Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έκλεψαν και μετά πέταξαν την εικόνα της Παναγίας Μυροβλύτισσας

Άγνωστοι, έκλεψαν την ιερή εικόνα της Παναγίας Μυροβλύτισσας του Μοναστηριού του Αγίου Νικολάου στην Άνδρο και αφού αφαίρεσαν τα χρυσά τάματα που είχε πάνω της, την πέταξαν κοντά στην Αγία Τράπεζα  του Ναού!

Πληροφορίες του trikalanews.gr  από το Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, λένε, ότι  οι ιερόσυλοι δεν κατόρθωσαν να βγάλουν την εικόνα εκτός της Μονής  και για αυτό την πέταξαν παίρνοντας όμως μαζί τους τα αφιερώματα των πιστών.

Έκλεψαν επίσης πολλά κειμήλια.

Η Ιερή εικόνα της  Παναγίας  της  Μυροβλύτισσας  στην Μονή Αγίου Νικολάου ή  η «Κυρά Ανδριώτισσα», είναι άκουσμα ιερό για την Άνδρο.  Σύμφωνα με το ιστορικό, η εικόνα προσφέρθηκε ως δώρο  στο Μετόχι της Μονής, από τον περιώνυμο Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου των Βλαχερνών της  Κωνσταντινούπολης  τον 16ο αιώνα.

Η κλοπή δηλώθηκε από τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής, γέροντα Δωρόθεο, ο οποίος, μπαίνοντας στον ναό προχθές το πρωί, αντιλήφθηκε ότι η εικόνα, έλειπε από την θέση της.

Ενημερώθηκαν αμέσως οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές και μετά από έρευνα  που διεξήγαγαν, βρήκαν την ιερή εικόνα πεταμένη, ανάμεσα μια γενικότερη αναστάτωση που επικρατούσε  στο ναό.

Το περιστατικό έχει σοκάρει την κοινωνία της Άνδρου, καθώς έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα ιεροσυλίες και κλοπές και  σε εκκλησίες της Χώρας της Άνδρου.
Εκείνο που σοκάρει περισσότερο, είναι το γεγονός, ότι για να πάρουν τα χρυσά τάματα των πιστών από την λειψανοθήκη που βρίσκεται στο Μοναστήρι, πέταξαν κάτω στο πάτωμα, τα ιερά λείψανα!
 

  • Ιεροσυλίες κατ΄εξακολούθηση – Γίνονται έλεγχοι στα λιμάνια των νησιών και της Ραφήνας

 Από την άλλη, στο νησί της Τήνου, επίσης εκλάπησαν χρυσά τάματα πιστών και άλλα τιμαλφή, από τους ιερούς Ναούς της Παναγίας Τριποτάμου και Αναλήψεως Αρνάδου, χωριά που βρίσκονται στο εσωτερικό του νησιού.

Λόγω των κλοπών σε Ιερούς Ναούς  σε Άνδρο και Τήνο, γίνονται από προχθές , εκτεταμένοι έλεγχοι σε αυτοκίνητα, επιβάτες και αποσκευές, στα λιμάνια  και των δυο νησιών, καθώς και στο λιμάνι της Ραφήνας.  

Σύμφωνα με έμπειρους αστυνομικούς και λιμενικούς τα φαινόμενα των ιεροσυλιών σε Άνδρο και Τήνο, δεν φαίνεται να είναι μεμονωμένα.
 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή