Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το καινούργιο έδωσε πνοή στο παλιό

Με επιτυχία συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας του Στέλιου Μπακλαβά, με τίτλο: «Όνειρα στον ερειπωμένο μας ύπνο», στην πυριτιδαποθήκη του Αρχαιολογικού Χώρου του βυζαντινού κάστρου Φαναρίου Καρδίτσας.

Όπως αποδείχθηκε από την μεγάλη επισκεψιμότητά της – κυρίως τα Σαββατοκύριακα – ο χώρος λειτούργησε θαυμάσια ως αίθουσα πολιτισμού.

 Η έκθεση, είναι η πρώτη που πραγματοποιείται στην πυριτιδαποθήκη του βυζαντινού κάστρου Φαναρίου, αφού έχει αποκατασταθεί μετά από σειρά στερεωτικών εργασιών και αποτελεί πλέον ένα μνημειακό χώρο κατάλληλο για φιλοξενία περιοδικών δράσεων πολιτιστικού και ενημερωτικού περιεχομένου.

Ο Στέλιος Μπακλαβάς – η καταγωγή του οποίου είναι από το Φανάρι Καρδίτσας – συνεργαζόμενος με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας, άνοιξε τα πορτοπαράθυρα της πυριτιδαποθήκης και έδωσε με τα σύγχρονα έργα του, νέα πνοή στον αρχαιολογικό χώρο.

Οι φωτογραφίες του, καμωμένες με το παλιό μέσο του φωτογραφικού φιλμ, δημιουργημένες με διπλή έκθεση (στο ίδιο φιλμ), χωρίς επεξεργασία σε υπολογιστή και τυπωμένες σε ολόκληρο το θέμα (full frame), αποτυπώνουν με μια άλλη ματιά, τα βλέμματα και τη θέση των σωμάτων των ατόμων που στέκουν μπροστά σε έργα Τέχνης, μέσα σε αίθουσες Τέχνης, κατά την διάρκεια εκθέσεων ζωγραφικής και γλυπτικής τις οποίες παρακολούθησε ο καλλιτέχνης την περίοδο 1994-1995.  

Λίγες ακόμη μέρες έμειναν, μέχρι την Κυριακή 4 Νοεμβρίου όπου και θα κατέβει η έκθεση.

Όσοι αποφασίσουν να την επισκεφθούν, θα έχουν ταυτόχρονα την δυνατότητα να επισκεφθούν χωρίς εισιτήριο, το Κάστρο του Φαναρίου, ένα σημαντικό δείγμα οχυρωματικής αρχιτεκτονικής στη Δυτική Θεσσαλία, το οποίο κτίστηκε στα τέλη 13ου με αρχές 14ου αιώνα,  με σκοπό να προστατέψει την βυζαντινή πόλη του Φαναρίου.  

Η έκθεση είναι ανοιχτή καθημερινά και το Σαββατοκύριακο, εκτός Δευτέρας.

«Η πόρτα της δημιουργίας ανοιχτή για τον στροβιλισμό της σκέψης σε μια αέναη δημιουργική στάση ζωής στην καθημερινότητα μας. Μην την κλείνετε. Αέρας και φως μπαίνει και ανανεώνει τα δωμάτια της ψυχής μας και μας προσφέρει την αλμύρα και τον αφρό της θαλάσσιας γαλήνης στην ύπαρξής μας» σημειώνει ο καλλιτέχνης.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή