Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Συνάντηση του Βασίλη Γιαγιάκου με τον Mακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

Με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συναντήθηκε ο Βασίλης Γιαγιάκος, προκειμένου να του ζητήσει τη στήριξη του στην προσπάθεια που καταβάλει το Επιμελητήριο Τρικάλων για να γίνει ο τόπος των Μετεώρων το κέντρο της Ορθοδοξίας. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Γιαγιάκος επικεντρώθηκε περισσότερο στις δράσεις που έχει ήδη υλοποιήσει το Επιμελητήριο και αφορούν τον θρησκευτικό τουρισμό. Πιο εκτεταμένα, ενημέρωσε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο για τη διοργάνωση των καθιερωμένων πια επιχειρηματικών συναντήσεων στους κλάδους εκκλησιαστικών ειδών και θρησκευτικού τουρισμού μεταξύ Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών από ομόδοξες χώρες με στόχο την ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών και την ενίσχυση του θρησκευτικού – προσκυνηματικού τουρισμού της περιοχής των Μετεώρων. Μια πανελλαδική δράση που διεξάγεται στο φυσικό της χώρο, στο παγκόσμιας ακτινοβολίας μοναστηριακό κέντρο των Μετεώρων. Επιπρόσθετα του πρότεινε η περιοχή αυτή κάτω από τους Ιερούς βράχους των Μετεώρων να γίνει ο τόπος διοργάνωσης των αρχιερατικών συνεδρίων μεταξύ των ορθοδόξων χωρών. 
 
Ο κ. Γιαγιάκος διαβεβαίωσε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο ότι σε αυτήν την  προσπάθεια, συμμετέχουν και οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες του νομού και ο Δήμαρχος Μετεώρων. Ο Μακαριώτατος από την πλευρά του δήλωσε ότι η επίτευξη αυτού του εγχειρήματος θα είναι πάρα πολύ σημαντική και τον διαβεβαίωσε ότι θα είναι ενεργός συμπαραστάτης και υποστηρικτής για την επιτυχία του. θα ακολουθήσουν επαφές με Ορθόδοξα Πατριαρχεία.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή