίας του κοινού από εσκεμμένη παραπληροφόρηση, κατέστησαν αναγκαίο το παρόν Δελτίου Τύπου.

6. Ενημερώνουμε λοιπόν, πως έχει ήδη υποβληθεί από εμάς, ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Τρικάλων, η από 18.12.2018 έγκληση κατά συντακτών – αρθρογράφων του www.trikalanews.gr, κατά του ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού ιστοτόπου και κατά παντός άλλου τρίτου υπευθύνου, για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση μέσω σειράς απολύτως ψευδών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων.

7. Εκτός της συγκεκριμένης εγκλήσεως, που αφορά ένα μέρος των συκοφαντικών δημοσιευμάτων του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού μέσου, η Διοίκηση του ΓΝΤ έχει επιλέξει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, προκειμένου αφενός μεν να αιτηθεί και να λάβει περαιτέρω έννομη προστασία απέναντι στην συνεχιζόμενη συκοφαντική δυσφήμισή της από το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μέσο, αφετέρου δε να αποδοθούν στο σύνολό τους οι ποινικές ευθύνες στους υπαιτίους για την κατ’ επανάληψη συκοφαντική δυσφήμιση των μελών της.

Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι το μόνο μέσο, που διαθέτει, προκειμένου να προασπίσει την αλήθεια και συγχρόνως να προστατέψει την τιμή και την υπόληψη των μελών της.
8. Η Διοίκηση του ΓΝΤ σέβεται απόλυτα την ελευθερία της έκφρασης και τον κοινωνικό ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Τα ανωτέρω συκοφαντικά δημοσιεύματα όμως, δεν έχουν σχέση με την εκπλήρωση της κοινωνικής αποστολής των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ως εκ τούτου η Διοίκηση του ΓΝΤ έχει την υποχρέωση να διαφυλάξει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του ΓΝΤ, την τιμή και την υπόληψη των μελών της, αλλά και τα δικαιώματα του αναγνωστικού κοινού των Τρικάλων, το οποίο σε τακτική βάση βάλλεται από διασπορά ψευδών και ανυπόστατων ειδήσεων για τη λειτουργία του ΓΝΤ από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων»
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή