Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Η Ιωάννα Ζαχαράκη για την απονομή του βραβείου «Agenda 2018» στο Solingen Γερμανίας

Την ιδιαίτερη χαρά της για την αναγνώριση των δραστηριοτήτων και την αναγκαιότητα της εργασίας του Διεθνούς Κέντρου Γυναικών στο Solingen τόνισε η κυρία  Ιωάννα Ζαχαράκη, Δημοτική Σύμβουλος και πρόεδρος Ελλήνων Αιρετών Ευρώπης με καταγωγή από την Χρυσομηλέα Καλαμπάκας Τρικάλων κατά την απονομή του βραβείου «Agenda 2018». Υπογράμμισε επίσης τη σημασία ανάπτυξης ικανοτήτων της συμβίωσης και της συνύπαρξης των πολιτών καθώς και την αναγκαιότητα δραστηριοποίησης για μια ανθρωπιστική κοινωνία αλληλεγγύης.

Τόσο  ο δήμαρχος της Πόλης Tim Kurzbach όσο και η υπεύθυνη του συντονιστικού οργάνου της Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη της Κοινωνίας των Πολιτών κυρία Friederike Sinowenka εξήραν τις δραστηριότητες του Διεθνούς Κέντρου Γυναικών στο τομέα της ανθρωπιστικής Βοήθειας και Αναπτυξιακής Εκπαίδευσης που προσφέρει  στην πόλη.

Το Διεθνές Κέντρο Γυναικών, το οποίο ιδρύθηκε πριν 11 χρόνια την ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου έχει στόχο την συμπαράσταση και αλληλοβοήθεια νεοφερμένων μεταναστριών ή γυναικών που ζητούν άσυλο. Εκπαιδεύει γυναίκες διαφόρων εθνικοτήτων για την συνοδεία γυναικών που έχουν ανάγκη σε θέματα που αφορούν διάφορες υπηρεσίες όπως σχολικά, ζητήματα υγείας, εκμάθησης της γλώσσας, εξεύρεσης κατοικίας, διαφόρων παροχών κ.λ.π. Οι γυναίκες αφού παρακολουθήσουν αρκετά επιμορφωτικά σεμινάρια, που βοηθούν και τις ίδιες πολλές φορές κατά την εύρεση εργασίας και την ανάπτυξη της δικής τους αυτοπεποίθησης, απευθύνονται στις συμπατριώτισσές τους, ως φίλες, ως γειτόνισσες και τις συμπαραστέκονται στην καθημερινότητα. Τις ενθαρρύνουν  να συμμετάσχουν στα δρώμενα του νέου περιβάλλοντος, τις ενημερώνουν για τις δυνατότητες που έχουν,  για τα προγράμμα ένταξης, για τα δικαιώματά τους ως γυναίκες και τον τρόπο ζωής εδώ.

Η κυρία Ζαχαράκη είναι συνιδρύτρια του Διεθνές Κέντρου Γυναικών. Διετέλεσε αρκετά χρόνια ως πρόεδρος και παρεμένει λόγω την πείρας και των γνώσεών της υπεύθυνη λειτουργίας του Διεθνούς Κέντρου Γυναικών.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή