Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Ο Σέξπιρ από το ΚΔΑΠ «Φρούριο»

Την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00, το απόγευμα, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του Κ.Δ.Α.Π. «Το Φρούριο», καλωσόρισαν συγγενείς και φίλους, στη φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη, όπου παρουσιάστηκε η Μουσικοθεατρική Παράσταση με τίτλο «Ιστορίες από τον Σαίξπηρ, η Τρέλα της Αγάπης», με έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ διασκευασμένα για παιδιά.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε συναυλία των παιδιών με έργα για κιθάρες με την επιλογή  και διδακτική του μουσικού κου Νίκου Πουλιανίτη.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε το Θεατρικό Δρώμενο βασισμένο στην διασκευή του ομώνυμου βιβλίου για παιδιά της Αργυρώς Πιπίνη. Tη διδασκαλία, τη χορογραφία και την επιμέλεια κειμένου, έκανε η θεατρολόγος κα Πατρίτσια Λάζου. Η καθηγήτρια βιολιού κα Τάνια Πάβλοβιτς συνέβαλε στη μουσική διδασκαλία της παράστασης. Τα σκηνικά ζωγράφισαν  τα παιδιά της παράστασης. Επίσης, οι γονείς των παιδιών ανταποκρίθηκαν δημιουργικά. 

Η φετινή παράσταση είχε σαν θέμα την αγάπη. Μέσα από τα θεατρικά κείμενα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ ήρθαμε κοντά σε έναν ονειρικό, μαγικό, πολλές φορές παράλογο κόσμο όπου κυριαρχεί και διαμορφώνει η αγάπη. Τρία από τα πιο ενδιαφέροντα έργα του, με ποικιλία, ένταση συναισθημάτων και ιδιαίτερα χιουμοριστική διάθεση, ήταν οδηγοί μας σε αυτό το χρωματιστό και περίτεχνο ταξίδι.

Στο έργο «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», συναντήσαμε πλάσματα παράξενα, που κατοικούν στη φύση, μέσα στην πιο μικρή νύχτα του καλοκαιριού, που όλα είναι πιθανά να συμβούν, τρύπωσαν στα όνειρα και στις ζωές των ανθρώπων καθώς προσπάθησαν να τους μοιάσουν και να τους κοροϊδέψουν ταυτόχρονα, με μαγικά φίλτρα και απάτες του έρωτα.

Στο έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», άρχοντες, ευγενείς και πεδία διαμάχης με αιώνιους εχθρούς στη Βερόνα της Ιταλίας, που συνέχιζαν την κόντρα τους μέσα στο χρόνο και εμπόδιζαν την αγάπη να αλλάξει την καρδιά τους, αλλά και τα νιάτα και ο αληθινός έρωτας τους έδωσαν ένα μάθημα που αλλάζει για πάντα τις ζωές τους.

Στο έργο «Αγάπης, Αγώνας, Άγονος», προέκυψε το εξής δίλλημα : Γίνεται να περιορίσεις νου και σώμα μέσα σε ένα κάστρο, όταν η τρυφερότητα και η ομορφιά σε περικυκλώνουν και σε ζαλίζουν; 

Με διάθεση ανάλαφρη, έμπνευση και χιούμορ και με την ανάγκη το σώμα μας να «συνομιλήσει» τον μαγικό λόγο του Σαίξπηρ, γίναμε περισσότερο αισιόδοξοι για το τέλος των ευχών και της αγάπης, καθώς και σε μας επέδρασε το μαγικό φίλτρο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Εμπορίου και Ανάπτυξης, κος Κώστας Ψύχος. 
 
Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ Κ.Δ.Α.Π. «ΦΡΟΥΡΙΟ» ΠΑΛΑΒΡΑ ΜΑΡΙΑ 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή