Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Σκρέκας για την ηλεκτροκίνηση | trikalanews.gr

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Σκρέκας για την ηλεκτροκίνηση

Το σχέδιο της για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης παρουσίασε χθες Τρίτη η Νέα Δημοκρατία στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο Κώστας Σκρέκας ως αρμόδιος Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος άνοιξε τη συζήτηση στην οποία στη συνέχεια μίλησε και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Τρικαλινός Βουλευτής τόνισε ότι η διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στις μεταφορές συνεισφέρει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που ενοχοποιούνται για την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας του πλανήτη και που με τη σειρά της ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι «Σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα στην χώρα μας η κλιματική αλλαγή θα σημάνει τα επόμενα χρόνια μεγαλύτερες περιόδους ανομβρίας, περισσότερες τροπικές μέρες, περισσότερες μέρες με καύσωνα και άνοδο της στάθμης της θάλασσας μέχρι και μισό μέτρο μέχρι το 2050 μεταξύ άλλων.

Αυτά θα έχουν σημαντικές συνέπειες στην αγροτική παραγωγή όπου μέχρι και 60% των σημερινών καλλιεργούμενων εκτάσεων θα μετατραπούν σε ξερικές αν δεν προνοήσουμε για την άρδευσή τους και την εκμετάλλευση του βρόχινου νερού, σημαντικές παράκτιες τουριστικές ζώνες θα βουλιάξουν κάτω από το θαλασσινό νερό, περισσότερη ενέργεια θα είναι απαραίτητη για τον κλιματισμό των κτιρίων και των σπιτιών αφού θα είναι αφόρητες οι συνθήκες διαβίωσης στις τσιμεντουπόλεις όπου ζούμε.»

Παρακολουθήστε το Βίντεο της ομιλίας του κ. ΣκρέκαΑκολουθεί η ομιλία του κ. Σκρέκα:
 
Κύριε Πρόεδρε αξιότιμοι καλεσμένοι Κυρίες και Κύριοι,

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω λέγοντας ότι οι άνθρωποι μπορούν να διαπραγματεύονται μεταξύ τους για τα πάντα. Με τη μόνο όμως που δεν μπορούν να διαπραγματευτούν είναι με τη ΦΥΣΗ.
Γι’ αυτό και το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής χτυπάει ήδη την πόρτα της ανθρωπότητας και οι δραματικές επιπτώσεις του επηρεάζουν έντονα την καθημερινότητα και στη χώρα μας. Οι καταιγίδες στην Μάνδρα  ένα χρόνο πριν που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα να χαθούν 20 ανθρώπινες ζωές, είναι ένα μόνο γεγονός που δείχνει τι αποτέλεσμα μπορεί να έχει μια δραστική αλλαγή στο κλίμα.

Σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα στην χώρα μας η κλιματική αλλαγή θα σημάνει τα επόμενα χρόνια μεγαλύτερες περιόδους ανομβρίας, περισσότερες τροπικές μέρες, περισσότερες μέρες με καύσωνα και άνοδο της στάθμης της θάλασσας μέχρι και μισό μέτρο μέχρι το 2050 μεταξύ άλλων.

Αυτά θα έχουν σημαντικές συνέπειες στην αγροτική παραγωγή όπου μέχρι και 60% των σημερινών καλλιεργούμενων εκτάσεων θα μετατραπούν σε ξερικές αν δεν προνοήσουμε για την άρδευσή τους και την εκμετάλλευση του βρόχινου νερού, σημαντικές παράκτιες τουριστικές ζώνες θα βουλιάξουν κάτω από το θαλασσινό νερό, περισσότερη ενέργεια θα είναι απαραίτητη για τον κλιματισμό των κτιρίων και των σπιτιών αφού θα είναι αφόρητες οι συνθήκες διαβίωσης στις τσιμεντουπόλεις όπου ζούμε. Αυτά είναι μόνο κάποιες ενδεικτικές συνέπειες της αλλαγής στο παγκόσμιο κλίμα.

Η Ευρωπαϊκή πολιτική για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής στοχεύει λοιπόν στην μείωση της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας του πλανήτη κατά τουλάχιστον 1,5 με 2 βαθμούς κελσίου μέχρι το 2050. Αυτό προσπαθεί να το πετύχει μέσα από τον περιορισμό των εκπομπών CO2 που ευθύνονται για την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τους αναθεωρημένους στόχους η Ευρώπη επιδιώκει τη μείωση κατά 40% των εκπομπών CO2 το 2030 σε σχέση με το 1990. Πως θα επιτευχθεί αυτό? Στοχεύοντας στην συμμετοχή των ΑΠΕ κατά 32% στο ενεργειακό μίγμα από 27% που είχε προγραμματιστεί το 2014 και στην βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης (energy efficiency) κατά 32.5% από 27% επίσης που είχε σχεδιάσει το 2014. Άρα για το 2030 οι στόχοι γίνονται ακόμη πιο φιλόδοξοι. Οι μεταφορές συμβάλλουν σημαντικά σήμερα στις εκπομπές CO2  αφού χρησιμοποιούν πετρέλαιο και παράγωγά του δηλαδή βενζίνη ή  φυσικό αέριο που παράγουν co2 κατά την καύση τους.

Η ανάγκη για την σταδιακή μετάβαση σε ηλεκτροκίνητα οχήματα έρχεται λοιπόν να καλύψει την απαίτηση για τη χρήση όλο και λιγότερων ορυκτών καυσίμων τα οποία κατά την καύση τους παράγουν CO2 και βέβαια είναι και μη ανανεώσιμα, δηλαδή κάποια στιγμή θα εξαντληθούν.

Επειδή λοιπόν ο ρόλος των πολιτικών, όπως πολύ συχνά μας συμβουλεύει ο Πρόεδρός μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν είναι μόνο να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα όταν παρουσιάζονται αλλά να προνοούν για μην εμφανιστούν ή να μην εμφανιστούν εντονότερα στο μέλλον, σήμερα η Αλεξάνδρα Σδούκου αρχικά θα παρουσιάσει τις δράσεις που έχει σχεδιάσει η Νέα Δημοκρατία μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων για τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας, με διττό σκοπό:

•             Την εκπλήρωση των δεσμεύσεων απέναντι στην παγκόσμια κοινότητα για το κλίμα

•             Και ο σημαντικότερος, την περιβαλλοντική αειφορία για τη δική μας αλλά και τις επόμενες γενεές.

και στη συνέχεια θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
 Επιχειρείν

Παναγιώτα Φιλίππου

Παναγιώτα Φιλίππου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
Βελονισμός Παχυσαρκία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Παχυσαρκία και Βελονισμός
Lekkas Clean

Lekkas Clean

Με καθαριότητα και οργάνωση, η καθημερινότητα σας ομορφαίνει!
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
 Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία με οικόπεδο 202 τμ

Δημοφιλέστερα

Φυλακισμένος

Δυο χρόνια φυλακή σε γνωστό γυναικολόγο-μαιευτήρα των

Σε φυλάκιση δυο ετών, καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το

Καλπάζοντας προς την νίκη

Καλπάζοντας προς την νίκη

Την καλύτερη περίοδο διανύει ο Χριστόφορος Ρόμπος σε ότι αφορά

Υποδοχή του κ. Μητσοτάκη στα Τρίκαλα

​Υποδοχή του κ. Μητσοτάκη στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.

Τρίκαλα - περιπατος - 01

Περιπατητική διαδρομή Κάστρου Τρικάλων: Ο δρόμος με τα

Η καθημερινότητα χωλαίνει στην πόλη των Τρικάλων. Γεγονός που

«Οι νέοι μπροστά», το νέο βίντεο του Μικέλη

«Οι νέοι μπροστά», το νέο βίντεο του Μικέλη

Στον δημοσιότητα έδωσε ο Μικέλης Χατζηγάκης και το δεύτερο

Λουκέτο στον Πολιτισμό χωρίς προειδοποίηση έβαλε ο Δήμος Τρικκαίων

Λουκέτο στον Πολιτισμό χωρίς προειδοποίηση έβαλε ο Δήμος

Οι «μπίζνες» του δημάρχου «έφαγαν» ευθαρσώς την

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης