Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Η συμφωνία των Πρεσπών έγινε για τους Έλληνες

Με την άποψη μου, ότι δεν συμφωνώ με τη συμφωνία των Πρεσπών και ιδιαίτερα με την εκχώρηση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας στους Σλάβους των Σκοπίων, συντάσσεται το 70% των Ελλήνων, όχι απαραίτητα ότι οι υπόλοιποι συμφωνούν, αλλά απλώς αποδέχονται την αδυναμία μας και την ήττα μας.

Κάποιοι μιλάνε ότι πρέπει να αποφύγουμε τον εθνικό διχασμό. Δεν υπάρχει κανένας διχασμός, γιατί η συμφωνία έχει ενώσει τον λαό, από δεξιούς, αριστερούς, κεντρώους, πλούσιους και φτωχούς εγγράμματους και λιγότερο  εγγράμματους. Δεν υπάρχει καμία σύγκρουση μέσα στο λαό.

Η συμφωνία της λίμνης δεν έγινε για να λυθεί κάποιο εξωτερικό πρόβλημα, έγινε καθαρά για τον ελληνικό λαό. Έγινε για να αλλάξουμε τα βιβλία, να πάψουμε να μιλάμε για Μακεδονία, για απελευθέρωση της Μακεδονίας. Έγινε για να  θεωρούμε τους Σλάβους Μακεδόνες και να μη μιλάμε για ελληνική Μακεδονία,να μη κάνουμε εκδηλώσεις για τη Μακεδονία και το σημαντικότερο, να επιβραβεύουμε τα έθνη και τον ακραίο,επιθετικό εθνικισμό των γειτόνων, των Σλάβων των Σκοπίων, των Τούρκων, των Αλβανών και να μηδενίζουμε το δικό μας έθνος. Να απαρνηθούμε την άυλη  περιουσία μας, που εμπεριέχει το όνομα Μακεδονία (ιστορία, αρχαιολογία, τουρισμό, προϊόντα κ.λ.π.)

Δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Από την εποχή του Σημίτη με τους εκσυγχρονιστές και τη Ρεπούση, τον Λιάκο και άλλους, επιχειρείται ο μηδενισμός της ιστορίας μας, η κατάσβεση του πατριωτικού και αντιστασιακού φρονήματος του ελληνικού λαού. 

Γεώργιος Τσίγκας

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή