Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Πρώτη γυναίκα αρχηγός στη Σχολή Ικάρων

Ιστορία γράφτηκε στην Σχολή Ικάρων, με την ανάδειξη της νεαρής αρχισμηνίας – ιπτάμενης Μαρίνας Κωνσταντίνου ως αρχηγός της Σχολής, η πρώτη φορά που γυναίκα αναλαμβάνει το πόστο αυτό.

Η Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι κόρη του αείμνηστου καθηγητή Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρη Κωνσταντίνου, ο οποίος έχασε την ζωή του στις κορυφές των Άνδεων, όπου είχε πάει για ορειβασία, και της παιδιάτρου Ασπασίας Μούρτου.

Πλέον, η Μαρίνα είναι η πρώτη γυναίκα αρχηγός της Σχολής Ικάρων, 3 χρόνια μετά την εισαγωγή της στην Σχολή, τον Αύγουστο του 2016. 

Ο καθηγητής του ΕΑΠ Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, φίλος του αείμνηστου πατέρα της Μαρίνας, ανάρτησε το παρακάτω σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης:

«Η Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι η πρώτη γυναίκα αρχισμηνίας ιπτάμενη στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνεται Αρχηγός της Σχολής Ικάρων.

Κόρη του αείμνηστου παιδικού μου φίλου καθηγητή της νευροχειρουργικής του Παν. Πατρών Δημήτρη Κωνσταντίνου, που τόσο άδικα έφυγε σε ορειβασία. Αυτός την καμαρώνει από ψηλά. Όλοι εμείς συγχαίρουμε την πατρινοπούλα για τις επιδόσεις της ευχόμενοι να ναι καλότυχη στην θαυμάσια μέχρι σήμερα εξέλιξή της».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή