Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι Πασχαλινές διακοπές πλησιάζουν

Κάποιοι σχεδιάζουν να εκδράμουν στο βουνό και άλλοι βάζουν πλώρη για την παραλία. Ανεξάρτητα από τον προορισμό της επιλογής σας, όλα τα μοντέλα της Opel  – Grandland X, Combo Life, Astra Sports Tourer, Insignia Sports Tourer και το νέο Zafira Life – έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, σημαντικό για εκδρομές: ασφάλεια, πρακτικότητα και άνεση για επιβάτες και αποσκευές. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ασφαλής φόρτωση και μεταφορά των αποσκευών. Άλλωστε 'διακοπές' σημαίνει ξεγνοιασιά και χαλάρωση. Για το σκοπό αυτό, η Opel προσφέρει μία ποικίλη γκάμα πρακτικού εξοπλισμού στα διάφορα μοντέλα της.

Το  Opel Sports Tourers διαθέτει πλούσιο χώρο αποσκευών έως 1.665 L

Η ευρυχωρία και η ευελιξία του χώρου αποσκευών αποτελούν ισχυρά πλεονεκτήματα των station wagon της Opel, Astra Sports Tourer και Insignia Sports Tourer. Το Astra Sports Tourer διαθέτει διαιρούμενα πίσω καθίσματα 40:20:40 και χώρο αποσκευών έως 1.630 L. Το Insignia Sports Tourer προσφέρει επιπλέον 35 L. Με χώρο αποσκευών 1.665 L, η ναυαρχίδα των station wagon της Opel είναι ιδανική για μακρινά ταξίδια και με υψηλή ικανότητα μεταφοράς φορτίων. Το ίδιο ισχύει και για το κομψό Grandland X. Το κορυφαίο SUV της Opel εκτός από τον πλούσιο χώρο αποσκευών των 1.652 L, διαθέτει και υπερυψωμένα καθίσματα – τυπικό χαρακτηριστικό SUV – που παρέχουν εξαιρετική ορατότητα στον οδηγό και τους επιβάτες.

Η Opel προέβλεψε και την εύκολη πρόσβαση στο χώρο αποσκευών όταν είστε φορτωμένοι: η ελεγχόμενη μέσω αισθητήρα (προαιρετική επιλογή) πέμπτη πόρτα των Astra, Insignia Sports Tourer και Grandland X, ανοίγουν με μία κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Το FlexOrganizer®  (αξεσουάρ) διατηρεί την τάξη στο χώρο αποσκευών του Sports Tourer. Χάρη στις ράγες του δαπέδου, τα διαχωριστικά και τα άγκιστρα, το κάθε τι παραμένει σταθερά στη θέση του όσο δύσκολο κι αν είναι το ταξίδι. Όπως για τα station wagon μοντέλα έτσι και για το Grandland X, διατίθεται προαιρετικά ένα διαχωριστικό για την προστασία του χώρου επιβατών από αντικείμενα που υπάρχουν στο χώρο αποσκευών. Για να αποτρέψετε τη μετατόπιση αποσκευών,  κυρίως σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος, διατίθεται δίχτυ ασφαλείας το οποίο στερεώνεται με κρίκους ή/και άγκιστρα πρόσδεσης στο πάτωμα. Προσφέρονται κι άλλα έξυπνα και χρήσιμα αξεσουάρ όπως τα πατάκια δύο όψεων και τα αδιάβροχα καλύμματα δαπέδου.

Όσοι θέλουν να πάρουν περισσότερες αποσκευές μαζί τους θα βρουν μία μεγάλη γκάμα ευέλικτων συστημάτων μεταφοράς και σχαρών που δημιουργούν πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο. Με στάνταρ ράγες οροφής, τα Opel Sports Tourer μπορούν να μεταφέρουν φορτία έως 75kg (Astra), 85kg (Grandland X) ακόμα και 100kg (Insignia) στην οροφή. Μπαγκαζιέρες οροφής και σχάρες μεταφοράς ποδηλάτων, εύχρηστες στη φόρτωση και εκφόρτωση και εύκολες στην εγκατάσταση. Η  Opel προσφέρει επίσης μία ποικιλία σχαρών για τη μεταφορά ποδηλάτων στο πίσω μέρος του οχήματος.

Κουτιά μεταφοράς και κάθε είδους αξεσουάρ για οργάνωση και τάξη στο χώρο αποσκευών

Οι οικογένειες, ταξιδεύουν με ασφάλεια και τάξη στο Opel Combo Life και στο ευρύχωρο Zafira Life. Οι σχάρες οροφής αυξάνουν τη μεταφορική ικανότητα, καθώς μπορούν να φιλοξενήσουν μπαγκαζιέρες ή συστήματα μεταφοράς ποδηλάτων. Οι τέσσερις (στο Combo) ή έξι κρίκοι πρόσδεσης (στο Zafira Life), επιτρέπουν την ασφάλιση των φορτίων στο χώρο αποσκευών. Στο Combo Life, που απέσπασε τον τίτλο "Best Buy Car of Europe 2019", ένα προαιρετικό πλέγμα χωρίζει το χώρο επιβατών από το χώρο αποσκευών. Επιπλέον, πολλά ακόμα αξεσουάρ, όπως πατάκια και καλύμματα δαπέδου, με αντιολισθητική επίστρωση, προστατεύουν το χώρο αποσκευών από χτυπήματα και γρατζουνιές που συμβαίνουν συχνά κατά τη φόρτωση/εκφόρτωση.

Ένα ακόμα εξαιρετικά πρακτικό αξεσουάρ για τις διακοπές είναι το αναδιπλούμενο κουτί διαστάσεων 61x34x31cm με διαχωριστικά. Εκεί μπορείτε να μεταφέρετε πολλά μικρότερα αντικείμενα, όπως κάρτες ή βιβλία, τα οποία σε άλλη περίπτωση θα ήταν σκόρπια. Αφού αδειάσετε το κουτί και δεν το χρειάζεστε πλέον, αυτό αναδιπλώνεται με πάχος μόλις 3.0cm και αποθηκεύεται εύκολα.

Ασφάλεια για όλους: Ειδικά καθίσματα και ζώνες για παιδιά και τετράποδους επιβάτες

Η Opel ενδιαφέρεται και για την ασφάλεια των νεαρότερων επιβατών και προσφέρει παιδικά καθίσματα και συστήματα συγκράτησης για παιδιά όλων των ηλικιακών ομάδων (πρότυπο ECE-R 44/04), που προσαρμόζονται για χρήση σε όλα τα μοντέλα. Στο Combo Life, για παράδειγμα, τρία παιδικά καθίσματα μπορούν να τοποθετούνται το ένα δίπλα στο άλλο στη δεύτερη σειρά. Τα καθίσματα ασφαλίζουν στη θέση τους με βάσεις ISOFIX ή με τις στάνταρ ζώνες ασφαλείας τριών σημείων.

Τελευταίο, αλλά σημαντικό, τα τετράποδα μέλη της οικογένειας πρέπει να ταξιδεύουν μαζί σας με ασφάλεια. Σκυλάκια βάρους έως 8,0kg μεταφέρονται άνετα στα πίσω καθίσματα χάρη στην ειδική ζώνη ασφαλείας. Η κουβερτούλα σκύλου προσφέρει άνεση στο κατοικίδιο, ενώ προστατεύει τα καθίσματα και τα διατηρεί καθαρά. Εναλλακτικά, οι τετράποδοι φίλοι μας μπορούν να ξαπλώνουν στο κάλυμμα του χώρου αποσκευών με αντιολισθητική επίστρωση, όπως αυτό που προσφέρεται στο Grandland X.

 
Στέφανος Σιμωτάς
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή