​Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ήταν πολύ δημοκρατική | trikalanews.gr

​Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ήταν πολύ δημοκρατική

Μήπως έχετε την απορία ποιος πρωθυπουργός τα τελευταία 40 χρόνια χρησιμοποίησε περισσότερο στα λόγια του την λέξη δημοκρατία και παράγωγά της ; Νομίζω ότι θα συμφωνήσετε ότι η απάντηση είναι ο κ. Τσίπρας. Αυτό είναι ψυχολογική ανάγκη. Επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρουσίασε μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας έπρεπε να το αναπληρώσει με τα λόγια. Για να μη σας κουράσω θα αναφέρω μόνο 4 παραδείγματα. 

1. Τον Αύγουστο του 2014 είχα την τιμή να βρίσκομαι στη Μονή Ξενοφώντος στο Άγιο Όρος με τον κ. Τσίπρα. Ένας από τη συνοδεία του μας είπε ότι θέλει να βγει η εικόνα στον κόσμο ότι δεν πολεμάει την Ορθόδοξη Εκκλησία. Μόλις έγινε πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, πέταξε την μάσκα του θεοσεβούμενου και δήλωνε δημόσια ότι είναι άθεος και πολέμησε όσο μπορούσε την Ορθόδοξη Εκκλησία. 

Πέρασε τους πιο αντίχριστους και αντιεπιστημονικούς νόμους, όπως αλλαγή φύλου στα 15, και θέλησε να σταματήσει να πληρώνει τους 10.000 παπάδες. Δεν κατάλαβε όμως ότι οι παπάδες πληρώνονται από το κράτος όχι γιατί είναι θεοσεβούμενη η κάθε κυβέρνηση, αλλά γιατί παλιότερα έγινε συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας για την περιουσία, αξίας τρισεκατομμυρίων Ευρώ, που χάρισε η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελληνική Πολιτεία.

Προχθές τα Θεοφάνεια στη Σαμοθράκη, γιατί φίλησε τον Σταυρό του Χριστού ο κ. Τσίπρας, αφού δηλώνει ότι είναι άθεος ; Μήπως πάλι θα φορέσει τη μάσκα του θεοσεβούμενου, επειδή κοντεύουν εκλογές ; Πόσο δημοκρατική είναι μια κυβέρνηση που ο αρχηγός της αλλάζει μάσκα ανάλογα με τις περιστάσεις ;

2. Την μέρα που υπογραφόταν η Συμφωνία στις Πρέσπες στις 17 Ιουνίου 2018, τα ΜΑΤ χτύπησαν αλύπητα τους Έλληνες κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στο Πισοδέρι της Φλώρινας. Ακούσαμε ότι οι άνδρες των ΜΑΤ που έδειχναν την μεγαλύτερη αγριότητα δεν μιλούσαν ελληνικά μεταξύ τους. Δηλαδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποιεί άνδρες των ΜΑΤ από άλλες χώρες για να δέρνουν τους Έλληνες ; Μήπως θα έπρεπε να γίνει ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό ;

3. Τον Σεπτέμβριο του 2016 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντικατέστησε τα βιβλία των θρησκευτικών που διδασκόντουσαν μέχρι τότε οι μαθητές με «φακέλους θρησκευτικών». Με την αλλαγή αυτή  το ορθόδοξα ελληνόπουλα διδασκόντουσαν μια «θρησκειολογική σούπα», ενώ τα παιδιά των Εβραίων, Μουσουλμάνων και Ρωμαιοκαθολικών διδασκόντουσαν όχι μόνο την πίστη τους, αλλά επέλεγαν και οι ίδιοι τους δασκάλους τους.

Επειδή όμως αυτό σήμαινε άνιση μεταχείριση για τα ορθόδοξα ελληνόπουλα (βέβαια στα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για την ισότητα των πολιτών), έγινε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο και έκρινε τον Μάρτιο του 2018 αντισυνταγματική την αλλαγή και έδωσε εντολή στο Υπουργείο Παιδείας να ξαναδιδαχθούν τα προηγούμενα βιβλία θρησκευτικών. Το Υπουργείο όμως αρνείται να υπακούσει και τη φετινή σχολική χρονιά μοίρασε και πάλι στους μαθητές τους «φακέλους θρησκευτικών». 

Πόσο δημοκρατική είναι μια κυβέρνηση που οι Υπουργοί της αρνούνται να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης ; 

4. Έγινε καταγγελία πριν από μήνες εναντίον συναδέλφου μου στο Υπουργείο. Ο κ. Υπουργός «μπερδεύτηκε» και νομίζοντας ότι είναι στην πρώην Σοβιετική Ένωση, έδωσε εντολή να «τιμωρηθεί αυστηρά» ο συνάδελφος. Ευτυχώς όμως ήμασταν στην Ελλάδα που έχει Δημοκρατία και πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι. Έτσι έγινε προκαταρκτική εξέταση και αποδείχθηκε το αβάσιμο της καταγγελίας.

Ξέρετε, το τραγικό αστείο είναι ότι στην πρώην Σοβιετική Ένωση που σκότωσαν έτσι εύκολα πάνω από 100 εκατομμύρια πολίτες στα 70 χρόνια που κυβέρνησαν οι κομμουνιστές, τους έκαμναν και βασανιστήρια για να υπογράψουν ομολογία ότι ήταν ένοχοι. Για ποιο λόγο ; Αφού είχαν την απόλυτη εξουσία, ποιόν φοβόντουσαν; Μήπως επειδή οι δολοφόνοι φοβούνται και τη σκιά τους ;

Αν η κυβέρνηση   ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ νοσταλγεί και ζηλεύει το τυραννικό καθεστώς που εφαρμόστηκε για 70 χρόνια στην πρώην Σοβιετική Ένωση, η Ελλάδα δεν είναι η κατάλληλη χώρα να κυβερνήσουν. Γιατί η Ελλάδα δεν έχει απλώς Δημοκρατία, στην Ελλάδα ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ η Δημοκρατία.

Του Χαράλαμπου ΠαπαδόπουλουΕπιχειρείν

Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

Το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των μπαχαρικών και όχι μόνο, ξεκίνησε από τα Τρίκαλα.
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

37 χρόνια εμπειρίας, συνέπειας, αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης «μετράει» η επιχείρηση Κολίτσας Δημήτριος: από το 1979 έως σήμερα.
Οι θεραπευτικές δυνατότητες του βελονισμού αφορούν όλη την Παθολογία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βελονισμός και οι εφαρμογές του
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Ο ιατρός είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δημοφιλέστερα

Παζλ Νοσοκομείο

Τα εργολαβικά συμφέροντα του Νοσοκομείου και ποιος κρύβεται από

Το trikalanews.gr αποκαλύπτει, τα εργολαβικά συμφέροντα που

Ροζ σκάνδαλο

Ροζ σκάνδαλο με άρωμα ντεντέκτιβ στο Νομό Τρικάλων

Άστατη ζωή φαίνεται πως έκανε παντρεμένος πρώην Αντιδήμαρχος

Σταυρούλα Κόσυβα - Γεωργία Περιστέρη: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα

Σταυρούλα Κόσυβα - Γεωργία Περιστέρη: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το

Αποκαλυπτική δημόσια συνομιλία μέλους του Δ.Σ του Νοσοκομείου

«Έφυγε» από τη ζωή η Βάσω Πανανου - Μπάκου

«Έφυγε» από τη ζωή η Βάσω Πανανου - Μπάκου

Σε ηλικία 64 ετών, έφυγε από τη ζωή η Βάσω Πανάνου – Μπάκου και

Καλό παιδί Δήμαρχος

Γίνεται μουσική παραγωγή στα Τρίκαλα κ. Δήμαρχε… αν έχει πάρει

Απών ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, από την

Οι καινοτόμες και πρωτοποριακές δράσεις του Γ.Ν.Τ

Οι καινοτόμες και πρωτοποριακές δράσεις του Γ.Ν.Τ

Στο πλαίσιο αναβάθμισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας της

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης