Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ενδείξεις για δωροδοκία Λοβέρδου στην υπόθεση Novartis

Φτάνει αύριο (9/4) στην Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis, προκειμένου να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση ως ύποπτος. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για πέντε ακόμη πολιτικά πρόσωπα, συγκεκριμένα τους Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο,  Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.

Για δωροδοκία του πρώην Υπουργού Υγείας έχουν καταθέσειπροστατευόμενοι μάρτυρες, καθώς και ο τότε στενός συνεργάτης του κατηγορουμένου πρώην Υπουργού Νίκος Μανιαδάτης, ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος για χρηματισμό.

Όπως έχει προκύψει από την έρευνα, ο κ. Λοβέρδος ακολούθησε τακτικές τιμολόγησης προς όφελος της εταιρίας Novartis επί των ημερών του, ενώ ενέκρινε και την κυκλοφορία ενός φαρμάκου της εταιρίας σε περίοδο που υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας νέων φαρμάκων. Συγκεκριμένα, ο πρώην Υπουργός Υγείας και η αρμόδια επιτροπή όφειλαν να τιμολογήσουν τα φάρμακα βάσει της μέσης τιμής των 3 φθηνότερων χωρών της Ευρώπης κάτι που δε συνέβη, με τις ακολουθούμενες τιμολογήσεις να αποφέρουν τεράστια κέρδη στην εταιρία, ζημιώνοντας παράλληλα το Δημόσιο. Πιο χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι η περίπτωση του φαρμάκου Gilenya της εταιρίας, η αρχική τιμολόγηση του οποίου έγινε στην τελευταία(!) γραμμή της ανατιμολόγησης των παλαιών φαρμάκων, με δύο παρόμοια και φθηνότερα φάρμακα από άλλες εταιρίες να μένουν εκτός.

Παρόμοια υπόθεση ήταν και η κυκλοφορία ενός ακόμη φαρμάκου της Novartis, το Tasigna, το οποίο έδωσε στην κυκλοφορία ο κ. Λοβέρδος με δική του ευθύνη της τιμολόγησης, παρόλο που την αρμοδιότητα αυτή είχε ο ΕΟΦ, όπως ανέφερε τότε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας.

Οι έρευνες εστιάζουν, επίσης, σε μία συγκεκριμένη διαφημιστική εταιρία, που φαίνεται να λειτουργούσε ως «πλυντήριο» χρημάτων, αφού έχει εκδώσει εικονικά τιμολόγια. Την εταιρία είχαν αναλάβει οι δημοσιογράφοι του «Βήματος» Νίκος Χασαπόπουλος και Έλενα Φυντανίδου, με την εταιρία αυτή να φέρεται πως χρηματοδοτούσε έμμεσα με μαύρο χρήμα την προεκλογική καμπάνια της πρώην γενικής γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Αθηνάς Δρέττα. Για τον συγκεκριμένο λόγο έχουν κληθεί και υπεύθυνοι 3 ραδιοφωνικών σταθμών, οι οποίοι δεν αναγνώρισαν τα τιμολόγια που έχουν εκδοθεί για λογαριασμό τους.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή