Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​7 άτομα στο νοσοκομείο και αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου επ’ αόριστον

   Τα επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο που παρελήφθη χθες το απόγευμα στο κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη παραμένουν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

   Πρόκειται για πέντε διοικητικούς υπαλλήλους, έναν νομικό σύμβουλο του Ιδρύματος και έναν αστυνομικό, οι οποίοι παραμένουν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

   Ο φάκελος είχε αποδέκτη την πρύτανη του Πανεπιστημίου, Χρυσή Βιτζιλάκη, και είχε αποσταλεί από την Ινδία. Στον φάκελο υπήρχαν και φυλλάδια στα οποία ήταν γραμμένη, στα αγγλικά, η φράση: «Η νίκη θα είναι του Ισλάμ χωρίς τους μουσουλμάνους».

   Όπως έγινε γνωστό, με το άνοιγμα του φακέλου, κάποιοι από τους παρόντες εργαζομένους παρουσίασαν συμπτώματα ερεθισμού στο στόμα και στη μύτη, τα οποία από χθες το βράδυ κιόλας είχαν υποχωρήσει.

   Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα, στα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, όπου εξετάζεται το περιεχόμενό του, μεταφέρθηκε στις 5 σήμερα το πρωί με πτήση στρατιωτικού αεροπλάνου C 130 ο φάκελος ο οποίος και παρελήφθη από εξειδικευμένο κλιμάκιο της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος. Επιπλέον, ειδικοί επιστήμονες εξέτασαν τους χώρους του Πανεπιστημίου, όπως σε τέτοιες περιπτώσεις ορίζεται από σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

   Σημειώνεται ότι η λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, με χθεσινοβραδινή απόφαση των πρυτανικών Αρχών έχει ανασταλεί επ' αόριστον.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή