Η άγνοια δεν αποτελεί συγχωροχάρτι Πολιτισμού για ένα Δήμαρχο | trikalanews.gr

Η άγνοια δεν αποτελεί συγχωροχάρτι Πολιτισμού για ένα Δήμαρχο

Μετά από τρεις παραστάσεις που μεταδόθηκαν, καλυτέρευσε, χωρίς να είναι άριστη - το ίδιο και η εικόνα - η ποιότητα του ήχου στο Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων, κατά την διάρκεια των απευθείας μεταδόσεων, παραστάσεων από την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης.

‘Έτσι, αξιοπρεπές, μέχρι στιγμής, μπορεί να χαρακτηριστεί το τοπίο, όσο αφορά την όπερα στα Τρίκαλα, μέσω της παρακολούθησης των προγραμμάτων - «The Met: Live in HD» και «Η Λυρική στην Μεγάλη Οθόνη».

Παρόλα αυτά, η δήλωση του δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου: «Δεν γνώριζα. Άμεση λύση στα προβλήματα ήχου»,  δεν μπορεί να αποτελεί συγχωροχάρτι Πολιτισμού για ένα δήμαρχο, που προτεραιότητα και σημαία του,  έχει την τεχνολογία,  έστω κι αν πράγματι, δόθηκε άμεση λύση στο πρόβλημα.

Αντιφατική και οξύμωρη, ακούγεται η δημόσια τοποθέτησή του, ότι αγνοούσε ως δήμαρχος  της «σύγχρονης» πόλης – όπως αποφάσισε ότι θέλει να ονομάζει τα Τρίκαλα – τα προβλήματα με τα σύγχρονα ψηφιακά μηχανήματα ήχου και εικόνας στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων.

Κι αν δεν είχε μπει στη διαδικασία ο ίδιος να ελέγξει τα μηχανήματα, κανένας από τους αντιδημάρχους Πολιτισμού που έχει ορίσει μέχρι σήμερα, δεν τα έλεγξαν; Κι αν κανένας από την δημοτική αρχή, όπως λέει ο ποιητής, «τίποτα δεν κατάλαβε», ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Κινηματογράφου – που γνώριζε  –  δεν μετέφερε στον Δήμαρχο, τα παράπονα όσων τα είχαν εκφράσει, πέρσι και παλαιότερα, από εκείνους που παρακολουθούσαν τις παραστάσεις Όπερας;

 Γνωρίζει άραγε ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Κινηματογράφου, ο οποίος είναι και προϊστάμενος της διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων, ότι κάποιοι πολίτες, αν και η Μετροπόλιταν «έρχονταν» στα Τρίκαλα, δεν παρακολουθούσαν τις παραστάσεις, ενώ κάποιοι έφευγαν από την αίθουσα κατά την διάρκεια των προβολών, εξαιτίας του ήχου;

Όπως δήλωσαν στο trikalanews.gr μετά την ανάδειξη του θέματος, κάποιοι, από τους 30 περίπου πολίτες που παρακολουθούν τις εν λόγω παραστάσεις, μεταξύ αυτών και κάποια μέλη του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Τρικάλων, είχαν επισημάνει επανειλημμένα το πρόβλημα κακού ήχου στον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Κινηματογράφου. Η απάντηση που έπαιρναν ήταν  ότι μεταδίδονταν εκείνο που στέλνονταν από την Νέα Υόρκη και την Μετροπόλιταν Όπερα! Το τι ακριβώς θα συνέβαινε, αν ίσχυε ένα τέτοιο γεγονός, έχει ήδη επισημανθεί από το trikalanews.gr στο άρθρο με τίτλο: Θα κάνει πρεμιέρα καλού ήχου απόψε ο Δήμος Τρικκαίων;

Άλλοι πάλι, όπως έδειξε το ρεπορτάζ, είπαν, ότι έκαναν υπομονή και δεν μιλούσαν, φοβούμενοι μήπως ο σχολιασμός του κακού ήχου, απέσυρε τα Τρίκαλα από τις λίστες των αιθουσών που τηρούν τις προϋποθέσεις ώστε η πόλη να εντάσσεται στο πρόγραμμα των απευθείας μεταδόσεων από την Μετροπόλιταν Όπερα.

Στον αντίλογο όσων πιστεύουν ότι επειδή η Όπερα αφορά, συνήθως, πολύ μικρό ποσοστό σε μια πόλη, αντίστοιχα, θεωρούν, ότι το θέμα με τον κακό ήχο στον Δημοτικό Κινηματογράφο, αποτελούσε ένα αμελητέο θέμα, να σημειώσουμε, ότι θέματα που άπτονται του Πολιτισμού σε ένα Δήμο – όταν μάλιστα ο ίδιος  έχει επιλέξει να τα διεκπεραιώσει όπως τα προγράμματα της Μετροπόλιταν και της Λυρικής –  δεν μετριούνται με αριθμούς, αλλά με Σοβαρότητα, Υπευθυνότητα και κυρίως με Πίστη,  ότι η Τέχνη, είναι μια Πάρα Πολύ Σοβαρή Υπόθεση, γιατί Καλλιεργεί μεταξύ άλλων,  το Αισθητικό Κριτήριο των Πολιτών.

Τη δηλωθείσα άγνοια του δημάρχου στο συγκεκριμένο θέμα Πολιτισμού, δεν μπορούμε να μην την παραλληλίσουμε – όσο κι αν φαίνεται εκ του προχείρου άσχετη – με εκείνη την τουλάχιστον προσβλητική για τα Τρίκαλα και την  νοημοσύνη των πολιτών, βαφτισμένη από τον Δήμο «Έκθεση φωτογραφίας», μιας σειράς εκτυπωμένων σε πρόχειρο χαρτί,  πρόχειρα τοποθετημένων, φωτογραφιών, στις βρώμικες βιτρίνες των άδειων καταστημάτων, στο Παλιό Εμπορικό Κέντρο των Τρικάλων.
 Επιχειρείν

Βελονισμός Παχυσαρκία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Παχυσαρκία και Βελονισμός
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
Παναγιώτα Φιλίππου

Παναγιώτα Φιλίππου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
 Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία με οικόπεδο 202 τμ
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
Lekkas Clean

Lekkas Clean

Με καθαριότητα και οργάνωση, η καθημερινότητα σας ομορφαίνει!

Δημοφιλέστερα

Φυλακισμένος

Δυο χρόνια φυλακή σε γνωστό γυναικολόγο-μαιευτήρα των

Σε φυλάκιση δυο ετών, καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το

Καλπάζοντας προς την νίκη

Καλπάζοντας προς την νίκη

Την καλύτερη περίοδο διανύει ο Χριστόφορος Ρόμπος σε ότι αφορά

Υποδοχή του κ. Μητσοτάκη στα Τρίκαλα

​Υποδοχή του κ. Μητσοτάκη στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.

Τρίκαλα - περιπατος - 01

Περιπατητική διαδρομή Κάστρου Τρικάλων: Ο δρόμος με τα

Η καθημερινότητα χωλαίνει στην πόλη των Τρικάλων. Γεγονός που

«Οι νέοι μπροστά», το νέο βίντεο του Μικέλη

«Οι νέοι μπροστά», το νέο βίντεο του Μικέλη

Στον δημοσιότητα έδωσε ο Μικέλης Χατζηγάκης και το δεύτερο

Λουκέτο στον Πολιτισμό χωρίς προειδοποίηση έβαλε ο Δήμος Τρικκαίων

Λουκέτο στον Πολιτισμό χωρίς προειδοποίηση έβαλε ο Δήμος

Οι «μπίζνες» του δημάρχου «έφαγαν» ευθαρσώς την

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης