Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Στον ΕΛΓΑ Λάρισας ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης

Τα γραφεία του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ στη Λάρισα επισκέφτηκε ο Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Σιμορέλης, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας κ. Μιχάλη Λιόντο.

Ο κ. Σιμορέλης ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη του ζητήματος των αποζημιώσεων σχετικά με τις φθορές και τις καταστροφές που υπέστησαν αποθηκευμένα προϊόντα κατά τις βροχοπτώσεις του 2016, καθώς και για τις αποζημιώσεις λόγω παγετού που αφορούν φυτικό κεφάλαιο τον Φεβρουάριο του 2017. Στη συνέχεια ο βουλευτής έθεσε στη συζήτηση τις θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται ώστε να καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ περισσότερα ζημιογόνα αίτια προς ανακούφιση των πληγέντων παραγωγών και κτηνοτρόφων.

Ο κ. Λιόντοςενημέρωσε τον Βουλευτή ότι αναμένονται τα στοιχεία από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ώστε να προχωρήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων των πληγέντων παραγωγών. Σχετικά με τις ζημιές από παγετό (Φεβρουάριος 2017) σε ελιές και ροδιές,.ο κ. Λιόντος επισήμανε ότι έχει προχωρήσει η διαδικασία έκδοσης των πορισμάτων και σε σύντομο χρονικό θα είναι έτοιμοι και οι πίνακες. Επιπρόσθετα, όσον αφορά την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του ΕΛΓΑ, τόνισε πώς είναι ήδη σε εξέλιξη επικαιροποίηση της αναλογιστικής μελέτης, μετά από σχετικές προτάσεις τόσο της Υπηρεσίας, αλλά και φορέων και οργανώσεων,με σκοπό να ενταχθούν και επιπλέον ζημιογόνα αίτια.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή