​Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ήταν πολύ δημοκρατική | trikalanews.gr

​Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ήταν πολύ δημοκρατική

Μήπως έχετε την απορία ποιος πρωθυπουργός τα τελευταία 40 χρόνια χρησιμοποίησε περισσότερο στα λόγια του την λέξη δημοκρατία και παράγωγά της ; Νομίζω ότι θα συμφωνήσετε ότι η απάντηση είναι ο κ. Τσίπρας. Αυτό είναι ψυχολογική ανάγκη. Επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρουσίασε μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας έπρεπε να το αναπληρώσει με τα λόγια. Για να μη σας κουράσω θα αναφέρω μόνο 4 παραδείγματα. 

1. Τον Αύγουστο του 2014 είχα την τιμή να βρίσκομαι στη Μονή Ξενοφώντος στο Άγιο Όρος με τον κ. Τσίπρα. Ένας από τη συνοδεία του μας είπε ότι θέλει να βγει η εικόνα στον κόσμο ότι δεν πολεμάει την Ορθόδοξη Εκκλησία. Μόλις έγινε πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, πέταξε την μάσκα του θεοσεβούμενου και δήλωνε δημόσια ότι είναι άθεος και πολέμησε όσο μπορούσε την Ορθόδοξη Εκκλησία. 

Πέρασε τους πιο αντίχριστους και αντιεπιστημονικούς νόμους, όπως αλλαγή φύλου στα 15, και θέλησε να σταματήσει να πληρώνει τους 10.000 παπάδες. Δεν κατάλαβε όμως ότι οι παπάδες πληρώνονται από το κράτος όχι γιατί είναι θεοσεβούμενη η κάθε κυβέρνηση, αλλά γιατί παλιότερα έγινε συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας για την περιουσία, αξίας τρισεκατομμυρίων Ευρώ, που χάρισε η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελληνική Πολιτεία.

Προχθές τα Θεοφάνεια στη Σαμοθράκη, γιατί φίλησε τον Σταυρό του Χριστού ο κ. Τσίπρας, αφού δηλώνει ότι είναι άθεος ; Μήπως πάλι θα φορέσει τη μάσκα του θεοσεβούμενου, επειδή κοντεύουν εκλογές ; Πόσο δημοκρατική είναι μια κυβέρνηση που ο αρχηγός της αλλάζει μάσκα ανάλογα με τις περιστάσεις ;

2. Την μέρα που υπογραφόταν η Συμφωνία στις Πρέσπες στις 17 Ιουνίου 2018, τα ΜΑΤ χτύπησαν αλύπητα τους Έλληνες κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στο Πισοδέρι της Φλώρινας. Ακούσαμε ότι οι άνδρες των ΜΑΤ που έδειχναν την μεγαλύτερη αγριότητα δεν μιλούσαν ελληνικά μεταξύ τους. Δηλαδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποιεί άνδρες των ΜΑΤ από άλλες χώρες για να δέρνουν τους Έλληνες ; Μήπως θα έπρεπε να γίνει ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό ;

3. Τον Σεπτέμβριο του 2016 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντικατέστησε τα βιβλία των θρησκευτικών που διδασκόντουσαν μέχρι τότε οι μαθητές με «φακέλους θρησκευτικών». Με την αλλαγή αυτή  το ορθόδοξα ελληνόπουλα διδασκόντουσαν μια «θρησκειολογική σούπα», ενώ τα παιδιά των Εβραίων, Μουσουλμάνων και Ρωμαιοκαθολικών διδασκόντουσαν όχι μόνο την πίστη τους, αλλά επέλεγαν και οι ίδιοι τους δασκάλους τους.

Επειδή όμως αυτό σήμαινε άνιση μεταχείριση για τα ορθόδοξα ελληνόπουλα (βέβαια στα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για την ισότητα των πολιτών), έγινε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο και έκρινε τον Μάρτιο του 2018 αντισυνταγματική την αλλαγή και έδωσε εντολή στο Υπουργείο Παιδείας να ξαναδιδαχθούν τα προηγούμενα βιβλία θρησκευτικών. Το Υπουργείο όμως αρνείται να υπακούσει και τη φετινή σχολική χρονιά μοίρασε και πάλι στους μαθητές τους «φακέλους θρησκευτικών». 

Πόσο δημοκρατική είναι μια κυβέρνηση που οι Υπουργοί της αρνούνται να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης ; 

4. Έγινε καταγγελία πριν από μήνες εναντίον συναδέλφου μου στο Υπουργείο. Ο κ. Υπουργός «μπερδεύτηκε» και νομίζοντας ότι είναι στην πρώην Σοβιετική Ένωση, έδωσε εντολή να «τιμωρηθεί αυστηρά» ο συνάδελφος. Ευτυχώς όμως ήμασταν στην Ελλάδα που έχει Δημοκρατία και πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι. Έτσι έγινε προκαταρκτική εξέταση και αποδείχθηκε το αβάσιμο της καταγγελίας.

Ξέρετε, το τραγικό αστείο είναι ότι στην πρώην Σοβιετική Ένωση που σκότωσαν έτσι εύκολα πάνω από 100 εκατομμύρια πολίτες στα 70 χρόνια που κυβέρνησαν οι κομμουνιστές, τους έκαμναν και βασανιστήρια για να υπογράψουν ομολογία ότι ήταν ένοχοι. Για ποιο λόγο ; Αφού είχαν την απόλυτη εξουσία, ποιόν φοβόντουσαν; Μήπως επειδή οι δολοφόνοι φοβούνται και τη σκιά τους ;

Αν η κυβέρνηση   ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ νοσταλγεί και ζηλεύει το τυραννικό καθεστώς που εφαρμόστηκε για 70 χρόνια στην πρώην Σοβιετική Ένωση, η Ελλάδα δεν είναι η κατάλληλη χώρα να κυβερνήσουν. Γιατί η Ελλάδα δεν έχει απλώς Δημοκρατία, στην Ελλάδα ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ η Δημοκρατία.

Του Χαράλαμπου ΠαπαδόπουλουΕπιχειρείν

Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
Lekkas Clean

Lekkas Clean

Με καθαριότητα και οργάνωση, η καθημερινότητα σας ομορφαίνει!
Παναγιώτα Φιλίππου

Παναγιώτα Φιλίππου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
 Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία με οικόπεδο 202 τμ
Βελονισμός Παχυσαρκία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Παχυσαρκία και Βελονισμός
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου

Δημοφιλέστερα

Μοιάζει σαν χθες κι όμως πέρασε ένας χρόνος

Μοιάζει σαν χθες κι όμως πέρασε ένας χρόνος

Λένε πως ο χρόνος γιατρεύει τις πληγές. Για όσους γνώρισαν τον

Ο Τρικαλινός της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού

Διεκδικεί με σθένος τον Παναγιώτη Ντιντή η Μπάντα του Πολεμικού

Τα εύσημα σε όλα τα Τρίκαλα έδωσε με την ανακοίνωση από

Το μεγαλύτερο ιστορικά Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων άρχισε στα Τρίκαλα – 70 Σύλλογοι, 2.500 χορευτές

Το μεγαλύτερο ιστορικά Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων άρχισε στα

Στο υπαίθριο θέατρο Φρουρίου Τρικάλων, άρχισε χθες το

Συγκλονίζει η ανάρτηση για τον ΣΥΡΙΖΑ του προέδρου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν. Τρικάλων

Συγκλονίζει η ανάρτηση για τον ΣΥΡΙΖΑ του προέδρου Πασχόντων από

Συγκλονίζει η δημόσια ανάρτηση στο facebook για τον ΣΥΡΙΖΑ του κ.

φυλακισμενος

​Ποινή κάθειρξης 35 χρόνια χωρίς αναστολή στον Τρικαλινό

Το Μικτό Κακουργιοδικείο Καρδίτσας, επέβαλε ποινή κάθειρξης 35

Ο Κόρλου Μάρι και η λήξη του 35ου Πανελληνίου Ανταμώματος Βλάχων

Ο Κόρλου Μάρι και η λήξη του 35ου Πανελληνίου Ανταμώματος

Μετά την αριθμητικά πρωτοφανή Πατινάδα, ο Κόρλου Μάρι και η λήξη

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης