Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Πιστεύω πως ο χρόνος ωρίμασε και ήρθε η ώρα να παρουσιάσουμε ενώπιον των συμπολιτών μας τις ιδέες μας και την πορεία που θα χαράξουμε συμμετέχοντας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στο Δήμο Μουζακίου στον συνδυασμό «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» με επικεφαλής την κυρία Ντούρβα, μια αξιόλογη γυναίκα και με εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε ένα ψηφοδέλτιο με πολυσυλλεκτικότητα και με πρόσωπα που προέρχονται από διάφορους πολιτικούς χώρους. 
 
Έχοντας ως αφετηρία την αγάπη για τον τόπο μου και την άποψη για αλλαγή πολιτικής και προσώπων στον Δήμο μας πρέπει όλοι μας να δεσμευτούμε στους συνδημότες μας που θα θελήσουν να μας στηρίξουν ότι θα έχουν άμεση ενημέρωση των πεπραγμένων μας δίνοντας δύναμη στις κοινωνικές ομάδες των δημοτών μας όπως σύλλογοι, επαγγελματικές ομάδες έτσι ώστε να βρουν τη θέση που τους αξίζει στην τοπική κοινωνία. Προσωπικά με την εμπειρία μου θα μπορούσα να βοηθήσω σε θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και την λαϊκή μας παράδοση. Θα αναφερθώ ιεραρχώντας δραστηριότητες στους κάτωθι τομείς.
 
1) Ανάδειξη όλων των αρχαιολογικών χώρων του δήμου όπως πελασγικά κάστρα του τέως δήμου Ιθώμης στις κοινότητες Πύργου Ιθώμης και Ελληνοπύργου. 
 
2) Αξιοποίηση του Βυζαντινού κάστρουΦαναρίου όπου μπορεί στον περιβάλλοντα χώρο να δημιουργηθεί ένα υπαίθριο θέατρο με σκαλωσιές 500-800 θέσεων όπου θα προγραμματίζονται υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με μικρό κόστος, όπως μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, στρατιωτικές μπάντες με ειδικά ψυχαγωγικά προγράμματα καθώς και συναντήσεις χορωδιών (παραδοσιακής και ευρωπαϊκής μουσικής) με πανελλήνια αναγνώριση, καθότι η δεσπόζουσα θέση και θέα του κάστρουστον Θεσσαλικό κάμπο είναι απαράμιλλη.
 
3) Στο σπήλαιο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες στην κοινότητα του Αγ. Ακακίου στη θέση «Αετοφωλιά» πρέπει να γίνει έρευνα από ειδικούς επιστήμονες σπηλαιολόγους και ο χώρος να γίνει προσβάσιμος στο κοινό.
 
4) Να αναπτυχθεί ο θρησκευτικός τουρισμός: Να γίνει καταγραφή των μοναστηριών, παλαιών εκκλησιών καθότι η περιοχή του δήμου μας είναι τόπος Αγίων, κατά τον μητροπολίτη μας κο Τιμόθεο «αγιότοπος». Οι τοπικοί Άγιοι είναι : Σεραφείμ Φαναρίου, Κωνσταντίνος Καπούας (Καππά), Ακακίου από τον Άγιο Ακάκιο (Γόλτσα) και ο  Διονύσιος από τη Δρακότρυπα (Σκλάταινα). Εδώ αξίζει να αναφερθώ στον τέως δήμαρχο Ιθώμηςκο Σταύρο Παπαγεωργίου που με πρόταση δική μου και σε συνεργασία με το Αρχείο Ελληνικής Μουσικής εκδόθηκε ένα cd με βυζαντινούς ύμνους που αναφέρονται στους Ιθωμίτες Άγιους(Σεραφείμ, Κωνσταντίνου και Ακακίου) και αποτελεί παράδειγμα άξιο προς μίμηση για την έκδοση δίσκων.
 
5) Οι εκδηλώσεις που θα γίνονται στα διαμερίσματα να δίδεται προτεραιότητα στα τοπικά μουσικά σχήματα και σεντόπιους μουσικούς καλλιτέχνες, πάντα όμως με μια αξιολόγηση της ποιότητας αυτών.
 
6) Να υπάρξει επιτροπή η οποία θα εγκρίνει διάφορες εκδόσεις βιβλίων και δίσκων, να υπάρξει μέριμνα αναβάθμισης του δημοτικού ωδείου και να διδάσκεται η βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική καθώς και τα λαϊκά παραδοσιακά όργανα. Να υπάρξει ειδική μέριμνα για την αρχειοθέτηση των κοινοτικών εγγράφων που σήμερα διαπιστώνουμε ότι είναι παρατημένα σε τσουβάλια που τα έγγραφα αυτά περιέχουν πολύτιμες πληροφορίες για ανθρώπους που θα θελήσουν να κάνουν ερευνητικές εργασίες.
 
Με αυτές τις σκέψεις και προτάσεις απευθύνομαι στους συνδημότες μου να επιλέξουν πρόσωπα ξεχωριστά στον τομέα τους που θα μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στον δήμο μας.
 
 
Χρυσόστομος Μητροπάνος, Καθηγητής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή