Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λεωνίδας Καβάκος και ΚΟΑ στηρίζουν το Κ.Δ.ΑΠ «Ήφαιστος» και τη ΣΟΝΤ

Παγκοσμίως, οι  εμφανίσεις του διεθνούς καταξιωμένου βιολονίστα και διευθυντή ορχήστρας,  Λεωνίδα Καβάκου, αποτελούν κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός.

Όπως ήδη με σχετικό δημοσίευμα το trikalanews.gr έχει προαναγγείλει, την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ), με μαέστρο, τον Λεωνίδα Καβάκο, θα δώσει στα Τρίκαλα μια συναυλία με τίτλο: «Προσφορά Μουσικής και Μουσική Προσφορά».

Τα έσοδα της συναυλίας, θα δοθούν στο Κ.Δ.ΑΠ ΜΕ.Α (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων Με Αναπηρίες) "Ήφαιστος" και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων.
Επιθυμία του βιρτουόζουβιολονίστα και περιζήτητου  αρχιμουσικούΛεωνίδα Καβάκου,είναι να προσφέρει υψηλού επιπέδου μουσική στην περιφέρεια και τα έσοδα των συναυλιών από την σύμπραξή του με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ), να δίνονται υπέρ φιλανθρωπικών σκοπών.

Ο Λεωνίδας Καβάκος  και η ΚΟΑ διανύουν την τρίτη καλλιτεχνική περίοδο, όπου παρουσιάζουν το  πρόγραμμα «Προσφορά Μουσικής και Μουσική Προσφορά».

Η πόλη των Τρικάλων, επιλέχθηκε φέτος από τον Λεωνίδα Καβάκο και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, να είναι μια από τις τρεις πόλεις που θα παρουσιαστεί το παραπάνω επιτυχημένο πρόγραμμα, μαζί με τα Ιωάννινα – γενέτειρα του Λεωνίδα Καβάκου – και την Βέροια, καθώς η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, διατηρεί  δεσμούς με τον Σύλλογο  Φίλων Μουσικής Τρικάλων και την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων (ΣΟΝΤ), από το παρελθόν.

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Τρικάλων, έχει καλέσει την ΚΟΑ παρουσιάζοντας για δυο συνεχόμενες χρονιές,  την περίοδο των Χριστουγέννων, δυο μεγάλες συναυλίες.

Αρχή της  συνεργασίας, ήταν, όταν το πρώτο βιολί της ορχήστρας, Δημήτρης Σέμσης, βρέθηκε στα Τρίκαλα καλεσμένος από τον σύλλογο, ως μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής που έκανε τις πρώτες ακροάσεις για την στελέχωση της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων (ΣΟΝΤ).

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων «Δημήτρης Καβράκος», του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων στις 15/3/2019, ώρα 8.30 μ.μ,  και αποτελεί μια  συνδιοργάνωσητου Δήμου Τρικκαίων με τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Τρικάλων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. 

Το πρόγραμμα  της συναυλίας θα περιλαμβάνει τα έργα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα αρ.3 σε σολ μείζονα, Κ.216  και την μεγαλειώδη Συμφωνία αρ.31 σε ρε μείζονα «του Παρισιού», K. 297και την θριαμβευτική αποθέωση της ζωής και της ύπαρξης από την Έβδομη Συμφωνίατου Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή