ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ … ! | trikalanews.gr

ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ … !

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων
 
Επιτέλους να δούμε και μια άσπρη μέρα στην χώρα μας, έστω κι αν πάγωσε όλη η Ελλάδα, έστω κι αν ταλαιπωρήθηκε όλος ο κόσμος. Αυτές οι συνθήκες όμως θα περάσουν και η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί.
 
Το Χαμηλό Πολιτικό … Βαρομετρικό, που έρχεται τον Ιανουάριο, είναι πρωτοφανές και θα στιγματίσει την Ελλάδα, από δω και πέρα. Ήρθε η ώρα οι Τσίπρας – Καμμένος να πληρώσουν για τα μεγάλα ΨΕΜΑΤΑ, που είπαν στον Ελληνικό Λαό. Πέντε χρόνια στο τιμόνι της πατρίδας μας και τα διέλυσαν όλα. Οι ψευτοαριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ και οι γραφικοί ψευτοδεξιοί του Καμμένου είχαν σαν Αυτοσκοπό μόνο την κατάληψη της Εξουσίας. Έτσι τα γκαρσόν του Κολωνακίου και οι άνεργοι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τοποθετήθηκαν σε θέσεις κλειδιά, χωρίς προσόντα και γέμισαν τα βιβλιάρια και τις θυρίδες των τραπεζών με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, την στιγμή που τα νέα παιδιά μας έγιναν μετανάστες ή έμειναν άνεργοι στην Ελλάδα.
 
Ο Ιανουάριος θα είναι πολύ … καυτός … μήνας από πλευράς πολιτικών εξελίξεων. Η ψηφοφορία για την συμφωνία των Πρεσπών, η άφιξη και οι πιέσεις της Μέρκελ, που ξαφνικά μεσοχείμωνο μας επισκέπτεται όχι για να μας λύσει τα προβλήματα, που μας δημιούργησε με τα σκληρά Μνημόνια, που μας επέβαλαν, αλλά για να προστατεύσει δικά της συμφέροντα, βάζοντας τα Σκόπια στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, οι πιέσεις των ΗΠΑ, οι δηλώσεις των Τούρκων, οι απειλές του Καμμένου και το Εκκλησιαστικό θέμα, αποσταθεροποιούν την καρέκλα … του Πρωθυπουργού και των συνοδοιπόρων του.
 
Ενδεχομένως, η επίσκεψη της Μέρκελ να δημιουργήσει και κενό … Εξουσίας, εάν φυσικά ο Καμμένος πραγματοποιήσει τις απειλές του. Η συμφωνία των Πρεσπών, στα μέσα του μηνός, φαίνεται πως περνάει από την Βουλή των Σκοπίων και το … μπαλάκι πέφτει στην Ελληνική Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Είναι όντως μια … καυτή … πατάτα. Ήδη η πλειοψηφία των Ελλήνων χαρακτηρίζει και θεωρεί «προδότες» αυτούς που θα ψηφίσουν την Συμφωνία αυτή. Δυστυχώς, η επαίσχυντη αυτή συμφωνία υπονομεύει τα Εθνικά μας συμφέροντα.
 
Μέσα στο ίδιο δύσκολο, πολιτικό, χρονικό σημείο εντάσσονται δύο ακόμη παράμετροι, οι απειλές της Τουρκίας σε Αιγαίο και σε Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης και της Κυπριακής ΑΟΖ και το θέμα διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας.
 
Παρά το γεγονός ότι οι Βρυξέλλες δείχνουν τα … δόντια τους στον Ερντογάν και τον απειλούν πως εάν κάνει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο θα διακοπούν οι διαπραγματεύσεις για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε. και θα σταματήσει η χρηματοδότηση και η τελωνειακή ένωση Τουρκίας και Ε.Ε., κανένας δεν αποκλείει θερμό επεισόδιο, δεδομένου ότι ο Σουλτάνος έχει τεράστια προβλήματα στην Τουρκία και θα θελήσει έτσι να τα εκτονώσει.
 
Το φιάσκο της NOVARTIS έγινε μπούμερανγκ για τους ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟ, οι οποίοι ήθελαν, με την άφιξη του νέου έτους, να περάσουν … Βραχιολάκια, στους πολιτικούς τους αντιπάλους, προκειμένου να αναστρέψουν, το μη αναστρέψιμο πλέον, πολιτικό κλίμα. Έσκαβαν τον λάκκο για Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αλλά έπεσαν οι ίδιοι μέσα.
 
Τέλος, ο «εξορθολογισμός», που έλεγε ο Τσίπρας μπροστά στον σιωπηλό και αμήχανο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας, αντιμετωπίζει την σθεναρή αντίδραση της Ιεραρχίας, του Κλήρου και του Λαού.
 
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κυβέρνησης, γνωρίζοντας πως μετά την ψηφοφορία των Πρεσπών δεν θα έχουν την δεδηλωμένη στην Βουλή, δηλαδή τους 151 βουλευτές, έκανε λόγο για Κυβέρνηση «ΑΝΟΧΗΣ». Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κυβερνήσουν ακόμη και με … 120 βουλευτές. Ο Τσίπρας ζητούσε, το 2014, από τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, να κάνει εκλογές, γιατί δεν είχε την στήριξη του Λαού και ο Σαμαράς τις έκανε. Αυτός πως μπορεί να παραμείνει στην εξουσία, αφού έχει χάσει την πλειοψηφία των πολιτών, δημοσκοπικά και δεν έχει την δεδηλωμένη; Ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό.
 
Ο Τσίπρας πνέει τα Λοίσθια και τα Πολιτικά παιχνίδια δεν τον σώζουν. Ο ερχόμενος Ανασχηματισμός θα είναι ο τελευταίος και θα έχει ανοίξει τους Πολιτικούς Ασκούς του Αιόλου.
 
Ας σταματήσουν να καταστρέφουν την Πατρίδα μας και την Δημοκρατία μας, με όποια άσχημα κι αν έχει αυτή, τουλάχιστον στην χώρα μας.
Ας κάνουν Εκλογές, για να διαπιστώσουν πόσο ξεκομμένοι είναι οι «Φουκαράδες», όχι βέβαια οικονομικά, αλλά πολιτικά, από την κοινωνία μας.
 
Νομοτελειακά θα αναγκαστούν να στήσουν Κάλπες, έστω και τον Μάϊο … !Επιχειρείν

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

37 χρόνια εμπειρίας, συνέπειας, αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης «μετράει» η επιχείρηση Κολίτσας Δημήτριος: από το 1979 έως σήμερα.
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
Οι θεραπευτικές δυνατότητες του βελονισμού αφορούν όλη την Παθολογία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βελονισμός και οι εφαρμογές του
ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

Το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των μπαχαρικών και όχι μόνο, ξεκίνησε από τα Τρίκαλα.
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Ο ιατρός είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δημοφιλέστερα

Παζλ Νοσοκομείο

Τα εργολαβικά συμφέροντα του Νοσοκομείου και ποιος κρύβεται από

Το trikalanews.gr αποκαλύπτει, τα εργολαβικά συμφέροντα που

Ροζ σκάνδαλο

Ροζ σκάνδαλο με άρωμα ντεντέκτιβ στο Νομό Τρικάλων

Άστατη ζωή φαίνεται πως έκανε παντρεμένος πρώην Αντιδήμαρχος

Σταυρούλα Κόσυβα - Γεωργία Περιστέρη: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα

Σταυρούλα Κόσυβα - Γεωργία Περιστέρη: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το

Αποκαλυπτική δημόσια συνομιλία μέλους του Δ.Σ του Νοσοκομείου

«Έφυγε» από τη ζωή η Βάσω Πανανου - Μπάκου

«Έφυγε» από τη ζωή η Βάσω Πανανου - Μπάκου

Σε ηλικία 64 ετών, έφυγε από τη ζωή η Βάσω Πανάνου – Μπάκου και

Καλό παιδί Δήμαρχος

Γίνεται μουσική παραγωγή στα Τρίκαλα κ. Δήμαρχε… αν έχει πάρει

Απών ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, από την

Οι καινοτόμες και πρωτοποριακές δράσεις του Γ.Ν.Τ

Οι καινοτόμες και πρωτοποριακές δράσεις του Γ.Ν.Τ

Στο πλαίσιο αναβάθμισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας της

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης