Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η σχέση μεταξύ Καμμένου και πρωθυπουργού ενόψει των εξελίξεων στα Σκόπια

   Όλα έδειχναν πως το 2015 με τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για τη διαμόρφωση του κυβερνητικού σχήματος και την πολιτική συμπόρευσή τους, θα κυλούσαν τα πράγματα ομαλά λόγω και του καλού κλίματος που επικρατούσε στις σχέσεις των δύο ηγετών αυτών των κομμάτων.

    Έμελλε όμως να διαταραχθεί η ποιότητα της συνεργασίας αυτής 3 χρόνια μετά αφού το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών αποτελεί τροχοπέδη στην γόνιμη συνέχιση της μεταξύ τους σχέσης συμβάλλοντας στην αποσταθεροποίηση του κυβερνητικού κλίματος εξαιτίας και της διαφοροποίησης των στάσεων του κ. Καμμένου όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα και των προτάσεών του προς την Αμερική.

   Παρά την εμφανή δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού για αυτή την αυτονόμηση του κυβερνητικού του εταίρου γίνεται η προσπάθεια διαχείρισης της κατάστασης και ελέγχου του κ. Καμμένου με ‘’τακτ’’ για να μην προκληθεί ρήξη μεταξύ τους γεγονός που μπορεί να αποβεί μοιραίο για το μέλλον της συγκυβέρνησης.

   Γι αυτό έχει δοθεί σαφής γραμμή να γίνονται ‘’αδειάσματα’’ από τον ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Καμμένο  όσον αφορά το ονοματολογικό και ταυτόχρονα σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ανάδειξη της «θετικής ατζέντας» της κυβέρνησης με στόχο αφενός να κερδίσει πόντους μέσα από τα νομοθετήματα που θα φτάσουν τις επόμενες μέρες στη Βουλή, και αφετέρου να ακινητοποιήσει πολιτικά τους ΑΝΕΛ.
   Είναι φανερό τέλος ότι αποτελεί ο κ. Καμμένος για τον πρωθυπουργό το… αναγκαίο κακό…

   Μένει να δούμε τις εξελίξεις στα Σκόπια που θα είναι ιδιαιτέρως καθοριστικές.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή