Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Σκρέκας: Ο κ. Τσίπρας είναι ο ενορχηστρωτής της αθλιότητας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο κ. Τσίπρας είναι ο ηθικός και φυσικός αυτουργός της επιχειρούμενης δοσοληψίας και συναλλαγής με πρόθυμους να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών βουλευτές, ο ενορχηστρωτής μιας αθλιότητας, μόνο και μόνο για να καταφέρει να μείνει στη θέση του πρωθυπουργού, τόνισε την Τρίτη ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

"Μια κακή διακυβέρνηση τεσσάρων χρονών φτάνει σε ένα κακό τέλος» επισήμανε ο κ. Σκρέκας και προσέθεσε ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της διαδικασίας για την ψήφο εμπιστοσύνης, αυτά τα οποία γίνονται έπειτα από τέσσερα έτη διακυβέρνησης δεν είναι σωστά, καθώς η οικονομία δεν πάει καλά, τα εθνικά θέματα εξελίσσονται ακόμα χειρότερα και "ο περίεργος συνεταιρισμός, αυτή η εταιρεία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Α.Ε." όπως είπε χαρακτηριστικά, διαλύεται με θόρυβο.

Σχολιάζοντας την πρόθεση βουλευτών εκτός του ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο κ. Σκρέκας είπε: "Σαν απλός πολίτης αναρωτιέμαι δεν υπάρχει ιδεολογία πια; Αυτοί οι άνθρωποι συμπεριλήφθηκαν στις λίστες κάποιων κομμάτων, αυτά τα κόμματα πρέσβευαν κάποιες ιδεολογικές αρχές, είχαν μία πολιτική φιλοσοφία. Οι υποψήφιοι, οι οποίοι ήταν στις λίστες αυτών των κομμάτων, πήγαν και ζήτησαν την ψήφο των συμπολιτών τους, προτάσσοντας τις αρχές των κομμάτων τους. Αυτές οι αρχές για τις οποίες υποτίθεται ότι επιλέχθηκαν, ψηφίστηκαν, στηρίχθηκαν από τους συμπολίτες τους σήμερα δεν υπάρχουν; Πουλάνε αυτές τις αρχές για την καρέκλα, για κάποιο αντάλλαγμα, για τριάντα αργύρια, τόσο εύκολα; Αυτό ρωτάει ο κόσμος", σημείωσε και διερωτήθηκε:

«Αυτοί οι βουλευτές που θα πάνε να δώσουν την ψήφο τους με αυτόν τον τρόπο αν την άλλη μέρα θα παραμείνουν στις υπουργικές καρέκλες, ή θα μπουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ως αντάλλαγμα, αυτό δεν είναι μία συναλλαγή, μία δοσοληψία;».

Σχετικά με το αίτημα του προέδρου των ΑΝΕΛ κ. Πάνου Καμμένου προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να μην αποδεχθεί συμφωνία που θα περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία, ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι «οι κορώνες του κ. Καμμένου καλό θα ήταν να είχαν μετουσιωθεί σε πράξη τότε που μπορούσε να αποτρέψει αυτή τη συμφωνία. Αν η κυβέρνηση αυτή είχε πέσει έξι μήνες, έναν χρόνο πριν, αν ο κ. Καμμένος δεν στήριζε από την αρχή εδώ και τέσσερα χρόνια αυτή την κυβέρνηση, τότε δεν θα είχαμε φτάσει στο σημείο αυτή η κυβέρνηση να παραχωρεί και να παραδίδει σε καιρό ειρήνης αυτό για το οποίο αγωνίστηκαν οι πρόγονοι μας με το αίμα και τη ζωή τους».

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι "ότι εμείς θα κάνουμε το παν για να μην περάσει" από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο κ. Σκρέκας παρατήρησε μάλιστα, ότι αυτή την περίοδο γίνονται "όργια αθλιότητας", ένα "στημένο θέατρο", σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Τέλος, ερωτηθείς αν η ενδεχόμενη υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή ανοίγει το δρόμο για τη διενέργεια των εθνικών εκλογών, ο κ. Σκρέκας εκτίμησε ότι το ενδεχόμενο των εκλογών είναι ανά πάσα στιγμή ανοικτό και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για αδιαφορία απέναντι στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. "Ήδη, εδώ και πολύ καιρό έχουν κατέβει τα μολύβια […] Κανείς δεν ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα, όλοι ασχολούνται με τις εκλογές, με τις εκλογικές τους περιφέρειες. […]. Αυτό κάνει κακό στην Ελλάδα", σημείωσε, αναφερόμενος και στα πρόσφατα στοιχεία που έδειξαν την υστέρηση έναντι των στόχων για το δημοσιονομικό πλεόνασμα, καθώς και την υπέρβαση των εξόδων.

"Η απόσταση του κ. Τσίπρα από την ελληνική κοινωνία είναι όση η απόσταση του ουρανού από τη γη. Τόσο μεγάλη απόσταση έχουν. Βλέπετε μια αναλγησία, μια αλαζονεία, μια αδιαφορία γι' αυτό που γίνεται " κατέληξε ο κ. Σκρέκας.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή