Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

23 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Μία συμβολική ημερομηνία για τη λογοτεχνία καθώς κατά το έτος 1616, την ημέρα αυτή, απεβίωσαν ο Σαίξπηρ και ο Θερβάντες.
 
Το 1995 η UNESCO καθιέρωσε την 23η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Δικαιωμάτων, για να αποδώσει φόρο τιμής στο βιβλίο και τους συγγραφείς και να ενθαρρύνει, κυρίως τους νέους, να ανακαλύψουν τη «μαγεία» της ανάγνωσης και το έργο όλων αυτών των δημιουργών που συνετέλεσαν στην κοινωνική και πολιτιστική πρόοδο της ανθρωπότητας.
 
Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου διοργανώνοντας την εκδήλωση:
 
«ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»
 
Μία συζήτηση με τους υποψήφιους δημάρχους Αθηναίων, ανοιχτή στο κοινό, σκοπεύοντας να στηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας με την τοπική αυτοδιοίκηση για όλα τα θέματα που αφορούν το βιβλίο, ως βασικό θεμέλιο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Μία αλληλεπίδραση που θα δώσει τη δυνατότητα να τεθούν οι βάσεις ώστε το βιβλίο να διαδραματίσει τον ρόλο που του αρμόζει στην ελληνική κοινωνία.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Τρίτη, 23 Απριλίου 2019, στη Στοά του Βιβλίου, στο Polis Art Café και ώρα 11:00 πμ.
 
Συντονίζει και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Γιάννης Μπασκόζος.
 
Ρωτούν οι: Γιώργος Χρονάς, ποιητής–εκδότης, Κωνσταντίνος Μπούρας, ποιητής – θεατρολόγος – κριτικός, Βασίλης Καλαμαράς, δημοσιογράφος και Νέστορας Πουλάκος, εκδότης – δημοσιογράφος.
 
Χαιρετίζει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου, Γρηγόρης Πλαστάρας.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή