Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Απάτη με ταξιδιωτικό γραφείο που «έκλεινε» ταξίδια που δεν γίνονταν ποτέ

   Στη σύλληψη ενός Έλληνα και μιας Ουκρανής που ήταν ιδιοκτήτες ταξιδιωτικού γραφείου με την επωνυμία «AthensTours» προέβησαν εχθές το μεσημέρι οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ομονοίας καθώς τα δύο άτομα εξαπατούσαν τους ενδιαφερόμενους αφού σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ… «έκλειναν» ταξίδια τα οποία δεν πραγματοποιούνταν ποτέ λέγοντας διάφορες προφάσεις.

   Μάλιστα, για την προσέλκυση του κόσμου διαφήμιζαν το ταξιδιωτικό γραφείο και τις προσιτές τιμές του στο διαδίκτυο καθώς και τις εκδρομές και τα ταξίδια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

    Έπειτα, μόλις οι ενδιαφερόμενοι επικοινωνούσαν μαζί τους έκαναν συμφωνία να τους καταβάλλουν χρηματικά ποσά από 60 μέχρι 4.700 ευρώ.

   Προκειμένου μάλιστα να γίνουν πιο πειστικοί καταρτούσαν και τους απέδιδαν έγγραφα, με τα στοιχεία του ταξιδιωτικού Γραφείου, τα οποία κατείχαν θέση είτε αποδεικτικού της χρηματικής καταβολής, είτε κάρτας επιβίβασης για τις μετακινήσεις τους, είτε ταξιδιωτικού κουπονιού προπληρωμένων υπηρεσιών.

   Οπότε μόλις ερχόταν η ώρα να γίνει το εκάστοτε ταξίδι έβρισκαν δικαιολογίες και ενημέρωναν τα θύματα ότι επήλθε η ακύρωση του ταξιδιού τους.

   Προς το παρόν από την έρευνα εξιχνιάσθηκαν 39 περιπτώσεις απάτης, που σημειώθηκαν το χρονικό διάστημα από τον περασμένο Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο.

   Επισημαίνεται ότι οι δράστες, από την παράνομη δραστηριότητα αποκόμισαν όφελος που υπερβαίνει τις 36.000 ευρώ.

   Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε στον Ανακριτή, ο οποίος εξέδωσε εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων οι δράστες συνελήφθησαν για απάτη κατά εξακολούθηση και συναυτουργία.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή