Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Απάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΡΙΣΑΣ

Δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση των μπλόκων και στοχεύοντας προφανώς στις ψήφους των αγροτών και κτηνοτρόφων, «θυμήθηκε» ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας να βγάλει ανακοίνωση-μνημείο ψεμάτων και μαύρης προπαγάνδας ενάντια στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ενάντια στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα. 
 
Οι αγροτικές κινητοποιήσεις και τα μπλόκα ανέδειξαν την αδυσώπητη πραγματικότητα που βιώνουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι. Τα προβλήματα οξύνονται, το εισόδημα μας μειώνεται, η κυβέρνηση στέκεται εχθρικά απέναντι μας αλλά την ίδια στιγμή είναι ο καλύτερος σύμμαχος των αντιπάλων μας: των εμπόρων και βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των επιχειρηματιών. Η αποκάλυψη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της προπαγάνδας της είναι η αφορμή για την αήθη επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα που εκφράζεται από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, τις Ομοσπονδίες και Συλλόγους που συσπειρώνονται εκεί. Για αυτό και έχουν αμοληθεί κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πρόθυμοι δημοσιογράφοι, διάφοροι παράγοντες υπουργείων και οργανισμών και προσπαθούν απεγνωσμένα να αποκαταστήσουν την εικόνα της κυβέρνησης στους αγρότες. 
Αποκαλύπτουμε ένα προς ένα τα ψέματα και την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, που  είναι βεβαίως τα ίδια που λέει και η κυβέρνηση. 
 
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ
 
Η κατάκτηση του αφορολόγητου ορίου έστω και κουτσουρεμένου, των αφορολόγητων ενισχύσεων, αποζημιώσεων, προγραμμάτων,  δεν είναι παραχώρηση της κυβέρνησης αλλά κατάκτηση του οργανωμένου αγροτικού κινήματος και των κινητοποιήσεων του 2016 με χιλιάδες τρακτέρ σε όλη την Ελλάδα επί 40 συνεχή μερόνυχτα που ανάγκασαν την κυβέρνηση να το ψηφίσει ενώ αρχικά διατυμπάνιζε ότι οι αγρότες δεν θα έχουν αφορολόγητο. 
 
Είναι χοντρό ψέμα ότι το 90% των αγροτών δεν πληρώνει φόρο ή πληρώνει ελάχιστα επειδή έχει εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο. Διότι οι αγρότες όπως και άλλα λαϊκά στρώματα φορολογούνται όχι με βάση το πραγματικό τους εισόδημα αλλά με βάση τα πλασματικά τεκμήρια διαβίωσης και έτσι η συντριπτική πλειοψηφία υπερφορολογείται. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση έχει θεσπίσει δεκάδες φοροελαφρύνσεις για εφοπλιστές και βιομηχάνους. 
 
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
 
Όσες αλχημείες και να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όσα καινούρια μαθηματικά να ανακαλύψει δεν μπορεί να κρύψει την σκληρή πραγματικότητα. Η συντριπτική πλειοψηφία αγροτών και κτηνοτρόφων  πληρώνει μεγαλύτερες εισφορές στον ΕΦΚΑ από ότι πλήρωνε στον ΟΓΑ. Η μείωση που εξαγγέλθηκε στην ΔΕΘ για τις εισφορές αφορά σε ένα πολύ μικρό μέρος, το 8% των αγροτών που έχουν υψηλά εισοδήματα  και αυτό το παραδέχθηκε με δηλώσεις του ο ίδιος ο υπουργός κ. Αραχωβίτης που είπε ότι με την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ ανακουφίζουμε τους μεσαίους και μεγάλους αγρότες. Η απαράδεκτη σύνδεση της εισφοράς με τον κατώτερο μισθό των εργαζομένων προσπαθεί να δημιουργήσει «κοινωνικό αυτοματισμό». Φέτος που αυξήθηκε ο μισθός με λίγα ψίχουλα αυξήθηκαν επιπλέον οι ασφαλιστικές εισφορές μας. Και βεβαίως το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που πληρώνουμε συμπεριλαμβάνεται στο ασφαλιστέο εισόδημα της επόμενης χρονιάς με συνέπεια να πληρώνουμε ακόμη περισσότερα. Όσο για το τεράστιο ψέμα για τις αγροτικές συντάξεις, όποιος έγραψε την ανακοίνωση ξεπερνάει και τον εαυτό του. Με τον απαράδεκτο Νόμο Κατρούγκαλου ο αγρότης που βγαίνει σε σύνταξη παίρνει 49 ολόκληρα ευρώ για το 2019 και μόνο επειδή πλήρωνε για τουλάχιστον 20 χρόνια εισφορές στον ΟΓΑ η σύνταξη του κυμαίνεται στην συντριπτική πλειοψηφία στα 320€. Σύνταξη πείνας μετά από δεκάδες χρόνια δουλειάς στο χωράφι. Όσο για τις παροχές του ΕΦΚΑ ας μην μιλήσουμε καλύτερα. Εγκαταλελειμμένα Κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο χωρίς εξοπλισμό και προσωπικό, το ίδιο τα Νοσοκομεία, όποιος δεν έχει χρήματα να πληρώσει καλύτερα να μην αρρωστήσει. 
 
Για το ακατάσχετο που και αυτό κάτω από την πίεση των τρακτέρ δόθηκε κουτσουρεμένο και μόνο για τις επιδοτήσεις και αποζημιώσεις θέλουμε να συγχαρούμε τον ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα μαθηματικά που μας διδάσκει. Το όριο είναι 1250€ τον μήνα συν τις 7500€ και ξέρουν καλά ότι οι αγρότες πληρώνονται 1-2 φορές τον χρόνο και τα 1250€ δεν μεταφέρονται στον επόμενο μήνα οπότε δεν είναι 25000€  όπως το παρουσιάζει η προπαγάνδα τους.  
 
ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ – ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
 
Έχουν τόσο λερωμένη την φωλιά τους που δεν τολμούν να πουν λέξη για το αίσχος των ανοιχτών τιμών σε όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που μας ανάγκασε να προσφύγουμε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για την ληστεία που γίνεται σε βάρος των βαμβακοπαραγωγών ενώ έπρεπε να λυθεί το θέμα με ευθύνη της κυβέρνησης. Δεν λένε λέξη για το γεγονός ότι πουλάμε πάμφθηνα τα προϊόντα μας και φτάνουν στην λαϊκή κατανάλωση 5-6 φορές ακριβότερα με αποτέλεσμα οι έμποροι, βιομηχανίες και μεταποιητές να κερδοσκοπούν σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών με τις πλάτες και ευλογίες της εκάστοτε κυβέρνησης. Δεν λένε λέξη για το ακριβότερο πετρέλαιο σε όλη την Ε.Ε που η μέση τιμή του είναι 60 λεπτά/λίτρο και στην Ελλάδα 1.40-1.50€/λίτρο. Ότι η κυβέρνηση τους απαξίωσε και αρνήθηκε την ικανοποίηση του αιτήματος μας για αφορολόγητο πετρέλαιο όπως παίρνουν οι εφοπλιστές με το επιχείρημα των δύσκολων δημοσιονομικών συνθηκών της χώρας. Δεν λένε λέξη ότι οι ίδιες όμως δημοσιονομικές συνθήκες επέτρεψαν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στον προϋπολογισμό να δώσει 1 δις 100 εκατ. Ευρώ για αφορολόγητο πετρέλαιο ή επιστροφή στον ειδικό φόρο καυσίμων σε εφοπλιστές, βιομηχάνους, κλινικάρχες, ξενοδόχους, αεροπορικές εταιρείες. Η δε κ. Παπανάτσιου στην συνάντηση μας στην διάρκεια των μπλόκων δικαιολόγησε αυτή την παροχή στους ξενοδόχους με το ατράνταχτο επιχείρημα ότι τα ξενοδοχεία έχουν καυστήρες που καίνε πετρέλαιο!!! Ενημερώνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας και τη κυβέρνηση ότι και τα τρακτέρ πετρέλαιο καίνε και όχι νερό! Δεν λένε κουβέντα για το νέο χαράτσι, το πράσινο τέλος στο νερό που επέβαλε η κυβέρνηση ενώ το 2017 είχε δεσμευτεί ότι θα το παγώσει για 5 χρόνια. Όμως δεν περιμένουμε και μεγάλη συνέπεια λόγων και έργων από μια κυβέρνηση που εκλέχτηκε με την δέσμευση ότι θα καταργήσει τα Μνημόνια και τελικά ψήφισε το 3ο και χειρότερο Μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και καμιά 300αριά εφαρμοστικούς αντιλαικούς νόμους. Δεν λένε κουβέντα για το παράλογα πανάκριβο ρεύμα που πληρώνουμε όταν οι βιομηχανίες πληρώνουν πολύ λιγότερα. Ψελλίζουν για κάτι ψίχουλα τα οποία δεν αφορούν την συντριπτική πλειοψηφία μας. 
 
ΕΛΓΑ
 
Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Χρωστάτε όλες οι κυβερνήσεις από 35 εκατ. Ευρώ τον χρόνο από το 2012 και δεν έχετε δώσει ούτε ένα ευρώ. Ο ΕΛΓΑ λειτουργεί μόνο με τις δικές μας ασφαλιστικές εισφορές και από αυτές πληρώνονται οι εργαζόμενοι, καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα του, δίνονται ποσά σε μνημονιακές υποχρεώσεις και ότι μένει μοιράζεται σαν φιλανθρωπία στους αγρότες επειδή οι κτηνοτρόφοι πολύ σπάνια αποζημιώνονται. Ο απαράδεκτος κανονισμός του ΕΛΓΑ πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει με τους αγώνες μας. Απαιτούμε ΕΛΓΑ που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις νόσους και φυσικές καταστροφές με επαρκή κρατική χρηματοδότηση. 
 
ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ
 
  Έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες που σέρνουν στα αγροτοδικεία και στα ανακριτικά τμήματα τους αγρότες που παλεύουν για την επιβίωση τους όπως έγινε με την πρωτοφανή δίωξη στο Μπλόκο Νίκαιας την δεύτερη κιόλας ημέρα των κινητοποιήσεων χωρίς καν να έχουν το δικαίωμα της απολογίας οι αγρότες. Θα έπρεπε να ντρέπεστε και να κάνετε την αυτοκριτική σας που καταπατάτε το συνδικαλιστικό μας δικαίωμα να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε. Τα ημίμετρα που αναφέρετε στην ανακοίνωση σας τα έχουν πάρει και άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν στην Βουλή, δεν πρωτοτυπείτε ούτε σε αυτό ούτε στα αγροτοδικεία. 30 χρόνια δεν σταμάτησαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις από την ποινικοποίηση και τον αυταρχισμό ούτε και τώρα θα σταματήσουν γιατί μας αναγκάζει η βάρβαρη πολιτική σας να βγαίνουμε στον δρόμο. Εσείς είσαστε οι «ηθικοί αυτουργοί» των μπλόκων και όχι οι συνδικαλιστές. Η δική σας πολιτική μας εξαθλιώνει, μας ξεκληρίζει, κλείνει σπίτια. 
 
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
 
Το ποια αιτήματα θα διεκδικεί το αγροτικό κίνημα και ποια μορφή αγώνα επιλέγει κάθε φορά το αποφασίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι και όχι εσείς. Η πολιτική σας δημιουργεί σοβαρά και οξυμμένα προβλήματα και τα αιτήματα που έχουμε πρέπει να υλοποιηθούν στο σύνολο τους για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε και να παράγουμε και να μην γίνουμε σύγχρονοι κολίγοι στις μεγάλες καπιταλιστικές αγροτικές κινητοποιήσεις που δημιουργεί η πολιτική σας και η ΚΑΠ της Ε.Ε που θα γίνει ακόμη χειρότερη στην επικείμενη αναθεώρηση της. 
 
Τα προβλήματα και η αντιλαικότητα της πολιτικής σας δεν κρίνονται κάθε φορά από τον αριθμό των τρακτέρ που βρίσκονται στον δρόμο και παρεμπιπτόντως στο Μπλόκο Νίκαιας ήταν υπερδιπλάσια από ότι λέει η ανακοίνωση σας. 
 
Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα οφείλει να οργανώσει πολύ καλύτερα και πιο αποτελεσματικά την πάλη του τα επόμενα χρόνια. Με νέους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους που θα έχουν ουσιαστική λειτουργία, θα είναι μαζικοί και θα κινητοποιούν τον κόσμο. Με νέες Ομοσπονδίες. Με το δυνάμωμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Με την ανάπτυξη της κοινής δράσης και αλληλεγγύης με τους εργατουπάλληλους  και αυτοαπασχολούμενους των πόλεων επειδή έχουμε κοινά συμφέροντα, κοινό αντίπαλο που είναι η πολιτική σας και αυτή η συμμαχία μπορεί να δώσει δύναμη και προοπτική στους αγώνες μας. 
 
Από εκεί και πέρα είναι και ατομική ευθύνη του κάθε αγρότη και κτηνοτρόφου να πιστέψει στην δύναμη του συλλογικού αγώνα, να συνειδητοποιήσει πως ότι κατακτήσαμε ήταν με τα τρακτέρ στους δρόμους, πως η αδράνεια, η απογοήτευση, η ηττοπάθεια μόνο κακό του κάνει. Ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους όλοι όσοι ενώ αντιμετωπίζουν αδιέξοδα με την μη συμμετοχή τους στους αγώνες το μόνο που καταφέρνουν είναι να στηρίζουν την κυβέρνηση που τους οδηγεί στον χαμό. 
 
Εμείς εδώ θα είμαστε και τα επόμενα χρόνια να διεκδικούμε γιατί πάνω από όλα είμαστε περήφανοι για τον δίκιο αγώνα και την αξιοπρέπεια που τον δίνουμε σε αντίθεση με τους εμπνευστές της χυδαίας ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας. 
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή