​Το Εσπερινό Λύκειο Καρδίτσας: Ένα δημιουργικό σχολείο στο πιο ιστορικό κτίριο της πόλης, εκσυγχρονίζεται | trikalanews.gr

​Το Εσπερινό Λύκειο Καρδίτσας: Ένα δημιουργικό σχολείο στο πιο ιστορικό κτίριο της πόλης, εκσυγχρονίζεται

Μια γόνιμη συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε, ανάμεσα στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Καταβριά – Σιωροπούλου, το Σύλλογο Διδασκόντων και τον Διευθυντή του Εσπερινού Γυμνασίου-ΛυκειακώνΤάξεων Καρδίτσας, κ. Ηλία Λούκα.

Ο Διευθυντής ευχαρίστησε την κ. Κατσαβριά για την υποστήριξή της στην παραμονή του σχολείου στο ιστορικό κτίριο που στεγάζεται τα τελευταία 30 χρόνια.Αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας ευρύτερης ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού, ώστε να ανταποκρίνεται στις νέες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών. 

Η βουλευτής  δήλωσε τον ενθουσιασμό της για την πρωτοβουλία καθηγητών και μαθητών που με προσωπική εργασία έβαψαν το σχολείο τους, τακτοποίησαν τους χώρους και ανέδειξαν αρχιτεκτονικά στοιχεία του. Τόνισε ότι η διάσωση και ανάδειξη του ιστορικού αυτού κτιρίου το οποίο έχει χαρακτηρίστηκε από το υπουργείο πολιτισμού ως διατηρητέο, πρέπει να αποτελέσει  βασική προτεραιότητα για την πόλη. Μια σχολική μονάδα που λειτουργεί από το 1910 καιαπό την οποία αποφοίτησαν σημαντικές προσωπικότητες πανελλήνιας εμβέλειας όπως ο Ν. Πλαστήρας, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ, ο Δ. Γιολδάσης, ο Γ. Βαλταδώρος και πολλοί άλλοι,  πρέπει να συνεχίσει το σημαντικό εκπαιδευτικό της έργο. 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων έθεσε στη βουλευτή μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα συντήρησης της υλικοτεχνικής υποδομής και την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου με νέα κουφώματα, σύνδεση με φυσικό αέριο. Συζητήθηκε η ανάγκη να επανεξεταστεί το όριο των απουσιών καθώς αποτελεί βασική αιτία σχολικής διαρροής στα εσπερινά σχολεία.

Η βουλευτής είχε την ευκαιρία να συζητήσει επίσης και με τους μαθητές του σχολείου και να ακούσει από κοντά τις ανάγκες και τα προβλήματά τους. Συζητήθηκε το θέμα του 10% για την εισαγωγή των μαθητών από  τα εσπερινά σχολεία στις πανελλήνιες και η δυνατότητα να συμμετέχουν και στις Στρατιωτικές Σχολές όπως και σε εκδρομές στη Βουλή, το Μουσείο της Ακρόπολης και άλλους αρχαιολογικούς χώρους.

Η κ. Κατσαβριά αναγνώρισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη φοίτησή τους οι μαθητές του εσπερινού σχολείου, εξαιτίας της εργασίας και των αυξημένων οικογενειακών υποχρεώσεων, όπως και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και λόγω του νυχτερινού ωραρίου αλλά κυρίως επειδή πρέπει να ανταποκρίνονται σε ένα ανομοιογενή μαθητικό πληθυσμό από άποψη ηλικίας, ωριμότητας και αναγκών. 

Δεσμεύτηκε να βοηθήσει όσο μπορεί ώστε να επιτευχθεί ένα πιο ισορροπημένο σχολικό περιβάλλον που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των μαθητών, θα διευκολύνει την καλύτερη ένταξή τους και θα τους στηρίζει ώστε να έχουν καλύτερες επιδόσεις. 

Πρότεινε τη διερεύνηση  ένταξης του σχολείου σε προγράμματα αδελφοποίησης και πολιτιστικών ανταλλαγών με σχολεία της Ιταλίας και σε προγράμματα επισκέψεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Χαιρέτησε την πρόταση των καθηγητών για τη δημιουργία σχολικής βιβλιοθήκης και δεσμεύτηκε να διερευνήσει την υποστήριξη από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής της οποίας είναι μέλος και την Εθνική Βιβλιοθήκη.

Στο τέλος της επίσκεψης χαιρέτησε τις ενέργειες του Διευθυντή και του Συλλόγου διδασκόντων για την ένταξη του σχολείου για πρώτη φορά από το ΙΚΥ σε 2 ευρωπαϊκά προγράμματα ERASMUS+, τους υψηλούς στόχους που έχουν θέσει για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και την ενίσχυση της επικοινωνίας με τους γονείς. Κυρίως τόνισε την έμφαση που δίνεται από όλους τους διδάσκοντες, ώστε μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας να γίνεται βίωμα και πράξη η έννοια της πολυπολιτισμικότητας.

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου- Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Επιχειρείν

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

37 χρόνια εμπειρίας, συνέπειας, αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης «μετράει» η επιχείρηση Κολίτσας Δημήτριος: από το 1979 έως σήμερα.
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Ο ιατρός είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

Το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των μπαχαρικών και όχι μόνο, ξεκίνησε από τα Τρίκαλα.
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
Οι θεραπευτικές δυνατότητες του βελονισμού αφορούν όλη την Παθολογία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βελονισμός και οι εφαρμογές του

Δημοφιλέστερα

Παζλ Νοσοκομείο

Τα εργολαβικά συμφέροντα του Νοσοκομείου και ποιος κρύβεται από

Το trikalanews.gr αποκαλύπτει, τα εργολαβικά συμφέροντα που

Ροζ σκάνδαλο

Ροζ σκάνδαλο με άρωμα ντεντέκτιβ στο Νομό Τρικάλων

Άστατη ζωή φαίνεται πως έκανε παντρεμένος πρώην Αντιδήμαρχος

Σταυρούλα Κόσυβα - Γεωργία Περιστέρη: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα

Σταυρούλα Κόσυβα - Γεωργία Περιστέρη: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το

Αποκαλυπτική δημόσια συνομιλία μέλους του Δ.Σ του Νοσοκομείου

Καλό παιδί Δήμαρχος

Γίνεται μουσική παραγωγή στα Τρίκαλα κ. Δήμαρχε… αν έχει πάρει

Απών ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, από την

Οι καινοτόμες και πρωτοποριακές δράσεις του Γ.Ν.Τ

Οι καινοτόμες και πρωτοποριακές δράσεις του Γ.Ν.Τ

Στο πλαίσιο αναβάθμισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας της

Οι 4000 δρομείς και όσα σπουδαία έγιναν στον 12ο ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα – Τρίκαλα

Οι 4000 δρομείς και όσα σπουδαία έγιναν στον 12ο ημιμαραθώνιο

Η εκκίνηση κάτω από τους βράχους των Μετεώρων, η ελαφρώς

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης