Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ανάγκη εφαρμογής σχεδίου δράσης για την καταπολέμηση του ιού του Δυτικού Νείλου

   Στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων πρέπει να προβούν οι αρμόδιες Αρχές σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού του Δυτικού Νείλου εξαιτίας του οποίου έχουν αυξηθεί τα κρούσματα που συνηγορούν σε υγειονομική απειλή και με αρνητικές οικονομικές προεκτάσεις.
 

   Σε σχετική συνεδρίαση του ΙΣΑ  έγινε λόγος για τεράστιες ευθύνες των αρμόδιων Αρχών που άφησαν αθωράκιστη τη χώρα ενώ ζητάει από το υπουργείο Υγείας να ενημερώσει εάν έχουν γίνει μελέτες σχετικά με την κατανομή του πληθυσμού των κουνουπιών στον αστικό ιστό και να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία, προκειμένου να λάβουν μέτρα οι περιοχές που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

  Επιπλέον, έχει καταγγελθεί το γεγονός της πρόχειρης και επιφανειακής δουλειάς όσον αφορά τους ψεκασμούς σε περιοχές που έχουν εκδηλωθεί κρούσματα του ιού.

  Ο ΙΣΑ καλεί όλους τους φορείς για τη συνεργασία τους στην καταπολέμηση των κουνουπιών με εφαρμογή ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης και όλων των απαραίτητων ενεργειών καθώς και για τη διενέργεια εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου ώστε να υπάρξει άμεση κινητοποίηση από όλους.

   Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη υλοποίησης μιας αξιόπιστης εθνικής πολιτικής πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα στη χώρα μας.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή