Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Τα σκουπίδια στους δρόμους» στο επίκεντρο εκδήλωσης της Ν.Δ.

Με επιτυχία διοργανώθηκε η εκδήλωση του Τομέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ν.Δ. που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος με θέμα «Διαχείριση Απορριμμάτων και Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Στο χαιρετισμό του, ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας ανέδειξε «την πάγια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, να μην επιλύει τα προβλήματα αλλά να τα αφήνει διογκωμένα για τους επόμενους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της  αδράνειας και της ανεπάρκειας της Κυβέρνησης αποτελεί η περίπτωση της Κέρκυρας, όπου χιλιάδες τουρίστες ακυρώνουν τις κρατήσεις τους εξαιτίας των βουνών που σχηματίζουν τα σκουπίδια στους δρόμους.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η Τοπική Αυτοδιοίκηση που ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ, αφού ακύρωσαν με «πανηγυρισμούς» το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων που ήταν έτοιμο προς υλοποίηση από την Ν.Δ., αδράνησε επί τρεισήμισι χρόνια οδηγώντας το σύνολο του Νησιού σε αδιέξοδο και μάλιστα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου».

Ο κ. Σκρέκας τόνισε, ότι «μετά την Κέρκυρα ακολουθεί το Λεκανοπέδιο Αττικής, όπου Κυβέρνηση και Περιφέρεια ακολουθούν την ίδια πρακτική ακυρώνοντας τα έργα που είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. και υιοθετώντας ένα ανεδαφικό και αίολο σχεδιασμό με αποτέλεσμα σήμερα να μην έχει πραγματοποιηθεί τίποτα και να βρισκόμαστε στο απόλυτο μηδέν.

Η ανησυχία είναι ακόμη μεγαλύτερη, αν λάβουμε υπόψη ότι ο ΧΥΤΑ Φυλής θα βρεθεί σε πλήρη κορεσμό τους πρώτους μήνες του 2019, οπότε χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών θα συσσωρεύονται στους δρόμος με σοβαρό κίνδυνο την υγιεινή και ασφάλεια των πολιτών. Δυστυχώς, ανάλογα προβλήματα στη διαχείριση απορριμμάτων εμφανίζονται σε όλη την Ελλάδα».

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν προτάσεις εξειδικευμένων στελεχών και εμπειρογνωμόνων πάνω στο επίκαιρο ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων ώστε να συν-διαμορφωθεί το πρόγραμμα της Ν.Δ.

Επιστήμονες και στελέχη από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ανέπτυξαν τις σύγχρονες θέσεις, τις προοπτικές και τις λύσεις στο καίριο πρόβλημα των αποβλήτων. Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στους τομείς της κυκλικής οικονομίας, της διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων, της διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων, της περιβαλλοντικής νομοθεσίας κ.α..

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι «η Ν.Δ έχει εντάξει στις βασικές αρχές της, την Κυκλική Οικονομία για μια βιώσιμη ανάπτυξη ώστε να επιτύχουμε την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση».

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή