Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Let’s do it Greece» την Κυριακή 7 Απριλίου στο Αθλητικό Πάρκο του Δήμου Καρδίτσας

Ο Δήμος Καρδίτσας στο πλαίσια της προσπάθειας ενίσχυσης του εθελοντισμού και  ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος συμμετέχει και φέτος στην πρωτοβουλία «Let's do it Greece», στη μεγαλύτερη εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού της χώρας που οργανώνεται την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και με κεντρικό σύνθημα “γίνε η αλλαγή που περιμένεις” καλεί φορείς, συλλόγους και δημότες να συμμετάσχουν μαζικά.
 
Η κεντρική δράση εθελοντικού καθαρισμού θα πραγματοποιηθεί στο Αθλητικό Πάρκο της πόλης, όπου το ραντεβού του Δήμου με τους φορείς και τους πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν δίνεται στις 10.30π.μ. Στη δράση αναμένεται να συμμετάσχουν μέλη των συλλόγων: Λέσχη εκτός δρόμου αυτοκινήτων 4Χ4 Ν. Καρδίτσας, Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας, Σύλλογος Μοτοσικλετιστών Καρδίτσας, Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Καρδίτσας και πολλοί μεμονωμένοι πολίτες, όπου με την υποστήριξη και της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου θα καθαρίσουν το χώρο του πάρκου και την ευρύτερη περιοχή. 
 
Παράλληλα άλλοι φορείς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής οργανώνουν με την υποστήριξη του Δήμου εθελοντικούς καθαρισμούς και σε άλλα σημεία:
 
-Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Καρδίτσας θα πραγματοποιήσουν εθελοντική δράση καθαρισμού στο χώρο της Λαχαναγοράς  
-Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών (I.P.A.) Τοπική Διοίκηση Καρδίτσας, προγραμματίζει  στις 11.00 π.μ. δράση καθαρισμού του άλσους του Παυσιλύπου.  
-Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Καρδίτσας την ίδια ώρα 11.00 πμ. προγραμματίζει τον καθαρισμό τοιχίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο και εξωραϊσμό του πεζοδρόμου. 
-Η Τοπική Κοινότητα Αγ. Θεοδώρου μαζί με το Μορφωτικό Σύλλογο του Αγ. Θεοδώρου θα πραγματοποιήσουν καθαριότητα σε κοινόχρηστους χώρους του χωριού. 
-Ο Σύλλογος Δρομέων Καρδίτσας προγραμματίζει κοινή δραστηριότητα με το Μορφωτικό Σύλλογο Προδρόμου σε πεζοδρόμια και την πλατεία του χωριού. 
“Στο πόδι” βρίσκονται αυτές τις ημέρες και όλα σχεδόν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου που προγραμματίζουν και υλοποιούν  εθελοντικές δράσεις (δενδροφυτεύσεις, βαψίματα, καθαρισμούς) με την υποστήριξη και της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου. 
 
Δράση εθελοντικού καθαρισμού στον οικισμό Μαύρικα
 
Δράση εθελοντικού καθαρισμού οργανώνεται την Κυριακή και στον οικισμό Μαύρικα, από κατοίκους του οικισμού σε συνεργασία με  το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Καρδίτσας, δομή που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή