​Το Εσπερινό Λύκειο Καρδίτσας: Ένα δημιουργικό σχολείο στο πιο ιστορικό κτίριο της πόλης, εκσυγχρονίζεται | trikalanews.gr

​Το Εσπερινό Λύκειο Καρδίτσας: Ένα δημιουργικό σχολείο στο πιο ιστορικό κτίριο της πόλης, εκσυγχρονίζεται

Μια γόνιμη συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε, ανάμεσα στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Καταβριά – Σιωροπούλου, το Σύλλογο Διδασκόντων και τον Διευθυντή του Εσπερινού Γυμνασίου-ΛυκειακώνΤάξεων Καρδίτσας, κ. Ηλία Λούκα.

Ο Διευθυντής ευχαρίστησε την κ. Κατσαβριά για την υποστήριξή της στην παραμονή του σχολείου στο ιστορικό κτίριο που στεγάζεται τα τελευταία 30 χρόνια.Αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας ευρύτερης ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού, ώστε να ανταποκρίνεται στις νέες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών. 

Η βουλευτής  δήλωσε τον ενθουσιασμό της για την πρωτοβουλία καθηγητών και μαθητών που με προσωπική εργασία έβαψαν το σχολείο τους, τακτοποίησαν τους χώρους και ανέδειξαν αρχιτεκτονικά στοιχεία του. Τόνισε ότι η διάσωση και ανάδειξη του ιστορικού αυτού κτιρίου το οποίο έχει χαρακτηρίστηκε από το υπουργείο πολιτισμού ως διατηρητέο, πρέπει να αποτελέσει  βασική προτεραιότητα για την πόλη. Μια σχολική μονάδα που λειτουργεί από το 1910 καιαπό την οποία αποφοίτησαν σημαντικές προσωπικότητες πανελλήνιας εμβέλειας όπως ο Ν. Πλαστήρας, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ, ο Δ. Γιολδάσης, ο Γ. Βαλταδώρος και πολλοί άλλοι,  πρέπει να συνεχίσει το σημαντικό εκπαιδευτικό της έργο. 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων έθεσε στη βουλευτή μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα συντήρησης της υλικοτεχνικής υποδομής και την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου με νέα κουφώματα, σύνδεση με φυσικό αέριο. Συζητήθηκε η ανάγκη να επανεξεταστεί το όριο των απουσιών καθώς αποτελεί βασική αιτία σχολικής διαρροής στα εσπερινά σχολεία.

Η βουλευτής είχε την ευκαιρία να συζητήσει επίσης και με τους μαθητές του σχολείου και να ακούσει από κοντά τις ανάγκες και τα προβλήματά τους. Συζητήθηκε το θέμα του 10% για την εισαγωγή των μαθητών από  τα εσπερινά σχολεία στις πανελλήνιες και η δυνατότητα να συμμετέχουν και στις Στρατιωτικές Σχολές όπως και σε εκδρομές στη Βουλή, το Μουσείο της Ακρόπολης και άλλους αρχαιολογικούς χώρους.

Η κ. Κατσαβριά αναγνώρισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη φοίτησή τους οι μαθητές του εσπερινού σχολείου, εξαιτίας της εργασίας και των αυξημένων οικογενειακών υποχρεώσεων, όπως και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και λόγω του νυχτερινού ωραρίου αλλά κυρίως επειδή πρέπει να ανταποκρίνονται σε ένα ανομοιογενή μαθητικό πληθυσμό από άποψη ηλικίας, ωριμότητας και αναγκών. 

Δεσμεύτηκε να βοηθήσει όσο μπορεί ώστε να επιτευχθεί ένα πιο ισορροπημένο σχολικό περιβάλλον που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των μαθητών, θα διευκολύνει την καλύτερη ένταξή τους και θα τους στηρίζει ώστε να έχουν καλύτερες επιδόσεις. 

Πρότεινε τη διερεύνηση  ένταξης του σχολείου σε προγράμματα αδελφοποίησης και πολιτιστικών ανταλλαγών με σχολεία της Ιταλίας και σε προγράμματα επισκέψεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Χαιρέτησε την πρόταση των καθηγητών για τη δημιουργία σχολικής βιβλιοθήκης και δεσμεύτηκε να διερευνήσει την υποστήριξη από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής της οποίας είναι μέλος και την Εθνική Βιβλιοθήκη.

Στο τέλος της επίσκεψης χαιρέτησε τις ενέργειες του Διευθυντή και του Συλλόγου διδασκόντων για την ένταξη του σχολείου για πρώτη φορά από το ΙΚΥ σε 2 ευρωπαϊκά προγράμματα ERASMUS+, τους υψηλούς στόχους που έχουν θέσει για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και την ενίσχυση της επικοινωνίας με τους γονείς. Κυρίως τόνισε την έμφαση που δίνεται από όλους τους διδάσκοντες, ώστε μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας να γίνεται βίωμα και πράξη η έννοια της πολυπολιτισμικότητας.

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου- Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Επιχειρείν

koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
Παναγιώτα Φιλίππου

Παναγιώτα Φιλίππου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Βελονισμός Παχυσαρκία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Παχυσαρκία και Βελονισμός
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
Lekkas Clean

Lekkas Clean

Με καθαριότητα και οργάνωση, η καθημερινότητα σας ομορφαίνει!
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
 Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία με οικόπεδο 202 τμ
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου

Δημοφιλέστερα

Φυλακισμένος

Δυο χρόνια φυλακή σε γνωστό γυναικολόγο-μαιευτήρα των

Σε φυλάκιση δυο ετών, καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το

Καλπάζοντας προς την νίκη

Καλπάζοντας προς την νίκη

Την καλύτερη περίοδο διανύει ο Χριστόφορος Ρόμπος σε ότι αφορά

Υποδοχή του κ. Μητσοτάκη στα Τρίκαλα

​Υποδοχή του κ. Μητσοτάκη στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.

Τρίκαλα - περιπατος - 01

Περιπατητική διαδρομή Κάστρου Τρικάλων: Ο δρόμος με τα

Η καθημερινότητα χωλαίνει στην πόλη των Τρικάλων. Γεγονός που

«Οι νέοι μπροστά», το νέο βίντεο του Μικέλη

«Οι νέοι μπροστά», το νέο βίντεο του Μικέλη

Στον δημοσιότητα έδωσε ο Μικέλης Χατζηγάκης και το δεύτερο

Λουκέτο στον Πολιτισμό χωρίς προειδοποίηση έβαλε ο Δήμος Τρικκαίων

Λουκέτο στον Πολιτισμό χωρίς προειδοποίηση έβαλε ο Δήμος

Οι «μπίζνες» του δημάρχου «έφαγαν» ευθαρσώς την

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης