Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Πρωτοποριακό σύστημα για τα περιττώματα των δεσποζόμενων ζώων εγκατέστησε ο Δήμος Καρδίτσας

Στην διευκόλυνση των ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων για την αποκομιδή των περιττωμάτων των ζώων τους από τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης, όπως υποχρεούνται από την κείμενη νομοθεσία, στοχεύει η πρωτοβουλία του Δήμου Καρδίτσας να εγκαταστήσει σε επτά διαφορετικά σημεία της πόλης το σύστημα “ΝΟ ΚΑΚΑ”,  μια  Ελληνική – παγκόσμια πατέντα, καινοτομία στον τομέα της υγιεινής του περιβάλλοντος, του ανθρώπου και των ζώων.

Πρόκειται για ένα μοναδικό σύστημα που αποτελείται από ένα μεταλλικό κιβώτιο, από το οποίο θα μπορούν οι δημότες να παίρνουν μια ατομική χάρτινη συσκευασία, η οποία με απλές κινήσεις μετατρέπεται αρχικά σε μικρό φτυαράκι και σκουπάκι για την συλλογή των περιττωμάτων, το οποίο στη συνέχεια κλείνει  εύκολα και μπορεί ο χρήστης του να το ρίξει σε κάδο.

Ήδη από σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου, συνεργεία του Δήμου προχώρησαν στην τοποθέτηση 7 μεταλλικών κιβωτίων σε κεντρικά σημεία της πόλης (κεντρική πλατεία, Παυσίλυπο, αθλητικό Πάρκο, Παλέρμο κ.α.) τα οποία και γέμισαν με τις ειδικές συσκευασίες μιας χρήσης, τις οποίες μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν δωρεάν όλοι οι ιδιοκτήτες ζώων. 

Παρών στην τοποθέτηση του κιβωτίου στην κεντρική πλατεία και στην επίδειξη της χρήσης του συστήματος από την εφευρέτριά του κ. Μαρία Αρκούδη, ήταν και ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος με τους Αντιδημάρχους κ.κ. Παναγιώτη Μαντζιάρα και Βασίλη Κουρκούνα  και τις εκπροσώπους των δύο φιλοζωικών σωματείων της πόλης Φιλοζωικό Όμιλο Καρδίτσας «ΦΙΛΟΚΑΡΔΙ» & Φιλοζωικό & Πολιτιστικό Σωματείο Διασώζω κ.κ. Εύη Θάνου και Ερμιόνη Γιαννακού. 

Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι η αποκομιδή των περιττωμάτων των ζώων από τους ιδιοκτήτες του πέρα από νομική υποχρέωση αποτελεί ένδειξη πολιτισμού και σεβασμού στον άνθρωπο και το περιβάλλον και η τοποθέτηση του συστήματος θα συμβάλει θετικά προς αυτή την κατεύθυνση. 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή