Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Συλλόγου Κουμπουριανιτών Αττικής στην Αθήνα

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το βιβλίο «Κουμπουριανά Αργιθέας Καρδίτσας. Ιστορία και Λαογραφία», σε ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κουμπουριανιτών Αττικής, στην Αθήνα.

Το βιβλίο, το οποίο είναι μια εμπεριστατωμένη καταγραφή της Τοπικής Ιστορίας και Λαογραφίας των Κουμπουριανών και της ευρύτερης περιοχής της Αργιθέας Καρδίτσας και διασώζει την  προσωπική και συλλογική ιστορική μνήμη των κατοίκων. Το βιβλίο συνέγραψαν και επιμελήθηκαν οι Γεώργιος Δήμος, Τριανταφυλλιά Θανασιά και Παναγιώτης Νταβαρίνος.

Η παρουσίασή του έγινε από τους Μενέλαο Παπαδημητρίου, δικηγόρο και συγγραφέα, Λευτέρη Κάμπα, ερευνητή της παράδοσης και Παναγιώτη Νταβαρίνο,  επίτιμο σχολικό σύμβουλο φιλολόγων-συγγραφέα και πρόεδρο του συλλόγου Κουμπουριανιτών.

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η Λήδα Νταβαρίνου, καθηγήτρια-φιλόλογος, ενώ την εκδήπωση συντόνισε ο Ιωάννης Καλλές, δικηγόρος και πρόεδρος  Δ.Σ.  της Εταιρείας Θεσσαλικών Μελετών (Ε.ΘΕ.Μ.). Την ευθύνη επικοινωνίας είχε η Θεοδώρα Τσιτσιπά, δημοσιογράφος και Μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Θεσσαλικών Μελετών.

Την παρουσίαση του βιβλίου ακολούθησε η πατροπαράδοτη  ετήσια κοπή της πίτας του Συλλόγου σε μία μικρή γιορτή με εδέσματα.

Φωτογραφίες: Θεοδώρα Τσιτσιπά

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή