Διαβάστε επίσηςΕλλάδα

Δόμνα Μιχαηλίδου: Ανοίγει αύριο Δευτέρα η πλατφόρμα για την εργασία των συνταξιούχων

25 Feb 2024

«Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούν να σώσουν από 140 μέχρι 300 ευρώ το μήνα»

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνας Μιχαηλίδου, ανοίγει αύριο Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, η πλατφόρμα για την εργασία των συνταξιούχων.

Μάλιστα ενημέρωσε πως, «Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούν να σώσουν από 140 μέχρι 300 ευρώ το μήνα. Το μόνο που θα κάνουν είναι μία αίτηση ηλεκτρονικά ή στον ΕΦΚΑ της περιοχής τους. Σήμερα, υπολογίζουμε ότι έχουμε 100.000 συνταξιούχους, οι οποίοι εργάζονται. Από αυτούς, οι 36.000 το δηλώνουν. Τους ανθρώπους πρέπει να τους βοηθήσουμε, τη συνταξή τους την έχουν πληρώσει»

Μεταξύ άλλων, η κα Μιχαηλίδου ανακοίνωσε πως, «η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει και υλοποιεί 19 δράσεις για την οικογένεια» και πως «πλέον ο πολίτης δεν δίνει παράβολο για να πάει στα ΚΕΠΑ»

Παράλληλα, η υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι «θα υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των ιατρών στα ΚΕΠΑ, από 500 που είναι σήμερα θα γίνουν 1200, και ότι οι αμοιβές τους θα αυξηθούν 50%».

Κλείνοντας, με αφορμή την αύξηση του κατώτατου μισθού, η κα Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι είναι «η 4η συνεχόμενη αύξηση. Οι φορείς δεν έχουν καταθέσει ακόμα τις απόψεις τους. Ο κατώτατος μισθός θα αρχίζει από …8. Το στοίχημα είναι να έχουμε καλούς μισθούς».

Trikala News
Author: Trikala News

Η ΔΕΥΑΤ στέλνει εξώδικα — αλλά αφήνει τον λογαριασμό στον πολίτη

Η ΔΕΥΑΤ στέλνει εξώδικα — αλλά αφήνει τον λογαριασμό στον πολίτη

Η δημοσιογραφία δεν παίζει τον ντετέκτιβ: ποιος εκθέτει τελικά τη ΔΕΥΑΤ στους δρόμους των Τρικάλων; …
Ντίνος Μπάρδας: Το «άδειασμα» στον Μητσοτάκη και το δικό του πολιτικό αποτύπωμα

Ντίνος Μπάρδας: Το «άδειασμα» στον Μητσοτάκη και το δικό του πολιτικό αποτύπωμα

Ο περιφερειακός σύμβουλος της ΝΔ ρίχνει ευθύνες για την ήττα στη Θεσσαλία, αλλά κουβαλά κι ο ίδιος μια σφραγίδα που …
Γιώργος Ζιώγας: «Μετά από δύο θητείες δεν θα πρέπει να είμαι ξανά υποψήφιος»

Γιώργος Ζιώγας: «Μετά από δύο θητείες δεν θα πρέπει να είμαι ξανά υποψήφιος»

Ξεκάθαρος ο πρόεδρος της Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρικκαίων για το όριο θητειών και τη συνέχεια στην τοπική αυτοδιοίκηση …
Stand Up στον Ληθαίο: Γέλιο, αέρας και… ντεμπούτο έκπληξη από Λάππα και Νταλάση!

Stand Up στον Ληθαίο: Γέλιο, αέρας και… ντεμπούτο έκπληξη από Λάππα και Νταλάση!

Μια αξέχαστη βραδιά stand up δίπλα στον Ληθαίο, με γέλιο, έκπληξη και νέα ταλέντα που τόλμησαν το μικρόφωνο …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.