​ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ | trikalanews.gr

​ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Στην καλύτερη εποχή του ανθρώπου, όσον αφορά τις ευκολίες και την ποιότητα ζωής του,  μέχρι στιγμής η ισορροπία ανάμεσα στο καλό και το κακό είναι το μεγάλο ζητούμενο. Παρά το ένα εκατομμύριο χρόνια από την εμφάνιση του είδους μας στον πλανήτη μόνο στο ένα όγδοο της ανθρωπότητας γίνεται τεράστια προσπάθεια να επικρατήσει η θετική ενέργεια σε ένα πλέγμα ανθρώπινων σχέσεων, που βασίζονται σε κρατικούς δημοκρατικούς κανόνες αλλά και την ατομικότητα, που ευτυχώς επιφέρει την ωφέλιμη αλληλεπίδραση, η οποία κατευνάζει την αρνητικότητα και την συγκυριακή εγκληματικότητα.

Στα υπόλοιπα εφτά όγδοα, δηλαδή στα περίπου εφτά δισεκατομμύρια ανθρώπους δυστυχώς επικρατεί το ταραγμένο θυμικό, το οποίο βασίζεται στο άγραφο και εθιμικό δίκαιο της πυγμής είτε προέρχεται από τον άνδρα απέναντι στη γυναίκα και το παιδί είτε από τα κοινωνικά στρώματα, που τυχαίνει να κυβερνούν τα υπόλοιπα μέλη οπισθοδρομικών κοινωνιών, είτε από ομάδες οπλισμένες, που στόχο έχουν την εξουσία, πολιτική και οικονομική, μην υπακούοντας σε κανέναν κανόνα. 

Στο τεράστιο αυτό κομμάτι του κόσμου κάθε προσπάθεια να εξηγήσουμε τους λόγους υπερίσχυσης της παράνομης πυγμής, όπως το αντιλαμβάνεται ένας δυτικός, μάλλον δεν θα είναι πετυχημένη, γίνεται περισσότερο κουραστική και μας διχάζει.

Όμως αυτό που πρέπει να εξηγηθεί είναι γιατί κυριαρχεί η κουλτούρα της αρνητικής προσέγγισης των πραγμάτων και γιατί εξακολουθούμε να είμαστε σκεπτικιστές, εάν δεν φοβόμαστε, ώστε να βάλουμε στο κέντρο της ζωής μας την θετική ενέργεια από όπου κι αν προέρχεται.  Οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι έχουν να διασχίσουν για αρκετές εκατοντάδες χρόνια τεράστιες σχιζοειδείς λεωφόρους της ανθρώπινης ψυχής μέχρι να χαρτογραφήουν ένα μικρό λιβάδι του απέραντου νου.   

Αρχικά στις συζητήσεις μας πρωταγωνιστούν οι συνομωσιολογικές θεωρίες, εξωτερικής πολιτικής, στις οποίες έχουμε εντρυφήσει εν είδει διατριβής, για το ότι όλοι οι άλλοι, κυρίως Γερμανοί, Εβραίοι και Αμερικανοί, επιθυμούν το κακό μας. Σ' αυτήν την περίπτωση δεν σώζεται κανείς. Οι Τούρκοι, όλως περιέργως, δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, ίσως επειδή η πέντε αιώνων συμπόρευση, μας κάνει να μην τους θεωρούμε σοβαρούς ή να θεωρούμε ότι κι αυτούς τους εκμεταλλεύονται οι κακοί Εβραίοι...

Σ' αυτό το πλαίσιο της συνομοσιωλογίας ένα μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας εξωτερικά τουλάχιστον δεν αποδέχεται το αυτεξούσιο στις πράξεις των ανθρώπων. Στις αποκλίνουσες έως εγκληματικές συμπεριφορές θεωρούν ότι υπάρχει ένα βαθύτερο πλέγμα σχέσεων, που ωθούν τον εγκληματία στο να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή. Η ψυχασθένεια, η τρέλα ή απλά η εγκληματική φύση έχουν έναν άλλο κρυφό δημιουργό και όχι εγγενή χαρακτηριστικά της ανθρώπινης οντότητας. 

Η ανάγκη για αξιολόγηση μπερδεμένη, που θα αφήνει αναπάντητα ερωτηματικά είναι η δεύτερη φύση μας.

 Ίσως έτσι αποφεύγουμε την ουσία των πραγμάτων, που είναι να κοιτάξουμε κατάματα τα προβλήματά μας. Γιατί μ' αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να ξεβολευτούμε και να δράσουμε.

Η κοινωνία μας δεν είναι ούτε η χειρότερη ούτε η καλύτερη, έχει τις καλές της και τις κακές της στιγμές. Είναι βέβαια εμποτισμένη από πολλή θεωρία, κουραστική και αφαιρεί ενέργεια. Έχει όμως και ανθρώπους έξυπνους, καλούς και δραστήριους, που αρκετές φορές μπαίνουν μπροστά και δίνουν λύσεις. 

Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, για να σταματήσουμε το έγκλημα παρά να διδάσκουμε στα παιδιά μας τα οφέλη της καλοσύνης, της κοινής δράσης και των συλλογικοτήτων, ευχόμενοι να αποφύγουν τους τοξικούς ανθρώπους και να κατακτούν ως κοινωνία θετικές οροσειρές της θετικής ενέργειας.

Η ισορροπία είναι ζητούμενο προαιώνιο αλλά πάντα ζητούμενο. Μόνο ευχές χωρούν σ' αυτό το απόλυτο ζήτημα του κόσμου μας, για να επιτευχθεί ίσως κάποτε...

ΑΔΑΜΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣΕπιχειρείν

ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
 Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία με οικόπεδο 202 τμ
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
Παναγιώτα Φιλίππου

Παναγιώτα Φιλίππου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Βελονισμός Παχυσαρκία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Παχυσαρκία και Βελονισμός
Lekkas Clean

Lekkas Clean

Με καθαριότητα και οργάνωση, η καθημερινότητα σας ομορφαίνει!

Δημοφιλέστερα

Μοιάζει σαν χθες κι όμως πέρασε ένας χρόνος

Μοιάζει σαν χθες κι όμως πέρασε ένας χρόνος

Λένε πως ο χρόνος γιατρεύει τις πληγές. Για όσους γνώρισαν τον

Ξεκίνησε κουμπαριές ο Μικέλης Χατζηγάκης

Ξεκίνησε κουμπαριές ο Μικέλης Χατζηγάκης

Κουμπάρος στον γάμο του Γιώργου Χριστόπουλου και της Δανάης

Ο Τρικαλινός της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού

Ο Τρικαλινός της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού

Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού θα βρεθεί αύριο, 13 Ιουνίου 2019, στα

question mark man

4 μνηστήρες για 1 θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στα

Εκτός από τα γνωστά ονόματα που έχουν κλειδώσει στο ψηφοδέλτιο

«Έφυγε» από τη ζωή η Γεωργία Καραΐσκου – Παπαβασιλείου

​«Έφυγε» από τη ζωή η Γεωργία Καραΐσκου –

Σε ηλικία 52 ετών έφυγε από τη ζωή η Γεωργία Καραΐσκου –

Ο Τρικαλινός της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού

Διεκδικεί με σθένος τον Παναγιώτη Ντιντή η Μπάντα του Πολεμικού

Τα εύσημα σε όλα τα Τρίκαλα έδωσε με την ανακοίνωση από

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης