Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εξαγγελίες Κ. Μητσοτάκη από το βήμα του 12ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας

   Μήνυμα ενότητας της Νέας Δημοκρατίας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του με την οποία «έκλεισε» τις εργασίες του 12ου Συνεδρίου της «γαλάζιας» παράταξης καθώς προέβη και σε κάποιες σημαντικές εξαγγελίες και στόχους που έχει η παράταξη όταν πάρει στα χέρια της τη διακυβέρνηση της χώρας.

   Συγκεκριμένα, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι όταν βγει νικήτρια η ΝΔ από τον εκλογικό αγώνα, θα υπάρξει εγγυημένο εισόδημα σε 800.000 πιο αδύναμους συμπολίτες, αφορολόγητο 1.000 ευρώ στο κάθε παιδί, ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε Ελληνόπουλο που θα έρχεται στη ζωή αλλά και αύξηση του κατώτατου μισθού στα 703 ευρώ.

   Επιπλέον, τόνισε την πάγια θέση του ότι θα υπάρχουν από δω και πέρα δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια χωρίς να καθίστανται άνδρα ανομίας και παραβατικότητας ενώ οι γειτονιές θα καταστούν και πάλι ανοιχτές στους κατοίκους τους χωρίς να υπάρχει ο φόβος και η ανασφάλεια.

   Επίσης, υπογράμμισε πως θα υπάρχουν ευκαιρίες για όλους και ειδικότερα για τους νέους που έμειναν εδώ αλλά και για αυτούς που έφυγαν στο εξωτερικό και οποίοι θα μπορούν να καθορίζουν από εκεί ψηφίζοντας, το μέλλον της πατρίδας.

   Έκανε λόγο επιπροσθέτως,  για τη διαμόρφωση ενός  Κράτος Δικαίου, όπου οι νόμοι θα εφαρμόζονται από μία πραγματικά ανεξάρτητη Δικαιοσύνη κι από ένα Δημόσιο δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντί του.

   Μία κοινωνία τέλος, με εργαζόμενους και υπαλλήλους που θα έχουν αξιοπρεπείς μισθούς, αλλά και που θα υπάρχει ανεπτυγμένος ο ρόλος της αξιοκρατίας και της λογοδοσίας γεγονός που θα ενισχύει τη διαφάνεια και αυτό που είναι δίκαιο να γίνει.

   Υπογράμμισε έπειτα, και την προτεραιότητα που έχει όσον αφορά την ψηφιακή πολιτική καθώς η εξέλιξη της τεχνολογίας προχωράει με ραγδαίους ρυθμούς και είναι ανάγκη ουσιαστικής επικοινωνίας μεταξύ των Υπουργείων μέσω αυτής ενώ  η ανάγκη προσαρμογής του εκπαιδευτικού συστήματος στα πλαίσια που επιβάλλει η εποχή μας είναι απαραίτητη ώστε να υπάρχει η δυνατότητα κατάλληλης και στοχευμένης κατάρτισης των νέων που θα τους βοηθήσει  να μπουν εύκολα στην αγορά εργασίας με φόντο τις τεχνολογικές απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή