Εικαστική παρέμβαση στην αυλή του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων

Οι μαθητές και οι καθηγητές  του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων θέλοντας να βελτιώσουν εξωτερικά την αισθητική εικόνα των τουαλετών και του γυμναστηρίου του σχολείου σκέφτηκαν ότι θα γινόταν κάτι πολύ όμορφο αν ζωγραφίζονταν οι εξωτερικοί τοίχοι που βλέπουν προς την αυλή του σχολείου.
Έτσι οι μαθητές, στο πλαίσιο του μαθήματος των Καλλιτεχνικών και με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Καλλιτεχνικών Μαθημάτων του σχολείου Ντίας Καλλέργη, αποφάσισαν το θέμα της εικαστικής παρέμβασης να έχει σχέση με ότι διδάχθηκαν την φετινή χρονιά σε σχέση με τα χρώματα και τα σχήματα και να είναι ανθρωπόμορφα δέντρα στις 4 εποχές του έτους, τα οποία θα χρωματίζονταν με μια συγκεκριμένη χρωματική ομάδα (και τους τόνους των χρωμάτων αυτής της ομάδας) ανάλογα με την εποχή.
Αρχικά σχεδίασαν και χρωμάτισαν στα μπλοκ τους τα δέντρα και μετά έκαναν το σχέδιο των δέντρων στους εξωτερικούς τοίχους. Επειδή όμως οι μαθητές, στον περιορισμένο χρόνο του μαθήματος των Καλλιτεχνικών, δεν θα μπορούσαν να ζωγραφίσουν όλους τους τοίχους, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων απευθύνθηκε στο Σύλλογο Τρικαλινών Ζωγράφων για βοήθεια και η ζωγράφος Μαριάνθη Χαρίση προθυμοποιήθηκε να μετουσιώσει σε καλλιτεχνική δημιουργία τα σχέδια των μαθητών, μεταμορφώνοντας τους άχαρους εξωτερικούς τοίχους, των τουαλετών και του γυμναστηρίου, σε έργο τέχνης.
Επίσης η κ. Χαρίση διέγνωσε το ταλέντο στη ζωγραφική του μαθητή της Γ΄ Γυμνασίου Γιάννη Κόκκια, του ζήτησε να γίνει βοηθός της, τον ενθάρρυνε, τον καθοδήγησε, του έδωσε την ευκαιρία να ζωγραφίσει και ο ίδιος και στο τέλος συνυπέγραψε μαζί του το όλο έργο.
Τα σχέδια και οι ζωγραφιές των μαθητών πάνω στα οποία στηρίχθηκε η εικαστική αυτή παρέμβαση φαίνονται στην ιστοσελίδα του σχολείου και στην ηλεκτρονική διεύθυνση
https://photos.google.com/share/AF1QipNeinV-Sm9XEIP6UfsYODpelsa_BV8uZNG2CjUXSBoKcgo9ZH3akywJguZiOcT4cQ?hl=el&key=WC1vUXZKZUZWNDdlQVVrSTRIQmYxaUVPMHBQNF9n.
Περισσότερες φωτογραφίες με την πορεία του έργου μέχρι την ολοκλήρωση φαίνονται στην ιστοσελίδα του σχολείου και στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://photos.google.com/share/AF1QipMHIAMNAph7_SB5nr9tpbWtCfyQQdV80s17pkaxFPtbBaQXl9tdMryOwK0hzPEIJA?hl=el&key=aXk5U1kyUGVwaXFUaGtDQlg1ckpINzl4QjJMR1Fn
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά:
1. Την κ. Χαρίση για τον υπερβολικά πολύ χρόνο που διέθεσε ζωγραφίζοντας για μέρες και μέρες στο σχολείο μας και επιστρέφοντας συχνά σ’ αυτό για να τελειοποιήσει και τις μικρολεπτομέρειες του έργου και το Σύλλογο Τρικαλινών Ζωγράφων που είναι πάντα αρωγός στην προσπάθεια για την αισθητική αναβάθμιση των σχολείων.
2. Την προϊστάμενη της Διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων Μαρία Τσιούτσια, τον προϊστάμενο του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Τρικκαίων Νικόλαο Μπατατέγα και τους Υπαλλήλους του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Τρικκαίων οι οποίοι, από την πρώτη στιγμή, ήταν θετικοί στην εικαστική αυτή παρέμβαση που σχεδιάζαμε και εισηγήθηκαν άμεσα να αναλάβει ο Δήμος Τρικκαίων το κόστος για την αγορά των χρωμάτων που απαιτούνταν.
3. Την αντιδήμαρχο Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Τρικκαίων Έφη Λεβέντη και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τρικκαίων Ιωάννη Κωτούλα οι οποίοι δέχθηκαν την εισήγηση της Διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού και ενέκριναν αμέσως την απαιτούμενη δαπάνη.


Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή