Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στα Τρίκαλα

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, οργανώνει το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στα Τρίκαλα.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής είναι ένας εκπαιδευτικός θεσμός που απευθύνεται σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στον μη διαγωνιστικό αυτό θεσμό, οι μαθητές καλούνται να παρουσιάσουν μαθητικά έργα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που έχουν δημιουργήσει κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους σε μαθήματα Πληροφορικής ή σε εκπαιδευτικές δράσεις με χρήση πακέτων Ρομποτικής. Το Μαθητικό Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποτελεί μια εκπαιδευτική δράση που ενισχύει τη δημιουργικότητα των μαθητών, αναδεικνύει τις ψηφιακές, προγραμματιστικές και κατασκευαστικές τους δεξιότητες και προβάλει τις καινοτόμες ιδέες τους στην ευρύτερη κοινωνία. Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στο κοινό.

Το Φεστιβάλ ευνοεί την συνεργασία των εκπαιδευτικών Πληροφορικής με εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων, χωρίς το φόβο της αποτυχίας για τους μαθητές, αφού το Φεστιβάλ είναι μη διαγωνιστικό και βραβεύεται κάθε συμμετοχή,

 Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια δραστηριότητα ψυχαγωγική και ταυτόχρονα εκπαιδευτική η οποία συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι μετατρέποντας έτσι την εκπαίδευση σε μια περιπέτεια και ανακάλυψη ταυτόχρονα.

Με τα μαθήματα ρομποτικής τα παιδιά θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό και βλέπουν τις εντολές τους να εφαρμόζονται σε πραγματικές κατασκευές.

Το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 από 9:00 έως 12:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου – 2ου Λυκείου Τρικάλων και θα συμμετάσχουν μαθητές σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή