Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Οι ανεμογεννήτριες δεν είναι ανεμόμυλοι – Αφέτες

Στις 18/3/2019 στις 7μμ στην πλατεία του Λαύκου κάτοικοι του Δήμου Νοτίου Πηλίου συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν το θέμα των ανεμογεννητριών στην περιοχή τους που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένας εφιάλτης γι΄ αυτούς. Μετά από συζήτηση μιας ώρας και αντιλαμβανόμενοι πως πλησιάζει ο καιρός που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τα γιγάντια τέρατα που κάποιοι σκοπεύουν να εγκαταστήσουν στον τόπο τους, επιβεβαιώθηκε η μαζική συμμετοχή των πολιτών του Νοτίου Πηλίου και δημιουργήθηκε ένα συντονιστικό της Κίνησης πολιτών κατά των ανεμογεννητριών στο Νότιο Πήλιο. Παρόντες στην κουβέντα εκτός από υποψηφίους ήταν και δυο Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Νοτίου Πηλίου, ο Νικόλαος Κατσαφούρης και ο Παναγιώτης Ξυράφης. 

Στις 19/3/2019 ημέρα Τρίτη μέλη της Κίνησης κατά των ανεμογεννητριών και μετά από προτροπή των δυο Δημοτικών συμβούλων που είχαν συμμετέχει στην συνέλευση της Κίνησης την προηγούμενη μέρα, παραβρεθήκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νοτίου Πηλίου στην Αργαλαστή. Εκεί οι Δημοτικοί σύμβουλοι έβαλαν το θέμα των ανεμογεννητριών ως θέμα προ ημερησίας διάταξης ώστε να συζητηθεί. Η απόφαση που πάρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και μετά από την τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου Μιλτιάδη Παπαδημητρίου ήταν πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν μια τέτοια παρέμβαση στον τόπο μας η οποία μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει και δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Επίσης ο κ. Μ. Παπαδημητρίου δήλωσε ότι είναι ενάντια σε ένα τέτοιο περιβαλλοντικό έγκλημα και πως θα βρίσκεται στο πλευρό της Κίνησης κατά των Ανεμογεννητριών στο Νότιο Πήλιο, συνδράμοντας σε ότι χρειαστεί. Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία και όχι ομοφώνως διότι ένας Δημοτικός σύμβουλος ήταν υπέρ της εγκατάστασης ανεμογεννητριών από την Αργαλαστή μέχρι το Τρίκερι ο Ιωάννης Διανελλάκης Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ν. Πηλίου, Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Β. Σποράδων και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του υποψήφιου Δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικού. 

Κανένας εκ των παρευρισκομένων στην Συνέλευση που έγινε στον Λαύκο δεν δήλωσε ότι είναι ενάντια στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας αρκεί αυτές να είναι φιλικές προς το περιβάλλον χωρίς να δημιουργούν κανένα πρόβλημα στην τοπική κοινωνία. Η περίπτωση των ανεμογεννητριών στην περιοχή μας δεν είναι ούτε φιλική προς το περιβάλλον αλλά ούτε και στην τοπική κοινωνία. Εξάλλου πολλά είναι τα παραδείγματα παρόμοιων αιολικών πάρκων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό που μόνο προβλήματα είχαν να προσφέρουν σε τοπικό επίπεδο από τις αγροτικές καλλιέργειες, τις κτηνοτροφικές, την μελισσοκομία, την αλλοίωση της εικόνας των τοπίων της περιοχής τις μεγάλες επιπτώσεις στα άγρια ζώα όπως τα αποδημητικά πουλιά, χωρίς να αναφέρουμε την τεράστια μπίζνα που γίνεται με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος που όλοι μπορούν να διαπιστώσουν ποιος πληρώνει τις ανεμογεννήτριες ανατρέχοντας στον λογαριασμό τους στο σημείο που γράφει ΕΤΜΕΑΡ. Υπάρχουν πολλά ντοκιμαντέρ στο διαδίκτυο αλλά και τοποθετήσεις επιστημόνων που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω. 

Η μοίρα η τύχη κι ο Θεός αλλά και σε κάποιους η επιλογή μας έφερε να ζούμε σε αυτό τον ευλογημένο τόπο με τα υπέροχα τοπία τις θαυμάσιες βουνοκορφές και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Αυτό οφείλουμε να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού όχι μόνο για εμάς αλλά και για τις επόμενες γενιές. Αυτό δεν είναι ευχή αλλά υποχρέωση. 

Δημότης Νοτίου Πηλίου, μέλος της Κίνησης πολιτών κατά των ανεμογεννητριών στο Νότιο Πήλιο
Απόστολος Μόσχος

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή