Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​K. Γαβρόγλου: Έρχονται 15.000 διορισμοί εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας

   Τη δέσμευσή του για την πρόσληψη 15.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

   Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, οι 15.000 διορισμοί εκπαιδευτικών αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε τρία στάδια. Συγκεκριμένα, θα γίνουν διορισμοί 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση την επόμενη σχολική χρονιά (2019-20), όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, 5.250 εκπαιδευτικών κατά τη σχολική χρονιά (2020-21), καθώς επίσης και 5.250 εκπαιδευτικών κατά τη σχολική χρονιά 2021-22.

   «Έχουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αναπληρωτών καθηγητών οι οποίοι τα χρόνια της κρίσης έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και στήριξαν το εκπαιδευτικό μας σύστημα και πρέπει και εμείς να δούμε με ποιο καλύτερο τρόπο -πάντα μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας- θα μπορέσουμε να καταλήξουμε στο σύστημα των προσλήψεων», ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου.

   Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην κριτική περί «παροχολογίας» που ασκήθηκε αναφορικά με τις προαναγγελθείσες προσλήψεις, κάνοντας λόγο για «ευτράπελα δημοσιεύματα». «Τα είπαν πριν τη δημοσίευση του προϋπολογισμού, αλλά όταν είδαν ότι στον προϋπολογισμό προβλέπεται το κονδύλι, δεν εξέφρασαν ούτε ένα στοιχείο αυτοκριτικής», σημείωσε.

   «Το ίδιο, όπως είδατε, έγινε και μετά την ιστορικής σημασίας Συμφωνία ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία. Γράφτηκαν πράγματα που ούτε καν ως αστείο μπορεί κανείς να τα εκλάβει, ως προς τα σύμβολα, ως προς τα Χριστούγεννα κτλ.» πρόσθεσε, εκτιμώντας πως η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με «μπαράζ δήθεν αντιρρήσεων».

   «Ό,τι πάμε να κάνουμε για να λύσουμε ιστορικές εκκρεμότητες, ό,τι πάμε να κάνουμε για να κατοχυρώσουμε την κανονικότητα, βρίσκουμε μπροστά μας σε μέρος του δημόσιου λόγου ένα μπαράζ δήθεν αντιρρήσεων αλλά που κατά τη γνώμη μας εκφράζει έναν ανείπωτο πανικό από την πλευρά όσων νόμιζαν ότι δεν θα τα βγάλουμε πέρα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή