Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Απάντηση στον κ. Φίλη που είπε ότι η Μακεδονία δεν είναι ελληνική

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν τι λέει η επιστήμη ή είναι τυφλωμένοι από τις αθεϊστικές εμμονές τους και δεν βλέπουν τι λέει η επιστήμη; Πέρασαν τον νόμο για αλλαγή φύλου στα 15, ενώ τους έλεγαν πολλές ενώσεις Παιδοψυχιάτρων ότι είναι επιστημονικώς απαράδεκτο, έχουν εκφράσεις απολυτότητας στη Βιολογία της Γ΄ Λυκείου, ενώ τους είπαμε ότι είναι επιστημονικώς απαράδεκτο στις Φυσικές Επιστήμες.

Μας είπαν ότι δεν κάναμε καλά που στριμωχθήκαμε στην παραλία της Σμύρνης το 1922, μας είπε ο κ. Φίλης ότι δεν υπήρξε Γενοκτονία των Ποντίων και τώρα μας λέει ότι η Μακεδονία δεν είναι ελληνική. Το μόνο που έμεινε να μας πουν είναι ότι στις Θερμοπύλες ο Εφιάλτης ήταν ήρωας και ο Λεωνίδας προδότης, επειδή υπάρχουν πολλά «καλά» αν είμαστε αιχμάλωτοι στους Πέρσες. 

Στην Ελληνική Βουλή ο κ. Φίλης είπε:« Η Μακεδονία δεν είναι μια και ελληνική. Υπάρχουν και οι Μακεδονίες των άλλων. Η ελληνική Μακεδονία έγινε ελληνική. Η ελληνική Μακεδονία δεν είχε πλειοψηφία ελληνική μέχρι το 1912 – 1922. Έγινε ελληνική μέσα από τις ανταλλαγές». 

Όπως καταλαβαίνετε ο κ. Φίλης είναι μπερδεμένος. Νομίζει ότι επειδή η αρχαία ελληνική Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου περιελάμβανε και το κράτος των Σκοπίων και την Νότια Βουλγαρία άρα δικαιούνται κι αυτές οι περιοχές να ονομάζονται Μακεδονία. Γι’ αυτό λέει ότι υπάρχουν και οι Μακεδονίες των άλλων. Οι κάτοικοι όμως αυτών των περιοχών είναι Σλάβοι, άρα δεν δικαιούνται να ονομάζονται Μακεδόνες γιατί οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες, όχι επειδή το λέμε εμείς, επειδή το λέει η επιστήμη της ιστορίας.

Μας λέει ο κ. Φίλης ότι η ελληνική Μακεδονία έγινε ελληνική. Ποια περίοδο της ιστορίας δεν ήταν ελληνική η Μακεδονία κ. Φίλη; Όταν ήταν σκλαβωμένη στους Ρωμαίους, τα Βυζαντινά χρόνια, στην Τουρκοκρατία, μετά το 1821 ; Οι 1300 αγωνιστές που έσφαξε το 1822 κάτω από τον πλάτανο στην πλατεία της Νάουσας ο Λουμπούτ Πασάς, οι Ναουσαίες που έπεσαν το 1822 στην Αραπίτσα, ο Εμμανουήλ Παπάς από τις Σέρρες και τόσοι άλλοι που ξεσηκώθηκαν στην Μακεδονία εναντίον των Τούρκων δεν ήταν Έλληνες; Σκοπιανοί ήταν ;
Ο κ. Φίλης νομίζει ότι Έλληνες στην Μακεδονία ήταν μόνο όσοι μιλούσαν την ελληνική γλώσσα, γι’ αυτό ίσως λέει ότι δεν ήταν η πλειοψηφία. Λάθος κ. Φίλη. Έλληνες είναι αυτοί που έχουν ελληνική συνείδηση. Δεν έχει ακούσει ότι σε κάποιες περιοχές οι Τούρκοι επέβαλλαν στους σκλαβωμένους Έλληνες να διαλέξουν ή την γλώσσα τους ή την θρησκεία τους;. Όσοι διάλεξαν να κρατήσουν την γλώσσα τους έγιναν Τούρκοι, ελληνόφωνοι Τούρκοι. Η γιαγιά μου δεν ήξερε λέξη ελληνικά, μιλούσε μόνο τουρκικά, αλλά ήταν Ελληνίδα μέχρι το μεδούλι της.

 Ο καπετάν Κώττας που διακρίθηκε στον Μακεδονικό Αγώνα μαζί με τον Παύλο Μελά, τον Γκόνο Γιώτα και τους άλλους ήρωες δεν ήξερε καθόλου ελληνικά και μιλούσε μόνο το σλάβικο ιδίωμα (την «μακεδονική» γλώσσα). Όμως τα τελευταία του λόγια πριν τον κρεμάσουν οι Τούρκοι το 1905 ήταν στα «μακεδονικά» : «Να ζήσει η Ελλάδα». Τι τον θεωρεί ο κ. Φίλης, Σκοπιανό ή Έλληνα ; (Άκουσα ότι η κυβέρνηση «ελληνοποιεί» αστραπιαία σωρηδόν ξένους για να κερδίσει ψήφους στις εκλογές. Μήπως θα έπρεπε τα άλλα κόμματα να το ελέγξουν ;).

Όταν ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός περιόδευε κατά την Τουρκοκρατία σε όλη την Μακεδονία και μιλούσε σε χιλιάδες κόσμο, σε ποια γλώσσα τους μιλούσε κ. Φίλη ; Τους μιλούσε στη «μακεδονική» ή στην ελληνική γλώσσα ; Ελληνικά τους μιλούσε και καταλάβαιναν όλοι. Αυτά λέει η επιστήμη της ιστορίας κ. Φίλη και δεν είναι προσωπικές απόψεις.

Μας λέει ο κ. Φίλης ότι οι Έλληνες δεν ήταν πλειοψηφία στην Μακεδονία πριν το 1912. Θυμάστε ότι αυτό ακριβώς ήθελαν να αποδείξουν οι Βούλγαροι κομιτατζήδες μετά το 1900 και για να το πετύχουν εφάρμοσαν άγρια τρομοκρατία για να αναγκαστούν όλοι οι σλαβόφωνοι Έλληνες να δηλώνουν ότι είναι Βούλγαροι και όχι Έλληνες ; Παρατηρήσατε ότι αυτό που δεν μπόρεσαν να πετύχουν οι Βούλγαροι κομιτατζήδες με τα όπλα, προσπαθεί να το πετύχει ο κ. Φίλης, πρώην υπουργός Παιδείας της Ελλάδας και μάλιστα μέσα στην Ελληνική Βουλή ;

Οι Τούρκοι κ. Φίλη έσφαζαν συνέχεια τους Έλληνες, ολόκληρα χωριά από την απελπισία τους γινόντουσαν μουσουλμάνοι, παιδομάζωμα οι Τούρκοι έκαμναν κυρίως στα ελληνόπουλα και για να γλιτώσουν οι γονείς τα παιδιά τους άλλαζαν την γλώσσα τους, κι έρχεστε τώρα εσείς να πείτε ότι δεν ήταν πλειοψηφία οι Έλληνες στην Μακεδονία ; Αυτό που κάμνετε κ. Φίλη οι αρχαίοι Έλληνες το ονόμαζαν ΥΒΡΗ.

Ας μη ψάχνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να βρει στους Έλληνες αλυτρωτισμούς, ρατσισμούς, εθνικισμούς, γιατί οι Έλληνες είναι ένας βαθιά δημοκρατικός λαός. Ας ψάξουν τον εαυτό τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αν τους αξίζει να κυβερνάνε έναν τέτοιο λαό.

Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή