Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Διάλεξη του Μάνου Στεφανίδη στα Τρίκαλα, για Βαν Γκογκ και Χαλεπά

Μια σημαντική, για τα πολιτιστικά δρώμενα των Τρικάλων, διάλεξη προσφέρουν στους κατοίκους της πόλης ο Δήμος Τρικκαίων, το Μουσείο Τσιτσάνη και η γκαλερί alma. Ο αναπληρωτής καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και ιστορικός τέχνης, Μάνος Στεφανίδης, θα δώσει διάλεξη με θέμα «Ιδιοφυΐα και Τρέλα. Βαν Γκογκ, Χαλεπάς», που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του.  Η διάλεξη θα δοθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, στις 11:30π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη.

Το βιβλίο, που παρουσιάστηκε το 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, διερευνά τις δύο αυτές εξαιρετικά σημαντικές προσωπικότητες της τέχνης και την πιθανή σχέση που διέπει το έργο τους. Στη συνέχεια, το βιβλίο προσπαθεί να ανακαλύψει τη σχέση της ιδιοφυίας με την τέχνη, τα κοινά σημεία αναφοράς των δύο ογκόλιθων της παγκόσμιας τέχνης, με βάση και τις διαφορές τους, όχι μόνο στο είδος της τέχνης που υπηρέτησαν, αλλά και στη ζωή και στη χώρα καταγωγής τους. Ερευνάται, επίσης, η συμπεριφορά και η καλλιτεχνική έκφραση των δύο, υπό το πρίσμα της ψυχικής υγείας σε σχέση με τον εαυτό τους και τους άλλους. 

Αυτές οι σκέψεις που καταγράφηκαν στο βιβλίο, θα αποτυπωθούν και στον προφορικό λόγο, στους τρικαλινούς και τις τρικαλινές που θα παρακολουθήσουν δωρεάν τη διάλεξη.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή