ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ … ! | trikalanews.gr

ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ … !

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων
 
Επιτέλους να δούμε και μια άσπρη μέρα στην χώρα μας, έστω κι αν πάγωσε όλη η Ελλάδα, έστω κι αν ταλαιπωρήθηκε όλος ο κόσμος. Αυτές οι συνθήκες όμως θα περάσουν και η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί.
 
Το Χαμηλό Πολιτικό … Βαρομετρικό, που έρχεται τον Ιανουάριο, είναι πρωτοφανές και θα στιγματίσει την Ελλάδα, από δω και πέρα. Ήρθε η ώρα οι Τσίπρας – Καμμένος να πληρώσουν για τα μεγάλα ΨΕΜΑΤΑ, που είπαν στον Ελληνικό Λαό. Πέντε χρόνια στο τιμόνι της πατρίδας μας και τα διέλυσαν όλα. Οι ψευτοαριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ και οι γραφικοί ψευτοδεξιοί του Καμμένου είχαν σαν Αυτοσκοπό μόνο την κατάληψη της Εξουσίας. Έτσι τα γκαρσόν του Κολωνακίου και οι άνεργοι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τοποθετήθηκαν σε θέσεις κλειδιά, χωρίς προσόντα και γέμισαν τα βιβλιάρια και τις θυρίδες των τραπεζών με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, την στιγμή που τα νέα παιδιά μας έγιναν μετανάστες ή έμειναν άνεργοι στην Ελλάδα.
 
Ο Ιανουάριος θα είναι πολύ … καυτός … μήνας από πλευράς πολιτικών εξελίξεων. Η ψηφοφορία για την συμφωνία των Πρεσπών, η άφιξη και οι πιέσεις της Μέρκελ, που ξαφνικά μεσοχείμωνο μας επισκέπτεται όχι για να μας λύσει τα προβλήματα, που μας δημιούργησε με τα σκληρά Μνημόνια, που μας επέβαλαν, αλλά για να προστατεύσει δικά της συμφέροντα, βάζοντας τα Σκόπια στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, οι πιέσεις των ΗΠΑ, οι δηλώσεις των Τούρκων, οι απειλές του Καμμένου και το Εκκλησιαστικό θέμα, αποσταθεροποιούν την καρέκλα … του Πρωθυπουργού και των συνοδοιπόρων του.
 
Ενδεχομένως, η επίσκεψη της Μέρκελ να δημιουργήσει και κενό … Εξουσίας, εάν φυσικά ο Καμμένος πραγματοποιήσει τις απειλές του. Η συμφωνία των Πρεσπών, στα μέσα του μηνός, φαίνεται πως περνάει από την Βουλή των Σκοπίων και το … μπαλάκι πέφτει στην Ελληνική Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Είναι όντως μια … καυτή … πατάτα. Ήδη η πλειοψηφία των Ελλήνων χαρακτηρίζει και θεωρεί «προδότες» αυτούς που θα ψηφίσουν την Συμφωνία αυτή. Δυστυχώς, η επαίσχυντη αυτή συμφωνία υπονομεύει τα Εθνικά μας συμφέροντα.
 
Μέσα στο ίδιο δύσκολο, πολιτικό, χρονικό σημείο εντάσσονται δύο ακόμη παράμετροι, οι απειλές της Τουρκίας σε Αιγαίο και σε Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης και της Κυπριακής ΑΟΖ και το θέμα διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας.
 
Παρά το γεγονός ότι οι Βρυξέλλες δείχνουν τα … δόντια τους στον Ερντογάν και τον απειλούν πως εάν κάνει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο θα διακοπούν οι διαπραγματεύσεις για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε. και θα σταματήσει η χρηματοδότηση και η τελωνειακή ένωση Τουρκίας και Ε.Ε., κανένας δεν αποκλείει θερμό επεισόδιο, δεδομένου ότι ο Σουλτάνος έχει τεράστια προβλήματα στην Τουρκία και θα θελήσει έτσι να τα εκτονώσει.
 
Το φιάσκο της NOVARTIS έγινε μπούμερανγκ για τους ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟ, οι οποίοι ήθελαν, με την άφιξη του νέου έτους, να περάσουν … Βραχιολάκια, στους πολιτικούς τους αντιπάλους, προκειμένου να αναστρέψουν, το μη αναστρέψιμο πλέον, πολιτικό κλίμα. Έσκαβαν τον λάκκο για Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αλλά έπεσαν οι ίδιοι μέσα.
 
Τέλος, ο «εξορθολογισμός», που έλεγε ο Τσίπρας μπροστά στον σιωπηλό και αμήχανο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας, αντιμετωπίζει την σθεναρή αντίδραση της Ιεραρχίας, του Κλήρου και του Λαού.
 
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κυβέρνησης, γνωρίζοντας πως μετά την ψηφοφορία των Πρεσπών δεν θα έχουν την δεδηλωμένη στην Βουλή, δηλαδή τους 151 βουλευτές, έκανε λόγο για Κυβέρνηση «ΑΝΟΧΗΣ». Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κυβερνήσουν ακόμη και με … 120 βουλευτές. Ο Τσίπρας ζητούσε, το 2014, από τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, να κάνει εκλογές, γιατί δεν είχε την στήριξη του Λαού και ο Σαμαράς τις έκανε. Αυτός πως μπορεί να παραμείνει στην εξουσία, αφού έχει χάσει την πλειοψηφία των πολιτών, δημοσκοπικά και δεν έχει την δεδηλωμένη; Ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό.
 
Ο Τσίπρας πνέει τα Λοίσθια και τα Πολιτικά παιχνίδια δεν τον σώζουν. Ο ερχόμενος Ανασχηματισμός θα είναι ο τελευταίος και θα έχει ανοίξει τους Πολιτικούς Ασκούς του Αιόλου.
 
Ας σταματήσουν να καταστρέφουν την Πατρίδα μας και την Δημοκρατία μας, με όποια άσχημα κι αν έχει αυτή, τουλάχιστον στην χώρα μας.
Ας κάνουν Εκλογές, για να διαπιστώσουν πόσο ξεκομμένοι είναι οι «Φουκαράδες», όχι βέβαια οικονομικά, αλλά πολιτικά, από την κοινωνία μας.
 
Νομοτελειακά θα αναγκαστούν να στήσουν Κάλπες, έστω και τον Μάϊο … !Επιχειρείν

Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Βελονισμός
Αρτηριακή Υπέρταση
Θέματα Παχυσαρκίας
Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

37 χρόνια εμπειρίας, συνέπειας, αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης «μετράει» η επιχείρηση Κολίτσας Δημήτριος: από το 1979 έως σήμερα.
Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Ο ιατρός είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

Το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των μπαχαρικών και όχι μόνο, ξεκίνησε από τα Τρίκαλα.

Δημοφιλέστερα

Η προσπάθεια της έξυπνης δημοτικής αρχής Τρικάλων, να απευθυνθεί σε ηλίθιους δημότες…

Η προσπάθεια της έξυπνης δημοτικής αρχής Τρικάλων, να απευθυνθεί

Την ανικανότητα να διαχειριστεί η Δημοτική Αρχή των Τρικάλων… η

«Ο  Παρθένης είδε ότι χάνει τη μάχη και κάλεσε σύσκεψη»

Παράνομο το Δ.Σ του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων της 28ης/

Παράνομες σύμφωνα με το άρθρο 14 παράγραφο 9 του Νόμου 2690/1999 ΦΕΚ 45

2019-trikala01

Παστώθηκαν τα Τρίκαλα από το… αλάτι

Στον ύπνο φάνηκε να βρήκε τις υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων η

Ανοιχτά τα σχολεία στον Δήμο Τρικκαίων

​Ανοιχτά τα σχολεία στον Δήμο Τρικκαίων

Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 τα

Τελετή Λήξης Μύλου των Ξωτικών

​Τελετή Λήξης Μύλου των Ξωτικών

Εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη τη χώρα αλλά και το

Κλειστά τα σχολεία από το ραδιόφωνο

Κλειστά τα σχολεία από το ραδιόφωνο

Κλειστά λόγω ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού τα σχολεία στα

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης