Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πρόωρες βουλευτικές εκλογές – Φτου κι απ΄την αρχή

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το «μετέωρο» βήμα, αναγκαζόμενος από την λαϊκή εντολή που «μίλησε» το βράδυ των Ευρωεκλογών και διάβηκε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου με καθυστέρηση μιας εβδομάδας  – συνηθισμένος είναι να μην κρατάει τον λόγο του –  ζητώντας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών.

Επικαλέστηκε ως λόγο, τον κίνδυνο της εθνικής οικονομίας.
 

  • Η κατάρρευση της αλλαγής «πολιτικού ήθους» που υπόσχονταν η κυβέρνηση Τσίπρα
     

Αμέσως μετά την οριστικοποίηση της καθαρής πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές τον Ιανουάριο του 2015, ο Αλέξης Τσίπρας , είχε αναγγείλει θριαμβευτικά, το τέλος της λιτότητας και του μνημονίου και είχε θέσει ως προτεραιότητα να αποκτήσει η χώρα την χαμένη της αξιοπρέπεια.

Και μετά ήρθε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015, με το αποτέλεσμα του 61,3%, ΟΧΙ. Κι ας είχαν κλείσει οι τράπεζες  κι ας είχαν επιβληθεί τα capital controls. Κι ας είχαν στηρίξει το ΝΑΙ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το  Ποτάμι και η ΔΗΜΑΡ. Ένα ηρωικό ΟΧΙ, του ελληνικού λαού, παρά τους εκφοβισμούς και εκβιασμούς των Ευρωπαίων, που άφησε άφωνη και έκπληκτη την Ευρώπη… άφησε έκπληκτους και άφωνους τους Έλληνες κατόπιν, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας το έκανε, ΝΑΙ.

Μετά ήρθαν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου  2015, με το ιστορικό ρεκόρ αποχής, που έφτασε στο 43,4% τις οποίες  ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης κέρδισε παρά τις απώλειες που υπέστη με την αποχώρηση βουλευτών και υπουργών.

Και μετά… «ήρθαν οι μέλισσες» και τα μνημόνια. Οι ελληνικές οικογένειες  βρέθηκαν αντιμέτωπες με υπέρογκη φορολογία , οι εργαζόμενοι με τις αναδιαρθρώσεις στο ασφαλιστικό και η μεσαία τάξη  με μια δεινή πραγματικότητα. Επιστήμονες και νέοι άρχισαν να εγκαταλείπουν την Ελλάδα αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό.  Υποθηκεύτηκαν 10.119 ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου που εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο  για 99 χρόνια, ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και αρχαιολογικοί χώροι, οι οποίοι πολύ αργότερα, εξαιρέθηκαν μετά την γενική κατακραυγή, με ανάκληση της σχετικής απόφασης για την  μεταβίβαση των επίμαχων ακινήτων του Υπουργείου Πολιτισμού.
Και μετά, μεταξύ άλλων, ήρθε και η Συμφωνία των Πρεσπών.
 

  • Η εβδομάδα που έβαλε τη σφραγίδα στο «ήθος» που επικαλούνταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
     

Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός είχε αναγγείλει άμεση επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λίγο πριν τα μεσάνυχτα της μέρας των Ευρωεκλογών, μετά την συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, καθυστέρησε μια εβδομάδα την επίσκεψή του στον Προκόπη Παυλόπουλο.

Μέσα σε αυτή την εβδομάδα που η κυβέρνηση Τσίπρα κράτησε ανοιχτή τη Βουλή, προχώρησε σε κάθε λογής ρουσφέτια, προσλήψεις και μετατάξεις με αποκορύφωμα την αποκάλυψη της «τακτοποίησης» της κόρης της αντιπροέδρου της Βουλής, η οποία κυνικά η ίδια  παραδέχτηκε: «ότι αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις».

Επίσης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κράτησε εκτάκτως ανοιχτό και το Εθνικό Τυπογραφείο, το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουνίου, πριν ο Αλέξης Τσίπρας συναντήσει στις 6.30 μ.μ την Δευτέρα 10 Ιουνίου, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακόμα, μέσα στο διάστημα  αυτής της τελευταίας εβδομάδας ,  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να διορίσει νέα ηγεσία στον Άρειο Πάγο, προκαλώντας τις  έντονες διαφωνίες κορυφαίων συνταγματολόγων, δικαστών και νομικών, με την «προφανή καταδολίευση του πνεύματος και του γράμματος του Συντάγματος. Τέτοια προκλητική περιφρόνηση του Συντάγματος σπάνια συναντά κανείς στα κοινοβουλευτικά μας ήθη», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά  ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,  Αντώνης Μανιτάκης.
 

  • Η Ελλάδα μπροστά σε εθνικές εκλογές περιμένοντας τον «Μεσσία»
     

Με αυτά κι άλλα, η κυβέρνηση Τσίπρα που χαρακτηρίστηκε ως «πρώτη φορά αριστερά», έχασε την εύνοια της στην συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας και την ίδια στιγμή στράφηκε στη ΝΔ, απούσα ως αντιπολίτευση όλα αυτά τα χρόνια, αναζητώντας να την σώσει…

Για « χαμηλούς φόρους, ταχύτερες μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό του κράτους» μίλησε ο πρόεδρος της Ν.Δ,  Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες στη Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, που μέτρησε περισσότερο από 40% αποχής στις πρόσφατες Ευρωεκλογές και έχοντας εδώ και χρόνια  αντιληφθεί ότι το «παιχνίδι δεν παίζεται» στην Ελλάδα, θα ψηφίσει στις 7 Ιουλίου, με το κυρίαρχο συναίσθημα… να καλυτερέψει η μοίρα του…

 Φτου και πάλι από την αρχή…
 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή