Η σύγχρονη, η έξυπνη πόλη και όσα δεν ειπώθηκαν

Την απόφασή του, τα Τρίκαλα, να έχουν  τον διακριτικό τίτλο της «σύγχρονης» και όχι της «έξυπνης» πόλης, έδειξε με δυο τρόπους ο δήμαρχος Τρικκαίων  στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Δημαρχείο, όπου και παρουσίασε τις έξι νεοφερμένες ηλεκτρονικές εφαρμογές που αποτελούν πλέον αναπόσπαστο τμήμα στο Smart Trikala.

Αρχικά το είπε ο ίδιος, λίγο πριν το τέλος της παρουσίασης: «Για μένα, η σύγχρονη πόλη, δεν λέω έξυπνη, γιατί παρεξηγούν κάποιοι τον όρο, είναι να δίνει απλές λύσεις» τόνισε με νόημα.

Κατόπιν, το δήλωσε μέσω του γραφείου Τύπου του Δήμου Τρικκαίων,  με το δελτίο Τύπου που στάλθηκε στα ΜΜΕ μετά την παρουσίαση – με ημερομηνία 21 Σεπτεμβρίου αν και η συνέντευξη Τύπου δόθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου – όπου στην πρώτη πρόταση, της πρώτης παραγράφου, αναφέρονταν: «Έξι εφαρμογές της σύγχρονης («έξυπνης», όπως παλιότερα λεγόταν) πόλης παρουσίασε ο Δήμαρχος Τρικκαίων στους τρικαλινούς πολίτες».

Εκείνο που δεν ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου, από τον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τον επιστημονικό συνεργάτη του σε θέματα «έξυπνης πόλης» και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης,  κ.  Λεωνίδα Ανθόπουλο, είναι οι δυο επιπλέον ηλεκτρονικές εφαρμογές που υλοποιήθηκαν στην όμορφη πόλη του Ληθαίου ποταμού, τα Τρίκαλα Θεσσαλίας.

Η σημαντικότητά τους βρίσκεται στο γεγονός, ότι η μια από αυτές μπορεί να σώζει ζωές.

1.    Η  εφαρμογή  Plision  επιτρέπει την απόκριση των εθελοντών της πόλης των Τρικάλων απέναντι σε περιστατικά καρδιακής προσβολής και ανάνυψης (ΚΑΡΠΑ). Διασυνδέει τους εθελοντές που έχουν εκπαιδευτεί στην ΚΑΡΠΑ, καθώς και τους απινιδωτές της πόλης. Συγκεκριμένα, αν ένας χρήστης βρεθεί μπροστά σε ένα συμβάν ΚΑΡΠΑ, με το απλό πάτημα ενός κουμπιού στην εφαρμογή, ενημερώνει άμεσα τους εθελοντές ώστε να αποκριθεί ο πιο κοντινός.
https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.plision
https://itunes.apple.com/gr/app/plision/id1273877162?mt=8

2.    Η άλλη εφαρμογή – η οποία δεν παρουσιάστηκε και δεν αναλύθηκε  στην συνέντευξη Τύπου – είναι εκείνη με την ονομασία Parkgene και επιτρέπει τον εντοπισμό και πλοήγηση οδηγών της πόλης μας σε ελεύθερες θέσεις στάθμευσης. Λαμβάνει πληροφορίες από τους αισθητήρες που έχουν εγκατασταθεί σε 48 θέσεις στάθμευσης και ενημερώνει για τη διαθεσιμότητά τους, ενώ κατευθύνει τον οδηγό σε κενή θέση.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.parkguru
https://itunes.apple.com/us/app/parkgene-parking-app/id1198244304?mt=8Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή