Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι εκλογές και το άρθρο 120 του Συντάγματος

Τους τελευταίους 15 μήνες πραγματοποιήθηκαν συνταρακτικά γεγονότα στο θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορώντας για τη βούληση του κυρίαρχου Ελληνικού λαού παρέδωσε το όνομα της Μακεδονίας στους Σλάβους των Σκοπίων, εφηύρε την ανύπαρκτη «μακεδονική» γλώσσα και αναγνώρισε την ύπαρξη δήθεν «μακεδονικής» ταυτότητας. Οι Μακεδονικές οργανώσεις εξάντλησαν όλα τα νόμιμα μέσα για την αποτροπή της προδοσίας της Μακεδονίας. Η ΠΟΠΣΜ (μέλος του δικτύου των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου) ζήτησε και έλαβε ψηφίσματα περί του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού και της ΜΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ του ονόματος της Μακεδονίας από: (α) 43 Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Μακεδονίας, (β) τα Περιφερειακά Συμβούλια Κεντρικής, Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας, και (γ) την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών εξέδωσε τρία ψηφίσματα για μη παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας και για την αποτροπή της ψήφισης της «Συμφωνίας» των Πρεσπών. Αντίστοιχα ψηφίσματα εξέδωσαν Ομοσπονδίες και Ενώσεις Συλλόγων, καθώς και μεμονωμένοι σύλλογοι.

 Ο Ελληνικός λαός τόσο με τα τρία πανεθνικά συλλαλητήρια (21 Ιανουαρίου 2018 στην Θεσσαλονίκη, 4 Φεβρουαρίου 2018 και 20 Ιανουαρίου 2019 στην Αθήνα), όσο και με τα περισσότερα από 150 συλλαλητήρια σε περιφερειακές πόλεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού έδειξε ότι δεν έδωσε λευκή επιταγή στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας. Αντιθέτως με νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο ΑΠΑΙΤΗΣΕ από τον Πρωθυπουργό την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ώστε ο λαός να αποφασίσει για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό ζήτημα.

Η απάντηση του Πρωθυπουργού στο επιτακτικό αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού που ήρθε αμέσως μετά την υπογραφή της επαίσχυντης «συμφωνίας» της λίμνης, σε συνέντευξη στο Γαλλικό περιοδικό ΛΕ ΠΟΥΕΝ: «Μερικές φορές είναι απαραίτητο να πάμε ενάντια στην πλειοψηφία», θυμίζει τη φράση που είπε ο Γ. Γκέμπελς (Υπουργός Προπαγάνδας του Χίτλερ) το 1939: «Δεν είναι απαραίτητο να ακούμε πάντα την πλειοψηφία, γιατί μερικές φορές παρασύρεται». Εκείνο που άλλαξε όμως από την ημέρα της υπογραφής στις Πρέσπες ήταν η χρήση βίας εναντίον Ελλήνων πολιτών που κρατώντας την Ελληνική σημαία διαδήλωναν για την προάσπιση των δικαίων της Μακεδονίας. Οι δολοφονικές ενέργειες των δυνάμεων καταστολής κατ’ εντολή της κυβέρνησης περιλάμβαναν αλόγιστη χρήση βίας και τόνους καρκινογόνων χημικών. Έλληνες πολίτες προπηλακίστηκαν και εισέπνευσαν δηλητηριώδη αέρια στο Πισοδέρι (17 Ιουνίου 2018), στη ΔΕΘ (8 Σεπτεμβρίου 2018) και στο συλλαλητήριο της Αθήνας (20 Ιανουαρίου 2018). ΟΛΕΣ οι δήθεν «ανοικτές» εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κοινό παρονομαστή τα δρακόντεια αστυνομικά μέτρα, την απαγόρευση εισόδου σε Έλληνες πολίτες που έχουν την αντίθετη άποψη και τις αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις πολιτών με σκοπό την φίμωση της αλήθειας.

Μετά την ψήφιση της «συμφωνίας» στη Βουλή η προπαγάνδα της κυβέρνησης επιχειρεί τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης μέσω των κατευθυνόμενων ΜΜΕ. Οι καλεσμένοι στα τηλεοπτικά παράθυρα των περισσοτέρων καναλιών χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: (1) Σε αυτούς που έχουν ιδεολογική ή και οικονομική εξάρτηση από την κυβέρνηση και προσπαθούν να πείσουν τους Έλληνες ότι η «συμφωνία» είναι καλή και (2) σε αυτούς που θέλουν να προετοιμάσουν το έδαφος για μια ανώδυνη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ρίχνοντας το βάρος της ευθύνης για την προδοσία της Μακεδονίας στον ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίζοντας ότι ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ η «συμφωνία» λόγω δήθεν διεθνούς δέσμευσης της χώρας. Προσπαθούν να αποσιωπήσουν την ΑΛΗΘΕΙΑ…ότι αυτή η «συμφωνία» που έγινε Νόμος του Κράτους ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ. Διαπράχθηκε το ποινικό αδίκημα του σφετερισμού της λαϊκής κυριαρχίας και της κατάχρησης εξουσίας. Ο Νόμος αυτός είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ κι ας αρνείται το Συμβούλιο της Επικρατείας (επί του παρόντος) να δικάσει την υπόθεση δηλώνοντας «αναρμόδιο».

Η προπαγάνδα της κυβέρνησης επιχείρησε να «εμβολιάσει» την Ελληνική κοινωνία με  δηλητήριο ιστορικής λήθης με σκοπό να εξυπηρετήσει ΞΕΝΑ συμφέροντα, αλλά και να πάρει τη ρεβάνς από την ήττα του εμφυλίου. Η υπογραφή στο λιμανάκι των Ψαράδων στην Πρέσπα είχε διχαστικό συμβολισμό. Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του εκεί είπε ότι σε αυτόν τον τόπο πέρασαν «κυνηγοί» και «κυνηγημένοι». Την επιλογή όμως του συγκεκριμένου σημείου την έκανε για να δείξει ότι δικαιώνονται οι ηττημένοι του εμφυλίου, που ήθελαν να αυτονομηθεί η Μακεδονία. Επέλεξε να ταπεινώσει τον κυρίαρχο Ελληνικό λαό για να ικανοποιήσει την αρρωστημένη ιδεοληψία του, αλλά και τα ξένα αφεντικά του που έσπευσαν να τον συγχαρούν για την άνευ όρων παράδοση της Μακεδονίας. Το επιστέγασμα της επιχείρησης εξευτελισμού του Ελληνικού λαού ήταν η αναφορά του στην Μίρκα Γκίνοβα (στέλεχος του ΚΚΕ που αγωνίστηκε για μια αυτόνομη Μακεδονία στον εμφύλιο) κατά την ομιλία του στη Βουλή στις 25 Ιανουαρίου 2019. Ζήτησε από το ΚΚΕ να σεβαστεί τη θυσία της Μίρκα Γκίνοβα υιοθετώντας και επικροτώντας ΠΡΟΦΑΝΩΣ τις επιδιώξεις της και την δράση της. Κυβερνητικά στελέχη έκαναν δηλώσεις περί επαναπατρισμού αυτονομιστών που έφυγαν το 1949 και τους απαγορεύεται η είσοδος στην Ελλάδα επειδή δηλώνουν εθνικά «Μακεδόνες». Μια τέτοια ενέργεια είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει τις βάσεις για διεκδίκηση αναγνώρισης δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας εντός Ελλάδος και την απόσχιση Ελληνικών εδαφών. Μια τέτοια κυβέρνηση είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για την Ελλάδα της Δημοκρατίας και της Ειρήνης.

Εκείνος όμως που απογοήτευσε τον Ελληνικό λαό είναι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Η εκστρατεία για την μη παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας ξεκίνησε στις 29 Νοεμβρίου 2017 με επίσκεψη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) στο Προεδρικό Μέγαρο. Επιδόθηκε ΨΗΦΙΣΜΑ με το οποίο του ζητήθηκε να στηρίξει την εθνική θέση της Ελλάδας που αφορούσε στην απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992 (μη χρήση του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγων αυτού στο όνομα του κράτους των Σκοπίων). Η ΠΟΠΣΜ τον προέτρεψε μάλιστα να ζητήσει από τον Πρωθυπουργό να κηρύξει δημοψήφισμα σε περίπτωση ΕΚΤΡΟΠΗΣ από εκείνη την απόφαση. Το ψήφισμα αυτό υπέγραψαν 205 Πολιτιστικοί Σύλλογοι/μέλη και συνεργαζόμενα σωματεία ΓΗΓΕΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ. Ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της ΠΟΠΣΜ ότι θα εργασθεί για τα δίκαια του Μακεδονικού Ελληνισμού. Χαρακτήρισε τον γεωγραφικό προσδιορισμό «Βόρεια» ή «Άνω» Μακεδονία ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, διότι όπως είπε σημαίνει ότι υπάρχει και «νότια» και «κάτω» Μακεδονία, άρα θα επιδιωχθεί κάποια στιγμή η ένωσή τους. Υποσχέθηκε μάλιστα ότι θα συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών όπως έκανε ο προκάτοχός του Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1992. Δυστυχώς…ούτε κι αυτό το έκανε. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είδε τον Ελληνικό λαό να εξευτελίζεται από την ίδια του την κυβέρνηση. Είδε τις δυνάμεις καταστολής να κάνουν αλόγιστη χρήση βίας εναντίον ιερωμένων, ηλικιωμένων και οικογενειών επειδή διαδήλωναν ΕΙΡΗΝΙΚΑ για την Μακεδονία. Είδε να καταπατείται το Σύνταγμα και τα ατομικά/πολιτικά δικαιώματα των Μακεδόνων. Ωστόσο την αποφράδα ημέρα για την Μακεδονία (25 Ιανουαρίου 2019) έσπευσε στα μουλωχτά να υπογράψει την επαίσχυντη «συμφωνία» και να βγει αυθημερόν το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, αδιαφορώντας που περισσότερο από ένα εκατομμύριο Έλληνες του ζήτησαν να πράξει το αντίθετο μόλις πριν από 5 ημέρες, στην μεγαλύτερη συγκέντρωση που γνώρισε ποτέ η Αθήνα.

Όλα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2019. Στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα ακούστηκε από τον Συνταγματολόγο κ. Κασιμάτη ότι η λύση του προβλήματος έγκειται στην ενεργοποίηση του άρθρου 120 του Συντάγματος. Σε αυτό το άρθρο αναφέρεται ως «ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των Ελλήνων να αντιστέκονται ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ εναντίον οποιουδήποτε προσπαθεί να καταλύσει το Σύνταγμα με την βία».  Ο κ. Κασιμάτης αποδείχθηκε προφητικός. Όντως το Σύνταγμα καταπατήθηκε από την ίδια την Κυβέρνηση, η οποία καταχράστηκε την κρατική εξουσία και σφετερίστηκε την λαϊκή κυριαρχία. Τα νοσηρά της σχέδια υλοποιήθηκαν με τη χρήση αστυνομικής βίας και καταστολής των μεγάλων πάνδημων και μικρότερων ειρηνικών συλλαλητηρίων και περιορισμό της ατομικής ελευθερίας Ελλήνων πολιτών. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Όλοι καταλαβαίνουν ότι η «συμφωνία» των Πρεσπών ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου στα Βαλκάνια κι όμως … ουδεμία παραίτηση υπήρξε από βουλευτές των κομμάτων που υποτίθεται κατανόησαν την βαρύτητα της υπόθεσης. Για πρώτη φορά στα χρονικά της Ελληνικής Βουλής ψηφίστηκε ένας Νόμος («συμφωνία» των Πρεσπών) που παραχαράσσει την Ιστορία, παραχωρεί όνομα, έδαφος και καταβαραθρώνει την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού.  Δυστυχώς ο νομοθέτης δεν προέβλεψε την ύπαρξη μειοδοτικής κυβέρνησης, οπότε το η ευθύνη για την αποκατάσταση της ανωμαλίας που δημιουργήθηκε βαραίνει ΜΟΝΟΝ τον Ελληνικό λαό.

Οι πολίτες ενεργοποίησαν σε αρκετές περιπτώσεις το άρθρο 120 του Συντάγματος με αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, οι οποίες δείχνουν την σοβαρότητα της κατάστασης. Πρωτοπόρο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σιντικής το οποίο με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση  τον Ιούνιο του 2018 κήρυξε ανεπιθύμητες τις κυβερνητικές βουλευτίνες του Νομού Σερρών που δεν απέτρεψαν την υπογραφή της «συμφωνίας» των Πρεσπών και όσους στο μέλλον την υπερψηφίσουν. Το παράδειγμα αυτής της απόφασης ακολούθησαν τον Ιανουάριο του 2019 ο Δήμος Δοξάτου, Έδεσσας, Αχαρνών, Παιονίας και Άργους/Μυκηνών. Την ίδια περίοδο το Δημοτικό Συμβούλιο Νιγρίτας ΑΡΝΗΘΗΚΕ να κηρύξει επίτιμο δημότη της πόλης τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο με το αιτιολογικό ότι δεν έπραξε αυτά που έπρεπε  για την αποτροπή της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας. Τον Σεπτέμβριο του 2018 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών για την επιστροφή του Κλειδιού της πόλης που δόθηκε στον κ. Παυλόπουλο το 2016 για τον ίδιο λόγο. Κανείς δεν φανταζόταν ότι θα αναγκαστούν τα Δημοτικά Συμβούλια να λάβουν τέτοιες αποφάσεις. Κανείς όμως δεν φανταζόταν ότι η Κυβέρνηση της Ελλάδας θα θέσει σε κίνδυνο την εθνική κυριαρχία παραδίδοντας το ιερό όνομα της Μακεδονίας στους Σλάβους των Σκοπίων.

 Ο δρόμος για την ακύρωση της κακής «συμφωνίας» των Πρεσπών και την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας θα είναι μακρύς. Οι πολίτες οφείλουν να διατηρήσουν υψηλό εθνικό φρόνημα και να μη συμβιβαστούν με το ψέμα και την προπαγάνδα περί δήθεν ύπαρξης άλλης «Μακεδονίας» εκτός Ελλάδας. Ο αγώνας πρέπει να έχει διάρκεια και να είναι επίμονος. Έχουμε ευθύνη για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην χώρα μας. Το 2019 είναι έτος εκλογών. Δίνεται η ευκαιρία στον Ελληνικό λαό να αντικαταστήσει τα πρόσωπα που έδρασαν, συνηγόρησαν ή απλά ανέχτηκαν την προδοσία της Μακεδονίας με εκείνους που θα αγωνιστούν για την ακύρωσή της. Δεν αρκεί να λένε ότι η «συμφωνία» είναι κακή και να μένουν άπραγοι. Η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας επιβάλει την άρνηση αναγνώρισης ύπαρξης δήθεν «Μακεδονίας» και «Μακεδόνων» εκτός Ελλάδας. Υποχρέωσή μας είναι να αποτινάξουμε το υπάρχον καθεστώς της αστυνομοκρατίας, της βίαιης καταστολής, του περιορισμού των ατομικών ελευθεριών και της κατάργησης του αυτοπροσδιορισμού των γηγενών Μακεδόνων.  Η επιλογή των εκπροσώπων στο Ευρωκοινοβούλιο, στην Ελληνική Βουλή, στις Περιφέρειες και στους Δήμους πρέπει να έχει εθνικά χαρακτηριστικά. Χρέος των πολιτών είναι να ψηφίσουν με κύριο κριτήριο της αποκατάσταση της ανωμαλίας που διαπράχθηκε στην Μακεδονία και στην Δημοκρατία.

 Σύμφωνα με την σοβαρότητα της κατάστασης οι αντιδράσεις από τους Δήμους και τις Περιφέρειες της Μακεδονίας πρέπει να είναι εντονότερες ώστε να αποκατασταθεί η εθνική αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Η προεκλογική περίοδος βρίσκει την Μακεδονία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Είναι επιβεβλημένη η ανάγκη να εκλεγούν Ευρωβουλευτές, Βουλευτές, Περιφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι που θα χρησιμοποιήσουν ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ για την ακύρωση της παράδοσης του ιερού ονόματος της Μακεδονίας. Το άρθρο 120 τους δίνει το δικαίωμα. Οι αιρετοί θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης. Αποτελούν εκπροσώπους του λαού και οφείλουν να εκφράσουν την λαϊκή βούληση με ΟΛΑ τα μέσα. Ιδιαίτερα οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων θα παίξουν καθοριστικό ρόλο καθώς αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ και κανείς κυβερνητικός παράγοντας δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει (βλέπε υποβάθμιση αριθμού συμμετεχόντων στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια). Οι Δήμοι της Μακεδονίας διατηρούν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και της αντίστασης σε οποιαδήποτε προσπάθεια ετεροπροσδιορισμού των πραγματικών Μακεδόνων, που επιβλήθηκε από την επαίσχυντη «συμφωνία» της ντροπής.
Στις επερχόμενες εκλογές μας δίνεται η ευκαιρία να αποκαταστήσουμε την πολιτειακή ανωμαλία και να επαναφέρουμε την κανονικότητα στην χώρα. Μην την αφήσουμε να πάει χαμένη…

Γεώργιος Τάτσιος

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή