Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Σαρτρ από φοιτητές στο Μουσείο Τσιτσάνη

Το πρώτο εγχείρημα της νεοσύστατης θεατρικής ομάδας theatre project, με μέλη προερχόμενα από τους κόλπους του φοιτητικού θεάτρου, θα βρει στέγη στο Κέντρο Έρευνας και Μουσείο Τσιτσάνη την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019, στις 8:30 το βράδυ. Μετά από παραστάσεις σε χώρους τέχνης της πρωτεύουσας, ήρθε η στιγμή το πείραμα αυτό να ταξιδέψει μέχρι τα φιλότεχνα και φιλόξενα Τρίκαλα, πατρίδα της σκηνοθέτιδος, για μία παράσταση με ελεύθερη είσοδο.

Το κτίριο των παλιών φυλακών Τρικάλων είναι απόλυτα ταιριαστό με τον εγκλεισμό, φυσικό και πνευματικό, των χαρακτήρων σε μια κίβδηλη κόλαση.

Πώς είναι να έχεις ζήσει μια ολόκληρη ζωή “κακή τη πίστει”, έρμαιο επιφανειακών αναγκών, ελεγχόμενος από κίνητρα φορεμένα, θύμα βλεμμάτων άγρυπνων, καθοριζόμενος από θέλω ούτε στο ελάχιστο πηγαία και ειλικρινή; Και πώς είναι να το αντιλαμβάνεσαι μόνο όταν είναι πολύ αργά;

Η μόνη σου ελπίδα για να απαλλαγείς από τα δεσμά αυτού του βασανιστηρίου είναι η αποδοχή των άλλων. Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν οι χαρακτήρες του έργου και το επιδιώκουν, κυριολεκτικά, με νύχια και με δόντια. Ο Γκαρσέν, η Ινές και η Εστέλ, αιχμάλωτοι της ετεροκαθοριζόμενης εικόνας τους, αναζητούν εξιλέωση ο ένας στα μάτια του άλλου.

Μια εναλλακτική ανάγνωση του εμβληματικού έργου του 1944 φέρνει τις αναζητήσεις του μεγαλύτερου υπαρξιστή φιλοσόφου του 20ου αιώνα στο σήμερα.

-Μόνο οι πράξεις πείθουν για τις προθέσεις μας.

-Πέθανα πολύ νωρίς. Δε μου αφήσανε χρόνο να κάνω τις δικές μου πράξεις.

-Πάντα πεθαίνουμε πολύ νωρίς – ή πολύ αργά. Κι όμως η ζωή είναι εκεί, τελειωμένη: η γραμμή τραβήχτηκε, πρέπει να κάνουμε την άθροιση. Δεν είσαι τίποτε άλλο από τη ζωή σου.

Παίζουν: Ειρήνη Γαλλιάκη, Γιώργος Μαγγιώρης, Τάσος Νίκας, Γιολίνα Σταμούλη
Σκηνοθεσία: Γιολίνα Σταμούλη

Η ομάδα ευχαριστεί «τους αγαπημένους φίλους Κωνσταντίνα Νταλέκου και Σωτήρη Σεμερτζιάν για την απαραίτητη βοήθειά τους σε κοστούμια, σκηνικά, ηχοληψία, φωτογραφίες και για την σημαντική ψυχολογική υποστήριξη».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή