Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Ξεκινά η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ των εισηγητών όλων των κομμάτων, αποφασίστηκε να είναι ενιαίο το ψηφοδέλτιο για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, πάνω στο οποίο θα καταγράφονται κατά κόμμα και ομάδα βουλευτών οι προτάσεις που έχουν καταθέσει.

Σύγκρουση επί του θέματος είχαν χθες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ένταση να ανεβαίνει, ενόψει εκλογών.

Επόμενη φάση της αναθεώρησης είναι η δεύτερη ψηφοφορία σε έναν μήνα, που θα πρέπει πλέον να ολοκληρωθεί στην επόμενη Βουλή, με τη σύνθεση που εκείνη θα έχει μετά τις εκλογές, επηρεασμένη από το γενικότερο πολιτικό κλίμα, κυριότερα χαρακτηριστικά του οποίου είναι αφενός η διαρκής αμφισβήτηση της ιδιόρρυθμης κυβερνώσας πλειοψηφίας και αφετέρου η διμέτωπη μάχη που δίνουν όλα τα μικρότερα κόμματα, σε μια προσπάθεια να απεγκλωβιστούν από τη μέγγενη του διπολισμού που φαντάζει εξαιρετικά απειλητική μπροστά στις κάλπες.

Τώρα, το ενδιαφέρον όλων εστιάζεται στην καταμέτρηση της σημερινής ψηφοφορίας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρξουν και πόσες «διαρροές» στα δύο μεγαλύτερα «στρατόπεδα».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή