Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Συμφωνία των Πρεσπών: Εσωκομματικές διαφοροποιήσεις και ανατροπές

   Αφορμή για περεταίρω παροξυσμό αποτελεί το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών καθώς παρατηρούνται εσωκομματικές διαφοροποιήσεις βουλευτών όσον αφορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, γεγονός που αναμένεται να έχει ενδιαφέρον στα πλαίσια της διαδικασίας ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή.

   Επιπλέον, υπήρξε και μια δήλωση του Π. Καμμένου σύμφωνα με την οποία θα παραιτούταν από υπουργός όταν τελείωνε η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης στα Σκόπια, δήλωση η οποία προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου.

   Στη συνέχεια ανακάλεσε αυτή του τη δήλωση και ανέφερε την σταθερή θέση του ότι μόλις έρθει προς ψήφιση στη Βουλή η Συμφωνία, τότε θα παραιτηθεί.

   Επιπλέον, ο Π. Καμμένος «σταμάτησε» τον Τέρενς Κουίκ από το κόμμα καθώς είχε από πολύ καιρό διαφοροποιηθεί στο ζήτημα του ονοματολογικού.

  Αναφέρεται βέβαια, και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει η υποστήριξη των ΑΝΕΛ σε πρόταση μομφής της ΝΔ προς την κυβέρνηση αλλά ενδέχεται να μην υπάρξει και η παροχή στήριξης της κυβέρνησης σε περίπτωση μετατροπής της διαδικασίας σε ψήφο εμπιστοσύνης.

   Υπάρχει επίσης και ο διχασμός στο «Ποτάμι» με τον κ. Αμυρά και τον κ. Ψαριανό να μην υποστηρίζουν τη Συμφωνία πηγαίνοντας κόντρα στη θέση του κόμματος όσον αφορά αυτή, το οποίο αναμένει να δει που θα καταλήξει η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια σχετικά με τις αλυτρωτικές τάσεις.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή