Άρθρα Απόψεις Επιστολές | trikalanews.gr

Άρθρα Απόψεις

Μην δολοφονείτε τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο και μην υποτιμάτε την Ελληνική Περιφέρεια

Την Παρασκευή 17/07/09 το δίκτυο για τη δημόσια συγκοινωνία και τη βιώσιμη κινητικότητα «ΕΠΙΒΑΤΗΣ» έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη ανοικτή ...

Κανείς δεν μπορεί να νικήσει τη βλακεία.

Το ότι «κανένας δεν μπορεί να νικήσει τη βλακεία» είναι κάτι σαν ρητό Ευρωπαίου διανοητή που αυτή τη στιγμή δεν τον θυμάμαι. Άρθρο του Δημήτρη ...

Τι είναι «αχαριστία»;

Δεν διάβασα, ούτε καν φυλλομέτρησα το βιβλίο του πρώην υπουργού Γιώργου Αλογοσκούφη « Η Ελλάδα μετά την κρίση» που παρουσιάστηκε αυτές τις μέρες ...

Καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ για αστρονομικούς μισθούς στην «Εθνική Ασφαλιστική»

Ερώτηση στην Βουλή με θέμα «Οι αστρονομικοί μισθοί και οι απεριόριστες σπατάλες στην Εθνική Ασφαλιστική» κατέθεσαν 8 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ...

Δημήτρης Κωνσταντάρας «Άλλου παπά Ευαγγέλιο»

Οι εισηγήσεις / προτάσεις / σχεδιασμοί/παραινέσεις που έχει πάρει αυτές τις μέρες , μετά την ήττα στις Ευρωεκλογές, ο Καραμανλής δημόσια ή ιδιωτικά,.

Τα Φωτοβολταϊκά - το ΥΠΕΧΩΔΕ και οι εκλογές της 7ης Ιουνίου

Τον Ιούνιο του 2006 ο τότε υπουργός Ανάπτυξης ψήφισε έναν απο τους καλύτερους νόμους που αφορούσαν την ανάπτυξη των πράσινων μορφών ενέργειας στην.

Η 4η Ανθολογία της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων-ΕΕΛΣΠΗ

Θωμά Στεφάνου Σάρα Η τέταρτη ανθολογία της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων των πέντε Ηπείρων αποτελεί πλέον πραγματικότητα. Ο καλό.

Παρουσιάστηκε στην 6η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου η «4ης Ανθολογία της Ε.Ε.Λ.Σ.Π.Η»

«Οι ελπίδες για την διαφύλαξη του απανταχού ελληνισμού και του πολιτισμού δεν πρέπει να χάνονται, όσο λίγες κι αν είναι, όταν σκοπός της γίνεται:.

Η πλάτη…η κάλπη και η νεολαία

Φράσεις όπως « Η νεολαία γυρίζει την πλάτη της στην κάλπη» ή « Γιατί γυρνούν την πλάτη στην κάλπη οι 30ντάρηδες» έχουν κυκλοφορήσει πάρα πολύ τις.

ΓΙΑΤΙ οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ πρέπει να μπούν στην ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ;

Του Γιώργου Δημαρά, Μέλος Π.Σ. ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ • Ζούμε την καταστροφή του πλανήτη, τις αλλαγές στο κλίμα, την ερημοποίηση περιοχών καθώς και.

Για το ΠεριΩδικό της Καβάλας

Στριμόκωλο να είσαι Αρχηγός Τελικά, είναι δύσκολο, περίεργο, γενικά «στριμόκωλο» πράγμα το να είναι αρχηγός κόμματος – και μάλιστα «μεγάλου»-.

Έχει έναν καφενέ…

Ορφανός έμεινε κι μπερντές. Εξέλιπε η σπαρακτική φωνή του Ευγένιου. Μια φωνή - σπαθί, του Σπαθάρη απέναντι στους «δυνατούς», παρηγορητική κι.

Βουλή των Ελλήνων – σαλόνι κομματικών αλχημιστών.

«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται .Διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας... ...Διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την.

Ομηρική τραγωδία σε 3 πράξεις.

Ο πολύπλαγκτος Τέλης Παυλίδης, η τραγική Έφη Θώδη και ο πολυμήχανος Γιάννης Μανώλης, αν και καθόλου …Ομηρικοί, δεν απέχουν πολύ από του να.

Ο «δωροθέτης» κύριος Μανούσης.

Ασκήσεις «νεοδημοκρατικής άλγεβρας» καλούνται να λύσουν οι Έλληνες πολίτες, για μία ακόμη φορά: Να θυμίσουμε τη φοβερή εξίσωση του «επιτίμου», 0 + 0.

Επιφυλακή αλλά όχι πανικό συνιστά ο ευρωβουλευτής Γιάννης Γκλαβάκης

Μέτρα για την αντιμετώπιση της γρίπης των χοίρων ζήτησε από την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Γκλαβάκης Καθώς η επιδημία που ξεκίνησε.

Μαλιακός Κόλπος S.O.S.

Ο Μαλιακός Κόλπος απειλείται άμεσα. Όλοι εμείς, ψαράδες, αγρότες, επαγγελματίες, ερασιτέχνες ψαράδες, μόνιμοι κάτοικοι και παραθεριστές της.

Έχουμε Κράτος; Θέλουμε Κράτος; Μπορούμε χωρίς Κράτος;

Όλοι οι άνθρωποι είμαστε, φύσει και νόμω, ίσοι. Όμως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Τα συμφέροντα των ανθρώπων είναι ανόμοια, αντικρουόμενα, διαφορετικά..

Η ελπίδα του λαού ξανασταυρώνεται

Αλίμονο σΆ αυτούς που προδίδουν την ελπίδα και τις προσδοκίες του λαού! Η μεγάλη αντίφαση ανάμεσα στις ραγδαίες αλλαγές σε οικονομικό, πολιτικό,.

«ΟΧΙ» στους όρους Makedonci-Makedontsi-Μakedonski

Ανοιχτή Επιστολή των Παμμακεδονικών Ενώσεων προς τον Ειδικό επιστημονικό σύμβουλο σε Βαλκανικά θέματα του ΕΛΙΑΜΕΠ, Δρ. Ευάγγελο Κωφό. Την έντονη.

Με καθαρό μυαλό

Γνωρίζω τον Φώτη Μανούση από το 1992, όταν είχε το New Channel και μου είχε προτείνει να αναλάβω τον Ενημερωτικό/Ειδησεογραφικό του Τομέα με συνεργάτες.

Απόσπασμα από την ποιητική συλλογή «Προσωπικές μνήμες» του Ηλία Στεργιόπουλου.

Αφιερώνεται από τον Βάιο Φασούλα στη μνήμη των πέντε(5) Επονιτών (18 Απρίλη 1944) . Προσωπικές μνήμες Καμιά φορά στέκομαι στην άκρη άκρη τουχρόνου,.

Τι μάθαμε από την τηλεόραση.

Από τα καλύτερα των τελευταίων μηνών που τυχαία «αλίευσα» από το http://peiratikoreportaz.blogspot.com", γραμμένο δια χειρός της νεαρής (ακόμα) συναδέλφου Δώρας.

Όσκαρ δεύτερου αντρικού ρόλου

Μπορεί να ήταν ο Ομπάμα αυτός που «έκλεψε» την παράσταση, (και όχι μόνο!), στη σύνοδο των G20 του Λονδίνου, αλλά ισχυρή καταγραφή που θα συζητηθεί με.

Ηλεκτροσόκ στην οικονομία.

Τρομάζει το πολιτικό σύστημα μπροστά στο μέγεθος των οικονομικών προβλημάτων και των κοινωνικών αντιδράσεων. Το σύστημα αποδεικνύεται ωστόσο.

Έναν αιώνα πίσω!

Για την ακρίβεια, 123 χρόνια έχουν περάσει από την Πρωτομαγιά του Σικάγο, έτος καθιέρωσης της 8ωρης ημερήσιας εργασίας! Πολύ φοβούμαι ότι μετά το.

Η δύναμή σου πέλαγο κι η θέλησή μου βράχος (Δ. Σολωμός, Ελεύθεροι πολιορκημένοι)

Με ιστορικά αφιερώματα, επαναλήψεις «ηρωικών ταινιών» και δημοτικά τραγούδια γιορτάσαμε και φέτος την Εθνική Παλιγγενεσία. Κάναμε και πάλι πως.

Ενσυνειδήτως και συστηματικά παραβιάζουν το Σύνταγμα.

Έχουν πανικοβάλλει μεθοδικά τον κόσμο και τον έχουν φέρει σε θέση απολογούμενου... ...για κάτι που δε φταίει: την παγκόσμια - πλέον - χρηματοπιστωτική.

«Νέα Εγνατία»

Στηρίζω…στηρίζεις…στηρίζει Του Δημήτρη ΚωνσταντάραΑυτή η δήλωση του Κώστα Καραμανλή περί «κόπωσης» έχει ήδη μείνει στην πολιτική ιστορία.

Ολο εις τον κρεμνόν κυλάμεν κάθε 'μέρα (Γιάννης Μακρυγιάννης)

Ίσως, αυτό να αναλογίζεται ο πρωθυπουργός μας, (ο και «καταλληλότερος» επονομαζόμενος) και δήλωσε κουρασμένος. Ταυτοχρόνως, άφησε να αιωρείται η.

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης