Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Διπλασιάζεται ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Erasmus»

Με την πρωθυπουργό της Ρουμανίας, κα. VasilicaVioricaDăncilă, καιτονΕπίτροπο Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Tibor Navracsics, συναντήθηκε στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), κ. Κώστας Αγοραστός, κατά τη διάρκεια της 133ης ολομέλειας της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ.

Οι πολιτικοί φορείς μίλησαν για ενίσχυση του προγράμματος «InvestEU», ενώ ο κύριος Αγοραστός συναντήθηκε και με τον Ούγγρο Επίτροπο της ΕΕ για να εκφράσει την υποστήριξή του στον διπλασιασμό του προύπολογισμού για το πρόγραμμα «Erasmus» μετά το 2021, ο οποίος θα φτάσει τα 30 δις ευρώ. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε, ακόμη, την ανάγκη να υποστηριχθούν, μέσα από το «Erasmus» οι νέοι και νέες που προέρχονται από αγροτικές περιοχές.

Από την πλευρά του ο κ.Tibor Navracsics ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ για τη νέα πρωτοβουλία «DiscoverEU» (Ανακαλύπτω την ΕΕ), μέσω της οποίας νέες και νέοι έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν την πλούσια πολιτισμική ποικιλομορφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να γνωριστούν με συνομήλικούς τους από άλλες χώρες και να ενημερωθούν για το τι προσφέρει η ΕΕ στους πολίτες της.

Ο Επίτροπος επισήμανε ότι «Περιφέρειες και Δήμοι πρέπει να αναλάβουν μεγαλύτερο ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη του προγράμματος», πρόταση με την οποία συμφώνησε ο κ. Κ. Αγοραστός.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή